Recension av Hello Kitty måste dö, Angela S Choi: Hård, rolig och den skäms inte - LitteraturMagazinet

 Gästrecension 

Recension av Hello Kitty måste dö, Angela S Choi

Hård, rolig och den skäms inte

När jag först läste om den här boken trodde jag att det skulle vara en spännande bok, men det är det inte alls. Istället är den fantastiskt rolig."
Bok-
presentation:
Hello Kitty måste dö
Författar-
presentation:
Angela S. Choi
Utg.år: 2012
Inbunden
Finns i lager, 127 kr

Fiona är en välutbildad, väluppfostrad kinesisk-amerikanska som vid 28 års ålder fortfarande bor kvar hos föräldrarna. Hennes pappa vill att hon ska gifta sig och skickar ständigt iväg henne på dater. Fiona är dock mer intresserad av att lägga pengarna på Gucciskor än mat till de äktenskapliga barnen.

När hon är på en klinik för plastikkirurgi träffar hon på Sean Killroy – en utav hennes bästa barndomsvänner. Han räddar henne undan giftermål genom att hjälpa Gud lite på traven i hans kretslopp. Ganska snart lär han även upp Fiona.

Fiona är en väldigt spännande karaktär. Hon är uppvuxen i ett traditionellt kinesiskt hem (fast i San Francisco) men är inte förtjust i de kinesiska värderingarna. Hon vill inte alls bli gift, utan bara ha lugn och ro. Hon gör vad hon kan för att revoltera, men ibland behöver man gå längre än man tror.

När jag först läste om den här boken trodde jag att det skulle vara en spännande bok, men det är det inte alls. Istället är den fantastiskt rolig. Något utav det jag uppskattar allra mest är de faktainslag som kommer då och då. Fiona jobbar som jurist, vilket betyder att det dras en del paralleller mellan juridik-världen och Fionas vardagsliv (utanför jobbet alltså). Jag kanske är töntig, men onödigt vetande i böcker är något av det bästa jag vet. Jag får inte bara en berättelse, utan jag får också veta saker som jag aldrig hade tagit reda på själv.

På all denna information jag får kommer då berättelsen. Den är rakt på. Den är hård, rolig och den skäms inte. Jag tyckte den var intressant, eftersom det är en värld jag inte vistas i speciellt ofta (ens i litteraturen). Asiatisk litteratur är ett ganska icke-utforskat område för mig. Det här känns som en ganska lagom hybrid. Lite amerikanskt, men samtidigt lite traditionellt kinesiskt.

Profil: Anna Lagerqvist

Mottagen: 18 mars 2012

 

Anmäl textfel

 Recensioner 

Recension av Hello Kitty måste dö, Angela S Choi

Om frigörelse på egna villkor

Underhållande, tänkvärt och ganska absurt på samma gång"
Fiona Yu är en 28-årig jurist som fortfarande bor hemma hos sina föräldrar. Hon vet allt om seriemördare och har viss bacillskräck. Som ganska väluppfostrad och anpassad till ett liv i USA, med en familj som försöker hålla fast vid traditionella kinesisk värderingar som begränsar henne, bestämmer hon sig för att ta kontroll över sitt eget liv. Det första som hon måste göra är att bli av med ...
Recension av profil: Henrik Elstad

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet recenserar

Tunt men ömsint om en mor

Recension: En kvinnas frigörelse av Édouard Louis

Jul i Berlin 1939

Recension: Mörkläggning av Simon Scarrow

Vackert om en gåtfull färd

Recension: Myten om Luna av Hillevi Torell

Luxemburg under ytan

Recension: Tivolit av Jenny Runesson

Naturnära om livets hårda villkor

Recension: Dit du går, följer jag av Lina Nordquist
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB