Hur ofta besöker du biblioteket? - LitteraturMagazinet frågar läsarna

Hur ofta besöker du biblioteket?

LitteraturMagazinet frågar läsarna

Hur ofta besöker du biblioteket?

Kommentar av Ann-Katrin Klasson

Jag lånar kotinuerligt böcker på biblioteket o reserverar på nätet.Jag har alltid flera böcker på gång hemma eftersom jag nu smidigt kan låna om o sköta lånadet själv.Jag reserverar ständigt nya.Motala bibliotek tar alltid in nya böcker så snart dom kommit.Man behöver inte sakna ngt.Därför lånar jag så mycket böcker.Ann-Katrin Klasson

27 mars 2013
Kommentar av Hanna, besökare av Viksängs bibliotek i Västerås

Minst en gång i månaden men ofta varje vecka då jag hämtar böcker och ljudböcker jag beställt till mig själv eller mina barn ( 9 och 12 år) via bibliotekets webtjänst. Förstår inte varför fler inte använder sig av webben. Mycket tidsbesparande om man inte hinner vandra runt och leta läsning på bibblan. Också fått många bra boktips för mina pojkar av kunniga bibliotekarier.

24 mars 2013
Kommentar av LESNO

10-12 böcker var tredje vecka ungefär. Ibland tätare.

23 mars 2013
Osignerad kommentar

En gång i månaden. Lånar mest barnböcker just nu till femåringen. Brukar även söka och låna kurslitteratur.

22 mars 2013
Kommentar av Bibliotekskramaren

Ofta. Besöker biblioteket minst en gång i veckan. Har de senaste åren återupptäckt biblioteket och det stora utbud av böcker som finns där. Jag läser bredare och mer varierat än när jag enbart köpte böcker. Det fina med bibliotek är ju att det är gratis, så jag chansar och lånar lite vad som helst och gillar jag det inte är det bara att lämna tillbaka oläst och utan dåligt samvete. I takt med att jag lånar allt mer har fokus återigen hamnat på själva läsupplevelsen och inte på ägandet av böcker. Ser det som en miljöinsats i vardagen. Jag måste också säga att jag är imponerad över att mitt stammisbibliotek köper in nya böcker så snabbt. Om jag läser eller hör om en ny bok kan jag nästan alltid genast låna hem den eller ställa mig i kö. Jag älskar mitt bibliotek!

22 mars 2013
Kommentar av Monica Kullenberg

I stort sett en gång i veckan! Vi har ett trivsamt välfungerande bibliotek på Kluksgården i Västra Jämtland, med högsta utlåningen per innevånare i hela Krokoms kommun.

21 mars 2013
Kommentar av Lantboende

Är på folkbiblioteket ca två ggr i veckan.

Beställer mycket böcker och ljudböcker på nätet.

Inspiration får jag av duktiga bibliotekarier!

21 mars 2013
Kommentar av momma

varje vecka!!

21 mars 2013
Kommentar av Björn Carheden

Det borde vara oftare men än har jag råd att köpa skönlitteratur i pocket. Nu när jag har tid som pensionär så försöker jag läsa det som jag en gång köpte men inte fick tid att läsa. Sedan så känns det viktigt att på slutet av sitt liv läsa om sina favoriter. Jag försöker att läsa allt av bara en författare och då är det bra med bibliotek som komplement till det egna biblioteket. Biblioteksbesök innebär numera mer än boklån.

21 mars 2013
Kommentar av Maj-Lis Grahn

Inte så ofta nu längre, jag är inte lika rörlig som förr. Jag har jobbat på bibliotek och lånade stora högar då, nu orkar jag bara ta en eller två böcker åt gången. Bokbussen kommer också hit där jag bor en gång per månad, men oftast lyckas jag missa den!

21 mars 2013
Kommentar av Monica Toft

Jag älskar att gå runt bland alla härliga böcker på biblioteket! Lånar ett antal böcker varje månad...slukar dem! Har många intresseområden och hittar lätt litteratur som passar till alla!

21 mars 2013
Kommentar av Ebbe

Ca Två gånger i månaden.

21 mars 2013
Kommentar av Linus

Jag åkter till biblioteket varje vecka med min treåriga son. Han får välja fem böcker, vilket än så länge blir ganska godtyckligt. Men väljer han Håkan Bråkan - då går jag ut i strejk!

21 mars 2013
Kommentar av Ann-Marie Palmqvist
Bibliotek borde PRIORITERAS!
24 mars 2013
Kommentar av Mia Törnqvist
Biblioteken är en klassfråga. Inte konstigt att de styrande vill lägga ned dem. De måste räddas!
24 mars 2013
Kommentar av Gurli Jansson
Jag och Stigge är flitiga besökare på biblan!
24 mars 2013
Kommentar av Christina Andersen
Jag vill gärna äga mina böcker så jag köper dom, läser och ger bort eller lånar ut.
24 mars 2013
Kommentar av Börje Idhammar
Minst en gång i veckan.
24 mars 2013
Kommentar av Fia Glennow
När jag lånar, kanske en gång i månaden.
24 mars 2013
Kommentar av Irene Ericson
var 3:e vecka lånar jag böcker
24 mars 2013
Kommentar av Ingrid Nordgren
Så tråkigt!
24 mars 2013
Kommentar av Pia Gullers Porne
Numera har jag råd att köpa vad jag vill ha, tidigare var jag å¨bibblan minst en gång i veckan!!!! LÄGG INTE INTE NED BIBLIOTEKEN!!!!!!!!!!!!
24 mars 2013
Kommentar av Ulla-Maria Evertsdotter
Tyvärr....sällan pga dålig hälsa.....
24 mars 2013
Kommentar av Sylvia Otteblad
Ofta, vi har bokbuss här ute på landet. Fantastiskt bra!
24 mars 2013
Kommentar av Tony Malmquist
alldeles för sällan numer måste jag erkänna...
24 mars 2013
Kommentar av Sonja Kneese
Minst en gång i veckan. Biblioteket är min livsluft alla tidskrifter och sedan en trave böcker med hem. Där är alltid folk som jag som läser tidskrifter typ Vi Ordfront Filter Der Spiegel och vanliga som allt i hemmet trädgårdstidningar och många fler, de går även att låna hem. Nä rör inte biblioteken!!!
24 mars 2013
Kommentar av Eva Jönsson
Här i Ludvika har vi ett stort nytt bibliotek med många utlån. Ibland tar de in författare som kan berätta lite om vad de har skrivit. Dessa författarmöten gör de med en av Sveriges bästa bokhandlare, Globe nr 2 på listan. Är inte på bibblan så ofta men det händer.
24 mars 2013
Kommentar av Margaretha Broman
För sällan
24 mars 2013
Kommentar av Gunilla Gaude
Minst en gång i veckan
24 mars 2013
Kommentar av Helena Björk
Jag har alltid en trave låneböcker hemma!
24 mars 2013
Kommentar av Sophie Heine
Cirka en gång i veckan. Tidigare när jag ville ha en bok gick jag automatiskt in på bokus och köpte. "Det är ju så billigt" tänkte jag. Men nu har jag börjat gå till biblioteket istället. De har ju i princip allt man vill ha! Så fruktansvärt bråttom vill jag inte ha livet. På bibblan kollar jag också anslagstvalor och sådant och får idéer.
24 mars 2013
Kommentar av Mai Linnea Eriksson
Jag går allt oftare på biblioteket. Mins var 14 dag och lånar dåca 3-4 böcker åt gången.
24 mars 2013
Kommentar av Marianne Uddheden
Snitt 1 gång/vecka.....
24 mars 2013
Kommentar av AnnKatrin Ljungh
Riktigt tråkigt! Bibliotek har alltid betytt jättemycket för mig. En lärare sa, när jag var ung, att jag hängde på bibliotekets dörr som andra hängde på systembolagets.
24 mars 2013
Kommentar av Anitta Liedholm
Jag går ofta till biblioteket,men jag köper böcker med
24 mars 2013
Kommentar av Ann-Charlotte Markman
Kan det bero på att böcker blivit så billiga att man köper i stället? Eller kan det vara att man läser digitalt? Värsta rapporten för mig var att dagens lärare inte läser!
24 mars 2013
Kommentar av Suad Cavka
Jag går till bibliteket nästan varje dag och läser tidningen och lånar en bok ibland,på biblioteket man får bra servis från att låna böcker ,prata med en bekant eller bara vara i lugn och ro
24 mars 2013
Kommentar av Turkisk Kulturel Föreningen
Jag går med mina barn varje lördagar till biblioteket. Jag tycker att biblioteket är viktigt plats för hjärnutveckling för barn och ungdomar.
24 mars 2013
Kommentar av Lena Levin
... och så läser vi en massa på nätet, biblioteket har flyttat hem till folk, tyvärr kanske detta betyder lägre litterära kvaliteter på det som läses, hur nu detta ska definieras i en värld av fria ord och valfrihet. Vem bestämmer vad som är värt att läsa och var och hur? Sett till mig själv och mina arbetskamrater: ja vi besöker biblioteken mera sälla, ja vi lånar färre böcker. Samtidigt, vi läser lika mycket om inte mer som har med vårt arbete (forskning) att göra, online och nedladdat i datorer, plattor och paddor.
24 mars 2013
Kommentar av Marie Benneholt
Jag är där nästan varje dag.
24 mars 2013
Kommentar av Pia Gulling
Lånar "på" mitt bibliotek i Höör och hoppas av mitt innersta att de inte lägger ner sin verksamhet...
24 mars 2013
Kommentar av Lena Johansson
Går dit varje dag. Vi har ett mycket bra bibliotek i Lomma med en mängd aktivitete.rVälkomna hit på studiebesök, värt att se .
24 mars 2013
Kommentar av Birgitta Holmén
får absolut inte försvinna!
24 mars 2013
Kommentar av Carina Sandquist
Jag arbetar i bibliotek, förser mig med allt från film, böcker och tidskrifter, jag är Kulturnörd och har Världens Bästa Jobb! Men, HUR når vi MÄNNEN?
24 mars 2013
Kommentar av Ingrid Carlsson
1/ veckan
24 mars 2013
Kommentar av Ingvor Andersson
Jag får hem sk Daisy-cd-"böcker" via brevlådan och kan snabbt lägga in skivan i min Daisyspelare. Kan varmt rekommendera detta till er andra. Daisyspelaren fick jag som hjälpmedel via fonder. Böckerna luktar för mycket av parfymer och jag har svårigheter att läsa för mycket text sedan 15 år tillbaka.
24 mars 2013
Kommentar av Theresa Bengtsson
Jag bor granne med ett helt nytt, jättefint bibliotek där boklånandet ökat stadigt senaste året. Är där kanske 3 gånger i veckan och läser tidningar och lånar böcker. Jag tror att vi lånar runt 20-30 böcker i veckan, jag och dottern läser ganska så mycket :-D
24 mars 2013
Kommentar av Janette DO
Jag går så ofta jag kan. Det är fruktansvärt med nedläggningar av bibliotek - och media mm bryr sig inte ett dugg. Senast var det Serafens biblioteks tur på Kungsholmen, trots protester... Fruktansvärt!
24 mars 2013
Kommentar av John Ellis
I use the library in England a lot, a similar reduction in the number of books is going on, I also use the library in Bodafors and Nassjo, I haven't noted a reduction in books there, next time I visit I'll take a good long look!
24 mars 2013
Kommentar av Bente Olsson Gabrielsson
Ett viktigt inlägg Elisabet Abrahamsson! Själv skulle jag "dö" utan tillgång till Bibliotek, eller ruinera mig på Ad Libris. Tänker också att det är viktigt ur demokratisk synpunkt, tillgång till bildning och information är en av grundbultarna i ett samhälle som vårt!
24 mars 2013
Kommentar av Siw Karlsson
Jag är en flitig besökare
24 mars 2013
Kommentar av Ingalill Claire Massiani
Ett par tre gånger i veckan. Älskar bibliotek, på så många plan.
24 mars 2013
Kommentar av Märges Hans Thiele
Trycker inte gilla på dethär. Till bibloteket går jag en gång i månaden, i snitt. Bra finess att kunna skicka efter böcker från andra bibblor. Så har man tillgång till de flesta böcker som getts ut. Den servicen har man ingen annanstans!
24 mars 2013
Kommentar av Kent Olof Arne Almertz
4-5 ggr i veckan för att tillfredsställa "olika behov"
24 mars 2013
Kommentar av Sieglinde Född
Som alla vet beror det också på att folk lånar mindre böcker på de bibliotek som finns. Varför måste man alltid försköna verkligheten när man kritiserar något.
24 mars 2013
Kommentar av Kristina Kylemark
Så ofta jag kan. :-)
24 mars 2013
Kommentar av Ulla Lindblad-Ossendorf
Ofta!
24 mars 2013
Kommentar av Ingrid Samuelsson
Minst en gång i veckan
24 mars 2013
Kommentar av Dagmar Tempelman
Ofta!
24 mars 2013
Kommentar av Gunhild Sällvin
Flera gånger i veckan! Mitt andra vardagsrum!
24 mars 2013
Kommentar av Sofi Granberg
Så skönt att slippa ha en massa dammande bokhyllor hemma men ha tillgång till en litteraturskatt ändå!
24 mars 2013
Kommentar av Lena Widell
Gick väldigt ofta med mina barn och nu börjar jag inviga mitt lilla barnbarn in i bibliotekets värld.
24 mars 2013
Kommentar av Anna Anckarman
Jag älskar bibliotek! Har alltid gjort! Kostnaden för försening är glädjande låg! Det är något magiskt med all kunskap, fantasi, inspiration, elände och glädje som ryms och samsas på samma plats. Kreativa vibbar!
24 mars 2013
Kommentar av Ingela Nilsson
Bra forum, bibliotek måste finnas, det är en fantastisk möjlighet för alla att vistas där i denna rofyllda lokal med alla dessa böcker. Vilken förmån att det finns. Tack biblioteket Fyren i Kungsbacka ni är suveräna. Ett av de mest trivsamma bibliotek någonsin. Så har ni blivit nominerade oxå. Ni som inte varit där gör ett besök!
24 mars 2013
Kommentar av Maria Kjell
Ofta! tänk att det är det mest demokratiska vi har! Och vilken träning min syster Eva fick när hon tog sin lillayster bakpå cykeln för att låna böcker som hon läste för mig.
24 mars 2013
Kommentar av Ulla Ericsson
Makes me sad! - I make as many loans I can!
24 mars 2013
Kommentar av Therese Olsson
Samlar på böcker så har inte blivit så mycket för egen del, men är regelbundet dit med mitt barn :-)
24 mars 2013
Kommentar av Annika Kempka
Minst en gång i veckan, bästa skatteåterbäringen,länge leve bibblan!
24 mars 2013
Kommentar av Ciccis bokblogg
Jag går till vårt lokala bibliotek minst en gång i veckan. Mest lånar jag böcker för mina studier och för mitt arbete, inte så mycket för privat läsning (beror mest på att jag har så mycket olästa böcker hemma).
24 mars 2013
Kommentar av Erika Sjöberg
på Loppisar kan man få böcker för några få kronor, så vi går aldrig längre, så slipper vi komma ihåg att lämna tillbaka. givetvis är bibliotek mysigt, men ändå något som fattas...
24 mars 2013
Kommentar av Annette Widen
Det beror framförallt på att analfabetismen ökar- man tittar på bilder...tv och datorer.
24 mars 2013
Kommentar av Åke Backman
22 kvinnor och 4 män tycker till om bibliotek och böcker. İntressant! Förstärker ytterligare min tes att män läser väldigt lite böcker.Och sämre har det blivit tackvare İT-revolutionen.Själv läser jag flitigt .Just nu Karl-Ove Knausgård.
24 mars 2013
Kommentar av Rolf Mogensen
här i kronobergs län vill dem ha biblioteken kvar ,,då dem arrancera olika grejer hver månead
24 mars 2013
Kommentar av Marie Ricknell
Bodde där i ungdomens dagar samt lånar mycket böcker med barnen. Katastrof att biblioteken lågprioriteras!!! Men med nuvarande verklighetsfrämmande regering så ser mångfald ut att bli enfald och kunskap värderas i ägandets egokultur...
24 mars 2013
Kommentar av Lena Nockert
Biblioteken är den viktigaste offentliga verksamheten vi har. Där finns generationers samlade tankar ackumulerade och tillgängliga gratis för oss alla.
24 mars 2013
Kommentar av Christina Lagergren
OFTA! Trevligt nöje tillsammans med barnbarnen också. ÄLSKAR bibliotek.
24 mars 2013
Kommentar av Anna Carlberg
Ett tag lånade jag ganska mycket ljudböcker men eftersom jag inte gillar deckare hade jag snart plöjt igenom sortimentet.
24 mars 2013
Kommentar av Solveig Lindkvist
I princip aldrig även om jag har det som ständigt mål. Köper på pocketshop och adlibris, läser och ger bort. Kommer aldrig igenom alla böcker eftersom det fyller på sig trots att jag läser ett par i veckan.
24 mars 2013
Kommentar av Evy Andersson
Går nästan varje vecka! Läser 80-100 låneböcker varje år, bokför allt jag lånar och läser.
24 mars 2013
Kommentar av Karin Vyöni
För barnens bokslukarvanor någon gång i månaden. För eget bokslukeri blir det vanligtvis pocketköp. Om jag inte behöver svåråtkomliga fjärrlån á la Birger Normans "Ön".
24 mars 2013
Kommentar av Jeanette Blixt
Går väldigt ofta. Barnen tar 10 - 20 böcker åt gången!
24 mars 2013
Kommentar av Margareta Borjesson
Varje gång jag är in till Norrtälje är jag också på biblioteket - och lånar mängder, plus annars lånar e-böcker, enkelt och snabbt
24 mars 2013
Kommentar av Gun-Britt Hals
Varje månad kommer biblioteket hem till mig..
24 mars 2013
Kommentar av Gun Svahn
Tyvärr har väl nedläggning av en hel del bibliotek i skolor en del att göra med att barn inte blir introducerade för "böckerna" - och sedan när de slutat skolan har den ingen vana att gå till "bibblan" och låna böcker!
24 mars 2013
Kommentar av Berit Görndt
Så fort jag kunde läsa "far ror" "mor är rar" började jag låna böcker på bibblan!
24 mars 2013
Kommentar av Mikael Eng
På mitt hembibliotek 2-3 ggr/mån. Minst en gång i veckan på olika bibliotek runt om i landet när jag reser. Biblioteken är som en oas där man kan sitta i lugn och ro och läsa eller bara koppla av en liten stund med sina egna tankar.
24 mars 2013
Kommentar av Eddy Arthursson
Allt färre kan läsa
24 mars 2013
Kommentar av Jan-Olof Jonson
Faktiskt! Jag lånar oftare nu när jag läser böcker på min iPad, kanske ett par gånger i månaden.
24 mars 2013
Kommentar av Maria Boman Hansson
Jag går nästan aldrig. Har aldrig gillat bibliotek och att vara stressad över att ha en bok en begränsad tid. Vet inte hur många gånger jag fått sura brev och räkningar. Eftersom jag har möjligheten till det köper jag mina böcker. De står där i hyllan tills jag känner för att läsa dem. Jag kan anteckna i dem. De är mina.
24 mars 2013
Kommentar av Björn Carheden

Precis! Men egentligen borde vi låna lite för att få upp statistiken.

21 mars 2013
Skriv svar
Kommentar av Martina Eriksson Krajnik
minst 1-2 gånger i månaden går vi!
24 mars 2013
Kommentar av Ewa Klingberg
Jag går till biblioteket någon gång i månaden. Lånar ofta litteratur för research. Allt spännande hittar man ännu inte på nätet. Just nu går det åt mycket material i mitt arbete med "Min är Hämnden". http://holavedsbrudar.blogspot.se/
24 mars 2013
Kommentar av Joakim Täll
Var tredje vecka för att låna barnböcker. Eftersom jag måste läsa om och om igen är det skönt att låna ofta för omväxling.
24 mars 2013
Kommentar av Sofia Guitz
Jag går aldrig själv på bibliotek men det är viktigt att de finns kvar. Mina söner går på bibliotek med sina skolor. Det skulle vara mycket mycket tråkigt om biblioteket/Rum för barn på Kulturhuset skulle försvinna. Dit går jag och min sexåring så ofta vi kan på loven, dels för böckerna men också att han får måla på stafli.
24 mars 2013
Kommentar av Lotta C Persson
Min 4-årige son sprang rakt över torget, förbi bilar och folk, rakt in på Biblioteket i Karlskrona. "Visst skulle vi hit mamma?" sa Leo när jag kom insläntrande med andan i halsen, glad över att han levde! "Jag hade inte tänkt det men visst..." :)
24 mars 2013
Kommentar av Anna Fock
Ett par gånger i månaden, minst! Jag är lyckligt lottad och har flera fantastiska bibliotek i närheten.
24 mars 2013
Kommentar av Lotta Borgström
Så ofta jag kan!
24 mars 2013
Kommentar av Eva Johansson
Ofta.
24 mars 2013
Kommentar av Anchi Peaceman
Varje vecka!
24 mars 2013
litteraturmagazinet.comments.lan

Anmäl textfel

Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Från förälskelse till förtryck

Recension: Helvetet jag kallade kärlek av Lena Bivner

Magisk läsning om en gåtfull verklighet

Recension: Labyrint – vägen in av Karin Pasche

Tragisk intrig i godmodig inramning

Recension: De vänsterhäntas förening av Håkan Nesser

Negligerat skrå i hemmets lugna vrå

Recension: Vaggvisa av Leila Slimani

Kerstin Ekman i sitt livs högform

Recension: Gubbas hage av Kerstin Ekman

Historien i en fascinerande trollspegel

Recension: Rövarna i Skuleskogen. av Kerstin Ekman

Med humor och svärta om anställningsintervjun

Recension: Vi hör av oss av Jacob Sundberg

Fransk skärva i snygg förpackning

Recension: För fåglarna dör av Frédéric Dard

Om mänskliga relationer och onda handlingar

Recension: Händelser vid vatten av Kerstin Ekman

Mer miljö än spänning

Recension: Flickan utan hud av Mads Peder Nordbo
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB