Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Birgittas bästa : favoritrecepten till det svenska fikat - Inbunden
Finns i lager, 226 kr
Birgittas bästa : favoritrecepten till det svenska fikat - Kartonnage
Finns i lager, 226 kr
 Information från förlaget 

Birgittas bästa : favoritrecepten till det svenska fikat

Av Birgitta Rasmusson

Bok-
presentation:
Birgittas bästa : favoritrecepten till det svenska fikat
Författar-
presentation:
Birgitta Rasmusson
Inbunden
Finns i lager, 226 kr
Kartonnage
Finns i lager, 226 kr

Trenden med bakverk och bakning har ökat lavinartat på senare år och intresset är brett och stort, också bland yngre som vill lära sig att baka. Framför allt har kakor blivit mycket populära igen och även charmen med det unika svenska kaffebordet lockar allt fler.

Att det ska bjudas något ätbart till kaffet är en svensk tradition, säger Birgitta Rasmusson. Länge har chokladen varit självklar i sammanhanget, men nu har småkakorna och bullarna blivit populära igen.

Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern Sju sorters kakor. De traditionella bakverken har funnits med Birgitta ända sedan uppväxten på hemmagården i Ljungskile.

Som sexåring tyckte jag det var lika roligt att ta fram mammas kakböcker och titta på bilderna som att bläddra i sagoböckerna. Jag älskade de vackert dukade kaffeborden, formen på kakorna och de läckra glasyrerna.

De klassiska kafferepen är något Birgitta är uppväxt med och hon har förvaltat den kunskapen väl. I boken berättar hon om den unika svenska kaffetraditionen och vad som har hört den till genom decennierna: den lilla goda bullen, minst sju sorters småkakor och kronan på verket tårtan.

Här har Birgitta valt ut sina absoluta favoriter bland de godaste kakorna hon vet över 40 recept att njuta av. En del av dessa kommer från Birgittas mammas och mosters vaxduksskrivböcker och har aldrig publicerats tidigare. Dessutom ger Birgitta sina bästa baktips.

Välkommen på kafferep med dukat kaffebord och alla de härliga smakerna en blandning av tradition och kakor i tiden!

BIRGITTA RASMUSSON har bland annat varit chef för Ica Provkök i 25 år och ansvarade under sin tid där för ett femtiotal bak- och kokböcker. Birgitta är i dag en flitig föredragshållare, testare av recept och köksredskap samt debattör. Hon medverkar även som en av domarna i tv-programmet Hela Sverige bakar. Hennes passion för kakor har gjort henne känd som en av Sveriges mesta bakdrottningar.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Lind & Co
Lagerstatus: Finns i lager

Här har Birgitta Rasmusson valt sina absoluta favoriter bland de godaste kakorna hon vet över 40 recept att njuta av. Dessutom ger hon sina bästa baktips. Birgitta är i dag föredragshållare, debattör och medverkar som en av domarna i tv-programmet Hela Sverige bakar. Hennes passion för kakor har gjort henne känd som en av Sveriges mesta bakdrottningar.

Trenden med bakverk och bakning har ökat lavinartat på senare år och intresset är brett och stort, också bland yngre som vill lära sig att baka. Framför allt har kakor blivit mycket populära igen och även charmen med det unika svenska kaffebordet lockar allt fler.

Att det ska bjudas något ätbart till kaffet är en svensk tradition, säger Birgitta Rasmusson. Länge har chokladen varit självklar i sammanhanget, men nu har småkakorna och bullarna blivit populära igen.

Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern Sju sorters kakor. De traditionella bakverken har funnits med Birgitta ända sedan uppväxten på hemmagården i Ljungskile.

Som sexåring tyckte jag det var lika roligt att ta fram mammas kakböcker och titta på bilderna som att bläddra i sagoböckerna. Jag älskade de vackert dukade kaffeborden, formen på kakorna och de läckra glasyrerna.

De klassiska kafferepen är något Birgitta är uppväxt med och hon har förvaltat den kunskapen väl. I boken berättar hon om den unika svenska kaffetraditionen och vad som har hört den till genom decennierna: den lilla goda bullen, minst sju sorters småkakor och kronan på verket tårtan.

Här har Birgitta valt ut sina absoluta favoriter bland de godaste kakorna hon vet över 40 recept att njuta av. En del av dessa kommer från Birgittas mammas och mosters vaxduksskrivböcker och har aldrig publicerats tidigare. Dessutom ger Birgitta sina bästa baktips.

Välkommen på kafferep med dukat kaffebord och alla de härliga smakerna en blandning av tradition och kakor i tiden!

BIRGITTA RASMUSSON har bland annat varit chef för Ica Provkök i 25 år och ansvarade under sin tid där för ett femtiotal bak- och kokböcker. Birgitta är i dag en flitig föredragshållare, testare av recept och köksredskap samt debattör. Hon medverkar även som en av domarna i tv-programmet Hela Sverige bakar. Hennes passion för kakor har gjort henne känd som en av Sveriges mesta bakdrottningar.

"Det här är ingen bok för den som använder stevia och mandelmjöl utan för den som minns mormors kakfat med glädje"

M-Magasin.

Utgivningsdatum: 20140801
9789174613032

Kartonnage
Förlag: Lind & Co
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20160714
9789174616170

Bok: 235938

Anmäl textfel

Utgivning

Birgittas bästa julkakor

av Birgitta Rasmusson
Inbunden, Finns i lager, 244 kr

Birgittas bästa : favoritrecepten till det svenska fikat

av Birgitta Rasmusson
Här har Birgitta Rasmusson valt sina absoluta favoriter bland de ...
Inbunden, Finns i lager, 226 kr
Kartonnage, Finns i lager, 226 kr

Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar

av Birgitta Rasmusson
Prima mat i soppåsen! 100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett ge...

Smörgåstårtor

av Birgitta Rasmusson
Smörgåstårtor är oerhört populära i vårt land. De är idealiska at...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2