Recension av Krokodilernas gula ögon, Katherine Pancol: Äventyrsroman om relationer och krokodiler - LitteraturMagazinet

 Gästrecension 

Recension av Krokodilernas gula ögon, Katherine Pancol

Äventyrsroman om relationer och krokodiler

Missa inte denna spännande äventyrsroman. Den fastnar inte bara på näthinnan utan jag fortsätter gå hand i hand med dessa karkaktärer som nu blivit mina kära vänner"
Bok-
presentation:
Krokodilernas gula ögon
Författar-
presentation:
Katherine Pancol

Romanen utspelar sig i Frankrike. Men ändå är några av huvudpersonerna krokodiler. Vi får följa två systrar som kämpar mot skuggan av sina barndomsroller. Det är handlar om fina famlijer med en inte lika fin yta. Skrapa på den så får du hat, otrohet och korruperad makt. Pancol lyckas med att bygga upp varje karkaktärer som alla fångar dig på olika sätt. Det är den utsendefixerade dottern Hortensia . Vacker som en dag, men frågan är hur långt hon är villig att gå för att få en mer glamorös tillvaro.

Romanen handlar bland annat om Jo. Hon har levt i skuggan av sin vackra syster Izza. Hon har varit en god mor, en god maka och en snäll syster. Men det har hon ingenting för. Plötsligt lämnar hennes man henne för att föda upp krokodiler i Afrika, med hennes manekyrist!?

Han lämnar henne med en dotter som föraktar hennes grå personlighet och en annan dotter som gör allt för att vara som sin ytliga och manipulerande storasyster. Inte nog med det. Han har tagit ett stort lån som Jo nu måste betala igen.

Jo ingår ett avtal med sin syster för att kunna stå på egna ben. Allt går bra tills hon upptäcker att hon sålt sin själ till djävulen.

Pancol har skildrar olika karaktärer med vitt skilda personlighetsdrag. Jag kom på mig själv när jag satt på bussen på väg hem att fundera hur ska det egentligen gå för Jo? Hur ska hennes dotter Hortensia lära sig vad som är rätt och fel?

Missa inte denna spännande äventyrsroman. Den fastnar inte bara på näthinnan utan jag fortsätter gå hand i hand med dessa karkaktärer som nu blivit mina kära vänner.

Jag gillade den. Kathrine Pancol lyckas binda samman livsöden till ett gripande äventyr.

Profil: Maria Sidén

Mottagen: 19 maj 2012

 

Anmäl textfel

Utgivning

Sköldpaddans långsamma vals

av Katherine Pancol
Joséphine är i 40-årsåldern när hon plötsligt slår igenom och bli...

Krokodilernas gula ögon

av Katherine Pancol
SÅLD I MER ÄN 1,5 MILJONER EXEMPLAR BARA I FRANKRIKE! Den här rom...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet recenserar

Om ett yrkesval att kämpa för

Recension: En egen lön av Maria Gustavsdotter

En modern tonårsbok för alla

Recension: Värsta bästa tonåren av Maria Dufva

Fullt upp på detektivbyrån

Recension: Det spökar på Smögen av Anna Ihrén

Karma och Jonar på nytt äventyr

Recension: Ond magi av Zelda Falköga

Med intellektuell spänst om ålderdomen

Recension: I november : om åldrandet av Sven-Eric Liedman
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB