Recension av Älskar att hata dig, Lovisa Wistrand: Kärlek på kundtjänst - LitteraturMagazinet

 LitteraturMagazinet recenserar 
Kärlek på kundtjänst
Foto: Angelica Klang

LitteraturMagazinets recension av Älskar att hata dig, Lovisa Wistrand

Kärlek på kundtjänst

Filmisk bok med klockrena dialoger och övertygande miljöbeskrivningar, framför allt av det fruktansvärda arbetsklimatet"
Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4
Bok-
presentation:
Älskar att hata dig
Författar-
presentation:
Lovisa Wistrand

Lovisa Wistrand föddes 1991, är bosatt i Uppsala, utbildad grafisk designer och författare på heltid.

Bianca Chikere, som brinner för miljö och träning, har återvänt till Uppsala efter flera år i London. Hon söker alla vd-tjänster hon kan hitta men blir bara kontaktad av telekombolaget Future. En annan som är ute efter samma post är Adam Drake som aldrig arbetat någon annanstans och som kan företaget utan och innan. På Future är han känd som en krävande teamleader och snygg men hopplös playboy.

Bianca och Adam har inte mycket gemensamt förutom att de har samma karriärmässiga mål. Ingen av dem får dock jobbet direkt. Bianca får börja på golvet med samma lön och villkor som de andra på kundtjänst och Adam måste klara ett halvår utan flirtande och göra sitt team bäst, och attraktivast, för medarbetarna.

Jag hade inte några höga förväntningar på Wistrands senaste roman efter att ha läst "600 mil från dig" – en i mina ögon ovanligt klyschig feelgood försedd med platta karaktärer. Men "Älskar att hata dig" tycker jag är något helt annat. Bianca och Adam är visserligen som två klassiska motpoler och att de kommer dras till varandra står tidigt klart. Däremot händer det mycket oväntat på vägen. Jag har aldrig tidigare läst en roman som till stor del utspelar sig på ett callcenter, och jag hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle bli spännande läsning, men det är det!

"Älskar att hata dig" är en väldigt filmisk bok med klockrena dialoger och övertygande miljöbeskrivningar, framför allt av det fruktansvärda arbetsklimatet. Tyvärr tvivlar jag inte en sekund på att det är ungefär såhär det går till i telefonförsäljarbranschen. Bianca är en älskvärd och skönt envis och beslutsam huvudperson som tacklar motgångar med ett pannben av stål, och även Adam blir efter hand alltmer komplex. Lovisa Wistrand bjuder på kärlek, spänning och äventyr i en bok som lockar till sträckläsning.

Profil: Sandra Sandström

Mottagen: 28 november 2021

 

Anmäl textfel

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet recenserar

Bland släktfejder och familjehemligheter

Recension: Hitta Linnéa av Johanna Wistrand

En entimmesbok om passion

Recension: Sinnenas tid av Annie Ernaux

Om ett yrkesval att kämpa för

Recension: En egen lön av Maria Gustavsdotter

En modern tonårsbok för alla

Recension: Värsta bästa tonåren av Maria Dufva

Fullt upp på detektivbyrån

Recension: Det spökar på Smögen av Anna Ihrén
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB