Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Vektor åk 7 Lärarbok Interaktiv Plus" av Daniel Domert? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Vektor åk 7 Lärarbok Interaktiv Plus

Av Daniel Domert, Jenny Lundin Jakobsson, Lars Madej, Mia Öberg

Bok-
presentation:
Vektor åk 7 Lärarbok Interaktiv Plus
Författar-
presentation:
Daniel Domert

Vektor tränar alla förmågor på alla nivåer 

Det nya matteläromedlet Vektor för åk 79 har självklart hela det centrala innehållet ur Lgr11. Lika självklart är att boken har snygg layout och är lätt för eleverna att följa. En fördel kan också vara att det ser ut som ett vanligt matteläromedel när det gäller exempel- uppgifter, genomgångar och olika spår. Förutom detta ger Vektor dig möjlighet att sätta fokus på förmågorna. 

Förberett för undervisning om förmågor:

Vissa uppgifter i Vektor har en färgsnurra, där varje färg representerar en av de fem förmågorna i matematik enligt Lgr 11. Uppgifterna är markerade med de förmågor som eleven, på ett tydligt sätt och på olika nivåer, kan visa när de löser dem. Som lärare kan du använda snurruppgifterna på flera sätt. Det gör det lätt att skapa kontinuerlig bedömning i matematik och arbeta med formativ bedömning i matematik. 

Fem möjligheter i undervisningen

Tips 1 Undervisningsuppgift
Använd en snurruppgift för gemensam genomgång av de olika förmågorna. Du visar eleverna olika lösningsstrategier och kan diskutera lösningens kvalitet kopplat till betygsstegen.

Tips 2 Övningsuppgift
Låt eleverna öva på en egen uppgift och använda de strategier du just lärt dem. De tränar på och bli medvetna om hur de använder och visar sina förmågor.

Tips 3 Elevdialog
Låt eleverna prata med varandra och jämföra olika sätt att lösa uppgifterna. Kommunikation ökar medvetenheten både om hur de löst uppgiften och vilka förmågor de använder. 

Tips 4 Skarp bedömning
Använd snurruppgifterna som underlag för kontinuerlig bedömning i matematik.

Tips 5 Fokus på förmågorna
Sist i varje kapitel i Vektor finns avsnittet Fokus på förmågorna. Här finns uppgifter för att lära sid identifiera förmågor i matematik och träna extra på vissa förmågor.

Matriser för bedömning och dialog

Till alla uppgifter som har en färgsnurra i Vektors elevbok finns bedömningsmatriser i den interaktiva lärarboken. Vektors bedömningsmatriser beskriver förmågorna eleven kan visa i en viss uppgift på tre olika nivåer. Kunskapskraven är angivna kopplade till betyg E, C och A, och formulerade utifrån ett elevperspektiv: Du kan förklara hur du löst problemet och du kan motivera varför du valt det tillvägagångssättet. Vektors matriser under lättar dialogen mellan dig och dina elever om vad de kan nu och hur de kan utveckla sina förmågor i matematik. De fungerar även utmärkt i samtal med elevens föräldrar. 

Vektor på alla nivåer

Det finns många olika sätt att lära sig matematik och varje elev är unik. Elever kan också ha lätt för ett visst matematiskt område och större svårigheter med ett annat. Därför ska det vara lätt för eleven att anpassa och växla nivå. I Vektor får eleverna därför tydliga anvisningar om hur de tar sig vidare genom varje avsnitt. Återkommande symboler visar vägen: Starta, Ett varv till, Kör vidare, Öka, Diagnos, Repetera och Fokus på förmågorna. 

Digitalt både för lärare och elever

Interaktiv bok PlusVektor Interaktiv bok Plus kommer bl a att innehålla filmade genomgångar inom det aktuella avsnittet. Filmerna kommer att ta upp de genomgångar som finns i början av varje avsnitt, men också genomgångar med alternativa eller fördjupade förklaringar för de elever som behöver Ett varv till. Lärarhandledningen utgår ifrån den interaktiva boken och följer Vektor uppslag för uppslag. Här hittar du, förutom kommentarer till stoffet, även diagnoser, provfrågor och bedömningsmatriser.

Utgåvor

Kodkort
Förlag: Natur & Kultur
Lagerstatus: Definitivt slut

Guidad tur kapitel

I varje elevbok finns det centrala innehållet samlat i några större kapitel. Här ger vi en guidad tur genom Geometri åk 7 för att visa hur elevbok och lärarmaterial samspelar. Möjligheterna är många!

Få koll och hjälp alla till startlinjen

Innan du startar kapitlet kan du använda Vektors fördiagnos för Geometri åk 7 som finns i lärarmaterialet. Här finns...

Guidad tur kapitel

I varje elevbok finns det centrala innehållet samlat i några större kapitel. Här ger vi en guidad tur genom Geometri åk 7 för att visa hur elevbok och lärarmaterial samspelar. Möjligheterna är många!

 

Få koll och hjälp alla till startlinjen

Innan du startar kapitlet kan du använda Vektors fördiagnos för Geometri åk 7 som finns i lärarmaterialet. Här finns även repetitionsblad att dela ut till de elever som behöver.

Aktivera förförståelse tillsammans

På kapitlets introsida i elevboken ser ni det centrala innehållet och får en gemensam klassuppgift. Syftet är att aktivera förförståelse tillsammans.

 

 

 

 

KAPITLENS DELAVSNITT

 

 

Börja med film!

I Geometrikapitlet kommer eleverna att arbeta med Vinklar, Trianglar, Månghörningar samt Area och omkrets. Till varje delavsnitt finns teorigenomgångar, lösta räkneexempel och en introduktionsfilm att titta på. Perfekt om en elev varit sjuk eller för variation.

 

 

 

 

 

Du ska undervisa om Vinklar och alla börjar där det står Starta i elevboken. Uppgifterna är inte många men eleverna provar själva och tillämpar teorin. Efter Starta-uppgifterna får eleven frågan: Hur har det gått?

Om eleven tyckte att Starta var svårt finns Ett varv till. Här får eleven mer träning på samma nivå som Starta. Som hjälp inför Ett varv till finns filmer som visar steg för steg hur man gör.

 

 

 

 

 

 

Gick Starta bra går eleven direkt vidare till Kör vidare i elevboken. Här fortsätter även elever efter att ha jobbat med Ett varv till.

För elever som efter Kör vidare behöver ännu lite svårare uppgifter gå till Öka så får de rejäla utmaningar. Följ pilen!

 

 

 

 

KAPITELAVSLUTNING

 

 

Efter kapitlets alla delavsnitt finns sidorna Diagnos, Repetera, Fokus på förmågorna och Sammanfattning. Beroende på vad eleverna behöver arbeta vidare med finns det också extra material i lärarhandledningen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utgivningsdatum: 20141120
9789127428768

Bok: 232916

Anmäl textfel

Utgivning

Vektor Elevbok åk 8

av Daniel Domert
Guidad tur kapitel I varje elevbok finns det centrala innehållet ...
Häftad, Finns i lager, 433 kr

Vektor åk 7 Lärarbok Interaktiv Plus

av Daniel Domert
Guidad tur kapitel I varje elevbok finns det centrala innehållet ...

Vektor Interaktiv lärarbok åk 7

av Daniel Domert
Guidad tur kapitel I varje elevbok finns det centrala innehållet ...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2