Recension av Jack, Christina Lindström: Enastående kärleksberättelse som lockar till sträckläsning - LitteraturMagazinet

Butiken är stängd tills vidare

 LitteraturMagazinet recenserar 

LitteraturMagazinets recension av Jack, Christina Lindström

Enastående kärleksberättelse som lockar till sträckläsning

Rekommenderas varmt till alla som uppskattar en bra och välskriven historia!"
Betyg: 5 Betyg: 5 Betyg: 5 Betyg: 5 Betyg: 5
Bok-
presentation:
Jack
Författar-
presentation:
Christina Lindström
Inbunden
Finns i lager, 172 kr

Christina Lindströms hyllade ungdomsdebut följs upp av "Jack" - en ungdomsbok om kärlek, självkännedom och försoning.

Antihjälten Jack har lämnat de allra struligaste högstadieåren bakom sig. Han går på gymnasiet och mobbar ingen längre, inte sådär medvetet i alla fall. Han har slutat sno kläder på NK och har inte kommit till träffarna med Nordiskt motstånd på länge. Han är med andra ord en riktigt bra kille. Enligt honom själv. Enligt Emelie, den där snygga tjejen som han typ är ihop med är han kanske mer opålitlig, och enligt hans morsas nya kille är han på gränsen till skrämmande.

Jack bor i Göteborg med sin unga mamma och hunden Rolf. Han är kapten för innebandylaget och även om han slipat de vassaste kanterna har han fortfarande taggarna utåt eftersom anfall är bästa försvar. Kort och gott befinner han sig ständigt i händelsernas centrum. Sin farsa träffar Jack nästan aldrig – han försvann innan Jack föddes och har inte riktigt kommit tillbaka – Jack vet inte exakt var han bor eller vad han håller på med.

På en hemmafest träffar han den fantastiska Freja som är oförutsägbar, smart, rolig och självständig. Hon ser världen på ett helt annat sätt. Polarna blir förvånade över att just Jack har fallit för en tjej med en så stor näsa och som ser ut som en vegan, men för första gången beundrar den ganska själviska Jack någon annan mer än sig själv. Han är på riktigt kär. Och det är Freja också. Det slår gnistor om dem ända tills historien kommer ifatt Jack.

Det är nästan omöjligt att inte sträckläsa den här enastående kärleksberättelsen som påminner om "Vinterviken" av Mats Wahl, fast med Per Nilsson-karaktärer i. Texten är extremt välskriven med ett enormt driv. Christina Lindström blandar skickligt humor och allvar och man vill bara veta hur det ska gå för alla. Hon lyfter frågor om självinsikt, att konfrontera följderna av gamla synder och att ta ansvar för sina handlingar, vilket inte bara gäller Jack utan även hans pappa som plötsligt får en ny son att ta hand om. "Jack" rekommenderas varmt till alla som uppskattar en bra och välskriven historia!

Profil: Sandra Sandström

Mottagen: 3 maj 2016

 

Anmäl textfel

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet recenserar

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB