Tala är guld : de sa allt till varann utom det allra viktigaste av Cammie McGovern - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Tala är guld : de sa allt till varann utom det allra viktigaste" av Cammie McGovern? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Tala är guld : de sa allt till varann utom det allra viktigaste, Cammie McGovern

Möt tonårsproblemen på en ny nivå

Inte nog med deras handikapp som ibland sätter käppar i hjulen för dem, ibland är de rentav egoistiska och dumma. Precis som alla kan vara. "
Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4
När man talar om hur viktigt det är att läsa böcker brukar man nämna vikten av empati, att man får lättare att sätta sig in i någon annans upplevelser för varje gång man övar inlevelseförmågan med hjälp av fiktion. Vi gråter när det är sorgligt, gläds när något roligt händer osv. Vi kan känna efter hur det skulle vara att leva som kvinna på 1800-talet, barn i Syr...
LitteraturMagazinets recensent: Karin Cellton
 Information från förlaget 

Tala är guld : de sa allt till varann utom det allra viktigaste

Av Cammie McGovern

Bok-
presentation:
Tala är guld : de sa allt till varann utom det allra viktigaste
Författar-
presentation:
Cammie McGovern
Originaltitel: Say What You Will

"En fantastisk ungdomsbok, den går rakt in, du ska läsa den", säger Yukiko Duke i Svts Gomorron Sverige.John Greens Förr eller senare exploderar jag möter Rainbow Rowells Eleanor & Park i denna vackra, otroligt ärliga och emotionellt gripande roman. Cammie McGoverns insiktsfulla debut är en innerlig och hjärtskärande berättelse om hur vi alla kan känna oss bortkomna tills vi hittar någon som älskar oss för våra brister, inte trots dem.Amy som är född med cerebral pares kan varken gå utan rollator, prata utan en voice box, eller kontrollera sina ansiktsuttryck. Matthew är svårt plågad av tvångssyndrom, med upprepade tankemönster, neurotiska ritualer och förlamande rädsla. I ett desperat behov av att bryta sin isolering och nå ut till världen är Amy och Matthew mer lika än någon kunnat ana, allra minst de själva.När Amy övertalar sina föräldrar att anställa en jämnårig elev som assistent under sista året i high school, kastas de två tonåringarna in i varandras liv. Medan de umgås med varandra, börjar en trevande vänskap snart blomma ut till något som ingen av dem kunde ana.McGoverns Young Adult-debut påminner om Rainbow Rowells Eleanor & Park med dess ovanliga vänskap. Med en smart, stolt, och kompetent huvudperson som tar makten över sitt eget liv, är denna roman fantastisk, spännande och hjärtskärande. BooklistLäsarna kommer att bli förvånade, berörda, roade, oroliga, hoppfulla och tacksamma över att ha ägnat tid åt den här boken. Publishers WeeklyTala är guld har valts ut som Amazon Best Book of the Month, Publishers Weekly Pick, Epic Reads "15 mest efterlängtade Young Adult-romaner som publicerades i juni 2014", Entertainment Weekly "5 Young Adult-romaner att hålla utkik efter", och hamnade på andra plats på Kids Indie Next List sommaren 2014."Detta är en YA-bok. Jag är inte en Young Adult, men det stör ju mig sällan då det gäller böcker. Jag hade en fin stund. Ja, för när jag hade börjat på boken läste jag den nästan i ett sträck till slutet. Det är en sån bok som lämpar sig för sträckläsning. Pepparkaksbokhyllan"Tala är guld - de sa allt till varann utom det allra viktigaste är en titel som säger mycket om boken. En varm och fin bok. Tänker att det kommit väldigt många ungdomsböcker om väldigt speciella tonåringar i år. Tonåringar som man tycker mycket om men Amy och Matthew de både älskar och hatar man. Skönt att de på något sätt ser igenom varandras ytor och tar fram även de mindre smickrande sidorna hos varandra. En befrielse i sig!" Prickiga Paula"Tala är guld sätter fokus på vikten för elever med särskilda behov att inte bara blir sedda som sina funktionsnedsättningar utan bli mötta/sedda som kompetenta människor. Jag tyckte mycket om den!" Books and such like"En bok att rekommendera till alla från sisådär 13 och uppåt. Säkert skulle det bli en bra film också, en sån med skratt och värme blandat med en lagom dos allvar." Joanna och dagarna går

Utgåvor

Storpocket
Förlag: Constant Reader
Lagerstatus: Tillfälligt slut
Utgivningsdatum: 20160602
9789198261066

Bok: 267999

Anmäl textfel

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Tunt men ömsint om en mor

Recension: En kvinnas frigörelse av Édouard Louis

Jul i Berlin 1939

Recension: Mörkläggning av Simon Scarrow

Vackert om en gåtfull färd

Recension: Myten om Luna av Hillevi Torell

Luxemburg under ytan

Recension: Tivolit av Jenny Runesson

Naturnära om livets hårda villkor

Recension: Dit du går, följer jag av Lina Nordquist

Kärlek på kundtjänst

Recension: Älskar att hata dig av Lovisa Wistrand

Överlastad spänningsroman

Recension: Plats 7A av Sebastian Fitzek

Tröstande godnattbok

Recension: Flickan från andra sidan havet av Sophie G. Hallgren

Fantastisk skildring av ett människoliv

Recension: Märit av Elisa Rossholm

Stringent om en livsavgörande händelse

Recension: Dödsängel av Axel Burénius
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB