Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker - Inbunden
Finns i lager, 304 kr
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker - Pocket
Finns i lager, 59 kr
 Information från förlaget 

Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker

Av Ann Fernholm

Bok-
presentation:
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
Författar-
presentation:
Ann Fernholm
Inbunden
Finns i lager, 304 kr
Pocket
Finns i lager, 59 kr
Uppläsare: Camilla Jern
Illustratör: Ingrid Hernvall

Med kolesterolet i fokus har forskare gett oss kostråd: dra ner på fettet. Mindre fett i maten skulle också göra oss smalare. Men det har blivit precis tvärt om. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen.
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm historien bakom våra kostråd. Hon ger en ny bild: socker höjer dina blodsocker. Det triggar en inflammation som påverkar hela din kropp: hjärta, hjärna, blodådror och muskler. Aldrig tidigare har mänskligheten ätit så mycket socker som nu. Boken Ett sötare blod visar hur snabba kolhydrater kan påverka allt från nyföddas vikt till tidpunkten för puberteten, möjligheter att bli gravid och risken för cancer. Det är en lättläst berättelse om hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.

Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nu

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Natur & Kultur
Lagerstatus: Finns i lager

Lider du av ett sockersug? Äter du dagligen godis eller kakor? Ett sötare blod ger dig motivation att sluta. I boken granskar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm historien bakom våra kostråd. Rådet att dra ner på fettet skulle göra oss smalare. Men det har blivit precis tvärt om. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen.
Istället för fett, har vi börjat äta socker...

Lider du av ett sockersug? Äter du dagligen godis eller kakor? Ett sötare blod ger dig motivation att sluta. I boken granskar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm historien bakom våra kostråd. Rådet att dra ner på fettet skulle göra oss smalare. Men det har blivit precis tvärt om. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen.
Istället för fett, har vi börjat äta socker. Aldrig tidigare har mänskligheten frossat i så mycket godis, läsk och bakverk. Ann Fernholm berättar hur vårt söta blod ger en inflammation som skadar hjärta och hjärna. Socker och snabba kolhydrater triggar också tillväxt i kroppen. Det ökar risken för cancer, påverkar nyföddas vikt, tidpunkten för puberteten och möjligheten att bli gravid. Ett sötare blod är en lättläst berättelse om hur din hälsa påverkas av vad du äter. 


Ann bloggar också. Följ henne här.



Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter


Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken Ett sötare blod om hälsoeffekterna av ett sekel med socker av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor


Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader


Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter


Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se


Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna


Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nu


 



Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.

Malin Nordgren, Dagens Nyheter

Utgivningsdatum: 20121103
9789127133730

MP3-fil
Förlag: StorySide
Lagerstatus: Finns i lager

Att GI-kost och LCHF påverkar vikten är välkänt; massor av böcker, recept och tidningsartiklar finns skrivet om det, men att hålla sig till GI och LCHF har fler fördelar än så. Ett sötare blod berättar om hur maten vi äter kan leda till olika krämpor och sjukdomar – och tvärtom: hur maten kan hjälpa oss att bli friskare. Den här boken ska få människor att se vidden av de kostråd vi under lång tid fått, direktiv som har utformats med två saker i fokus: fetma och hjärt- och kärlsjukdom. Budskapet har varit enkelt: mindre fett i kosten sparar på kalorierna och sänker det onda kolesterolet som proppar igen blodkärlen. Målet: en friskare befolkning.

Att GI-kost och LCHF påverkar vikten är välkänt; massor av böcker, recept och tidningsartiklar finns skrivet om det, men att hålla sig till GI och LCHF har fler fördelar än så. Ett sötare blod berättar om hur maten vi äter kan leda till olika krämpor och sjukdomar – och tvärtom: hur maten kan hjälpa oss att bli friskare. Den här boken ska få människor att se vidden av de kostråd vi under lång tid fått, direktiv som har utformats med två saker i fokus: fetma och hjärt- och kärlsjukdom. Budskapet har varit enkelt: mindre fett i kosten sparar på kalorierna och sänker det onda kolesterolet som proppar igen blodkärlen. Målet: en friskare befolkning. Kostråden har fått oss att äta mindre fett och mer kolhydrater. Men vi har blivit fetare och mer pillerberoende, och sjukdomar som cancer, benskörhet, diabetes, magproblem och ont i kroppen har ökat. I Ett sötare blod lyfts kvällstidningsråden till en vetenskaplig nivå av en skribent med kunskap och översikt. Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av kostens betydelse för individens hälsa.

Utgivningsdatum: 20140213
9789170369117

E-Bok
Förlag: Natur & Kultur Digital
Lagerstatus: Utkommer ej
Utgivningsdatum: 20140924
9789127134409

Pocket
Förlag: Natur & Kultur Akademisk
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20151215
9789127146235

Bok: 190998

Anmäl textfel

Utgivning

Smakäventyret : Att lära små barn äta mat

av Ann Fernholm
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar

av Ann Fernholm
Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller...
Inbunden, Finns i lager, 306 kr

Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker

av Ann Fernholm
Lider du av ett sockersug? Äter du dagligen godis eller kakor? Et...
Inbunden, Finns i lager, 304 kr
Pocket, Finns i lager, 59 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2