LitteraturMagazinet Medlem - Skrivinspiration, skrivarskola, författarintervjuer, recensioner av skrivarböcker, krönikor och mer

 LitteraturMagazinet Skriv! 

LitteraturMagazinet Skriv! - speciellt för alla som älskar att skriva, gillar språk och kanske har ett eget skrivprojekt i skrivbordslådan.

Följ vår skrivarskola genom att bli medlem. Diskutera idéer med andra skrivintresserade. Läs recensioner av aktuella skrivarböcker, författarintervjuer, krönikor och mer.

Välkomna till LitteraturMagazinet Skriv!

Bli medlem
Ditt fullständiga namn:
Din epost:
 
Logga in
Epostadress:
Lösenord:
Behöver du ett nytt lösenord? Klicka här!
 Författarbloggar 

Författarblogg

Sofia Hallberg söker det viktiga

Sedan april 2013 bloggar författaren Sofia Hallberg på LitteraturMagazinet Skriv! Hennes debutbok "Mina fräknar" kom hösten 2012 och nästa bok är på väg. "Min blogg handlar om det som är viktigt i mina ögon; så som litteraturen. Och kärlek. Mycket kärlek."

Läs mer ...

Författarblogg: Mattias Lönnebo

"Men det måste finnas ett hopp - det blir mer realistiskt"

Mattias Lönnebo är en skönlitterär författare vars utgivning innefattar flera fantasyböcker men även mer vardagliga relationsnoveller. Stilen präglas av spänning, mytologi och existentiellt djup och han vänder sig både till vuxna och yngre läsare. Vid sidan av sitt författarliv verkar han som präst i Svenska kyrkan och militärpastor.

– Det finns väldigt många ungdomsböcker som är deprimerande och mörka. Själv kan jag mycket väl tänka mig att skriva om negativa saker – men det måste finnas ett hopp. Jag menar att det är mer realistiskt, förklarar han.

Läs mer ...

Författarblogg

Om att leva i en intensiv konfliktsituation

Författaren och filmvetaren Taliah Pollack har rest runt i Hebron på Västbanken för att få underlag till en barnbok. Hon har pratat med både palestinier och judar för att kunna skriva om hur det är att leva i en intensiv konfliktsituation. Följ hennes blogg om nya boken och skrivprocessen på LitteraturMagazinet Skriv!

Läs mer ...
 Skrivarblogg 

Skrivarblogg

Jonna Lindbergs skrivarblogg

Jonna Lindberg har varit kursansvarig för LitteraturMagazinets skrivarskola sedan starten i april 2013. Hon skriver själv på ett manus för barn och ungdomar. I sin blogg delar hon med sig av tips och skrivinspiration. "Jag hoppas kunna inspirera andra genom att dela med mig av egna erfarenheter."

Läs mer ...
 LitteaturMagazinet Medlem 
LitteraturMagazinet Medlem

Höst 2013

Välkommen till LitteraturMagazinet Medlem!

LitteraturMagazinet Medlem vilar förnärvarande. 

 • Skrivarskolan
  [Skrivarskolan är stängd tillsvidare]
 • Bloggar
  På LitteraturMagazinet finns många bloggar. Här inne på Medlem har vi tre författarbloggar och Jonna Lindbergs uppskattade skrivarblogg.
 • Författare berättar
  Ett antal inbjudna författare berättar om sin egen skrivprocess, utgivningsprocessen och sina känslor kring sitt författarskap.
 • Wallmans textverkstad
  Erika Wallman är utbildad inom textdesign och är redaktionsmedlem på LitteraturMagazinet. Under vinjetten "Wallmans Textverkstad" skriver hon krönikor och inspirationstexter som kompletterar skrivarskolan.
 • Fråga skrivexperten
  Katrine Hamori har varit kursansvarig skrivarlärare i många år. Under åren som skrivarlärare har hon svarat på många frågor om allt som rör skrivande. Ingen fråga är för dum eller konstig! Fråga det du alltid undrat över!
 • Dikter
  Läs andra medlemmars dikter och publicera dina egna!
 • Diskussionsforum
  Här diskuteras allt som har med skrivande att göra.
 • LitteraturMagazinet 
  LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin, är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Förstasidan uppdateras dagligen. 

Recensioner Skriv!

En styvmoderligt behandlad genre får upprättelse

Recension: Det som får plats av Marica Källner

Sprudlande ordlek i nyutgåva

Recension: Ordförrådet. En upptäcktsfärd genom språket av Johan Althoff

Inspirerande för den som vill komma igång med sitt skrivande

Recension: Skriv om och om igen av Ylva Karlsson

Idylliskt och förtrollande om skrivandet

Recension: Att skriva av Stephen King

Ärligt, transparent och helt utan pekpinnar om skrivandets konst

Recension: Så gör jag av Bodil Malmsten
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB