Starka kvinnor i historien var ämnet. Författarna i samtalet skriver om kvinnor långt tillbaka, i aktuella böcker 900- respektive 1200-tal. Då finns inte många dokument att luta sig mot. Mytologi, legender och sagor blir viktiga. Hildebrandt menar att sex, våld och kampen om makt format människan genom tiderna. Hon kan sägas ha överfört sina erfarenheter som krigskorrespondent i Afghanistan till Valhalla-böckerna. Nu "Sigrid" den första i ny trilogi om 900-talet och Sigrid Storråda. Nemert var tidsenligt klädd. "Ringens gåta" utspelar sig på 1200-talet. Birger Jarls mor Ingrid Ylva har en viktig roll. Boken skildrar också Stockholms tillblivelse. Mycket research behövs, men det gäller också att göra rösterna trovärdiga och angelägna i dag. Elisabet Nemert som är historiker och har varit lärare har sagts införa en försåtlig pedagogik i romanerna. Hon vill ge läsaren kunskap utan att det märks. Jag tycker om hennes böcker. Johanne Hildebrandt har jag ännu inte läst. - LitteraturMagazinet

 LitteraturMagazinet på Instagram 
Föregående | Nästa

Starka kvinnor i historien var ämnet. Författarna i samtalet skriver om kvinnor långt tillbaka, i aktuella böcker 900- respektive 1200-tal. Då finns inte många dokument att luta sig mot. Mytologi, legender och sagor blir viktiga. Hildebrandt menar att sex, våld och kampen om makt format människan genom tiderna. Hon kan sägas ha överfört sina erfarenheter som krigskorrespondent i Afghanistan till Valhalla-böckerna. Nu "Sigrid" den första i ny trilogi om 900-talet och Sigrid Storråda. Nemert var tidsenligt klädd. "Ringens gåta" utspelar sig på 1200-talet. Birger Jarls mor Ingrid Ylva har en viktig roll. Boken skildrar också Stockholms tillblivelse. Mycket research behövs, men det gäller också att göra rösterna trovärdiga och angelägna i dag. Elisabet Nemert som är historiker och har varit lärare har sagts införa en försåtlig pedagogik i romanerna. Hon vill ge läsaren kunskap utan att det märks. Jag tycker om hennes böcker. Johanne Hildebrandt har jag ännu inte läst.

Profil: Anne-Charlotte Östman

Instagram
Bilden är även publicerad på LitteraturMagazinet instagramkonto
 LitteraturMagazinet på Instagram 

Anmäl textfel

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Anna Jansson - fortfarande på topp

Recension: Dödslistan av Anna Jansson

En diktning med anslag av extas och triumf

Recension: I grenverket av Lennart Sjögren

Journalistik när den är som bäst

Recension: Klubben av Matilda Gustavsson

Liten bok om tacksamhet

Recension: Om det inte vore för dig av Delphine de Vigan

Grafisk utgåva skänker nytt liv åt Anne Franks dagbok

Recension: Anne Franks dagbok av Ari Folman

En skärningspunkt mellan oändligheter

Recension: Det osynliga motstyckets bok av Göran Sonnevi

Krävande minimalist

Recension: de av Helle Helle

Välskrivet relationsdrama

Recension: Kom i min famn av Caroline Eriksson

Morris Mohlin träffar målet

Recension: Morris Mohlin är levande måltavla av Maria Frensborg

Liv och död i Lagos

Recension: Min syster, seriemördaren av Oyinkan Braithwaite
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB