Svart nåd av Dennis Lehane - LitteraturMagazinet

Butiken är stängd tills vidare

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Svart nåd Dennis Lehane
Pocket från 2005

Pris: 19 kr
Se produkten ...
[ANTIKVARIATET TILLFÄLLIGT STÄNGT PGA FLYTT]

 Information från förlaget 

Svart nåd

Av Dennis Lehane

Bok-
presentation:
Svart nåd
Författar-
presentation:
Dennis Lehane

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Tänk om en fullkomlig främling bevakade vartenda steg du tog? Om han läste din post, avlyssnade dina telefonsamtal, visste vad du anförtrodde dina närmaste vänner? Om han exakt kände till dina dagliga rutiner? Och, framför allt, om han tog reda på vad som är dig allra kärast och berövade dig det? Och sedan bara bidade tiden, i väntan på att du ska ta ditt liv?

    Det är just en sådan människa som deckarparet Patrick Kenzie och Angela Gennaro fått upp ett spår på utan att veta vilka manipulativa krafter de kommer att konfronteras med.

    Med sina böcker om Kenzie och Gennaro, med miljöer hämtade från Bostons mörkaste nattsidor, har Dennis Lehane på kort tid blivit det hetaste thrillernamnet i USA. Nu kommer han äntligen, för första gången, ut på svenska.

Han är den häftigaste arvtagaren till Hammett och Chandler Publishers Weekly

Utgivningsdatum: 20001003
9789100572013

Pocket
Förlag: Månpocket
Lagerstatus: Definitivt slut

Första gången privatdeckaren Patrick Kenzie träffar Karen Nichols framstår hon som en ung, vacker kvinna som vuxit upp skyddad från allt vad tragedi och elände heter. Men ett halvår senare begår Karen självmord genom att naken kasta sig ut från ett höghus i Boston. Patrick anar att hennes död är konsekvensen av en rad tragiska händelser som någon iscensatt. Och han förstår att han är en bricka i spelet - och att spelet inte är avslutat... Tillsammans med sin före detta partner Angie Gennaro, och sin vän, den livsfarligt obalanserade Bubba Rogowski, dras Patrick in i en förrädisk katt-och-råtta-lek med en person som hellre än att döda sina offer vill att de ska önska att de vore döda. ''Precis när jag trodde att den hårdkokta deckaren var död, så drog den mig tillbaka.'' Gefle Dagblad

Första gången privatdeckaren Patrick Kenzie träffar Karen Nichols framstår hon som en ung, vacker kvinna som vuxit upp skyddad från allt vad tragedi och elände heter. Men ett halvår senare begår Karen självmord genom att naken kasta sig ut från ett höghus i Boston. Patrick anar att hennes död är konsekvensen av en rad tragiska händelser som någon iscensatt. Och han förstår att han är en bricka i spelet och att spelet inte är avslutat & Tillsammans med sin före detta partner Angie Gennaro, och sin vän, den livsfarligt obalanserade Bubba Rogowski, dras Patrick in i en förrädisk katt-och-råtta-lek med en person som hellre än att döda sina offer vill att de ska önska att de vore döda. Precis när jag trodde att den hårdkokta deckaren var död, så drog den mig tillbaka. Gefle Dagblad Dags att springa inte gå till bokhandeln! & Svart nåd är en väl så utstuderad pusseldeckare som genrens stora klassiker, samtidigt som den också erbjuder fylligt tecknade personer, en djupt tillfredställande stämning av neo-noir och en imponerande språklig virtuositet hos författare. Sydsvenska Dagbladet Köp genast! Damernas värld

Utgivningsdatum: 20010521
9789176437605

Pocket
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Tänk om en fullkomlig främling bevakade vartenda steg du tog? Om han läste din post, avlyssnade dina telefonsamtal, visste vad du anförtrodde dina närmaste vänner? Om han exakt kände till dina dagliga rutiner? Och, framför allt, om han tog reda på vad som är dig allra kärast- och berövade dig det? Och sedan bara bidade tiden, i väntan på att du ska ta ditt liv?
Det är just en sådan människa som privatdeckaren Patrick Kenzie fått upp ett spår på, utan att veta vilka manipulativa krafter han kommer att konfronteras med.

Första gången Patrick träffar Karen Nichols framstår hon i hans ögon som oskuldsfullheten förkroppsligad: en troskyldig varelse som vuxit upp skyddad från allt vad tragedi och elände heter. Men ett halvår senare begår Karen självmord genom att kasta sig ut från ett höghus i Boston. Patrick börjar fråga sig vad som kan förändra en människa så drastiskt, så snabbt, att självmord verkar vara den enda utvägen. Vad som till en början är stilla nyfikenhet förbyts dock snart i besatthet då Patrick anar att de tragiska händelser som drabbade Karen under hennes sista månader i livet, hennes fästman blir totalförlamad som en följd av en olyckshändelse, hon får sparken från jobbet, hon blir av med sin lägenhet och tappar till sist sin förankring i verkligheten, kanske inte alls berott på slumpen.
Tillsammans med sin före detta partner (både i arbete och kärlek), Angela Gennaro, och sin vän, den livsfarligt obalanserade Bubba Rogowski, dras Patrick in i en förrädisk katt-och-råtta-lek med en man som hellre än att döda sina offer vill att de ska önska att de vore döda. Under några kvävande heta sommarveckor för Patrick, Angela och Bubba psykologiskt krig mot denna oerhört begåvade, depraverade sociopat; ett krig som gör att de ställs ansikte mot ansikte med en välbärgad familjs lumpna hemligheter, en brutal mafioso, en grupp förryckta kidnappare, och möter den oförfalskade ondskan i det disiga mörkret i ett träskområde.
Allteftersom insatserna blir högre och mer personliga, börjar de inse att de kanske kämpar förgäves, att de slåss mot en fiende som står över lagen, en fiende som alltid är ett steg före dem, en fiende som bestämt sig för att slå sönder deras värld.

Utgivningsdatum: 20050826
9789100108427

CD-skiva
Förlag: Adelphi Audio
Lagerstatus: Tillfälligt slut

I Svart nåd (Prayers for rain) möter vi en mörk värld, där långt ifrån allt är vad det synes vara. När Karen Nichols kastar sig ut från ett höghus sätts en egendomlig händelsekedja igång.

Vad hade drivit henne att på kort tid förvandlas från levnadsglad ung kvinna till självdestruktiv drogmissbrukare. Privatdetektiven Patrick Kenzie kan inte låta bli att börja forska i

omständigheterna kring flickans död. Vid sin sida har han sin före detta partner Angi Genero. Stundom tvingas Patrick ta hjälp av den obalanserade och våldsamma Bubba Rogowski.

Vad denna udda trio finner är en stalker, som har metodiskt förföljt sitt offer. Att få honom fast visar sig vara långt svårare än vad de trott

Dennis Lehane är thrillerkungen. Amen. Expressen. Dennis Lehane växte upp i Massachusetts i östra USA. Innan han debuterade i början av 90-talet hade han haft en följd av olika arbete,

han arbetade med handikappade, körde limousin, sålde böcker i en bokhandel. Han bor numer i bostonområdet och är sedan länge författare på heltid. Hans första bok, En drink före kriget,

väckte ett visst uppseende när den kom i USA som men av senare års mest drivna debuter i en genre där det finns gott om konkurrens. När svart nåd kom så konstaterade Publishers Weekly

han är den häftigaste arvtagaren till Hammett och Chandler. Lehane skriver deckare i den klassiska hårdkokta skolan och är inom det området en av de mest framträdande Svart nåd var

Lehanes första bok på svenska och utnämndes till årets bästa spänningsbok och tilldelades Kaliber 2000 av radioprogrammet Deadline.

Utgivningsdatum: 20080714
9789185923045

E-Bok
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Finns i lager

Tänk om en fullkomlig främling bevakade vartenda steg du tog? Om han läste din post, avlyssnade dina telefonsamtal, visste vad du anförtrodde dina närmaste vänner? Om han exakt kände till dina dagliga rutiner? Och, framför allt, om han tog reda på vad som är dig allra kärast - och berövade dig det? Och sedan bara bidade tiden, i väntan på att du ska ta ditt liv?
    Det är just en sådan människa som deckarparet Patrick Kenzie och Angela Gennaro fått upp ett spår på - utan att veta vilka manipulativa krafter de kommer att konfronteras med.
    Med sina böcker om Kenzie och Gennaro, med miljöer hämtade från Bostons mörkaste nattsidor, har Dennis Lehane på kort tid blivit det hetaste thrillernamnet i USA. Nu kommer han äntligen, för första gången, ut på svenska.

"Han är den häftigaste arvtagaren till Hammett och Chandler"


Publishers Weekly

Tänk om en fullkomlig främling bevakade vartenda steg du tog? Om han läste din post, avlyssnade dina telefonsamtal, visste vad du anförtrodde dina närmaste vänner? Om han exakt kände till dina dagliga rutiner? Och, framför allt, om han tog reda på vad som är dig allra kärast och berövade dig det? Och sedan bara bidade tiden, i väntan på att du ska ta ditt liv?

    Det är just en sådan människa som privatdeckaren Patrick Kenzie fått upp ett spår på utan att veta vilka manipulativa krafter han kommer att konfronteras med.

Första gången Patrick träffar Karen Nichols framstår hon i hans ögon som oskuldsfullheten förkroppsligad: en troskyldig varelse som vuxit upp skyddad från allt vad tragedi och elände heter. Men ett halvår senare begår Karen självmord genom att kasta sig ut från ett höghus i Boston. Patrick börjar fråga sig vad som kan förändra en människa så drastiskt, så snabbt, att självmord verkar vara den enda utvägen. Vad som till en början är stilla nyfikenhet förbyts dock snart i besatthet då Patrick anar att de tragiska händelser som drabbade Karen under hennes sista månader i livet hennes fästman blir totalförlamad som en följd av en olyckshändelse, hon får sparken från jobbet, hon blir av med sin lägenhet och tappar till sist sin förankring i verkligheten kanske inte alls berott på slumpen.

    Tillsammans med sin före detta partner (både i arbete och kärlek), Angela Gennaro, och sin vän, den livsfarligt obalanserade Bubba Rogowski, dras Patrick in i en förrädisk katt-och-råtta-lek med en man som hellre än att döda sina offer vill att de ska önska att de vore döda. Under några kvävande heta sommarveckor för Patrick, Angela och Bubba psykologiskt krig mot denna oerhört begåvade, depraverade sociopat ett krig som gör att de ställs ansikte mot ansikte med en välbärgad familjs lumpna hemligheter, en brutal mafioso, en grupp förryckta kidnappare, och möter den oförfalskade ondskan i det disiga mörkret i ett träskområde.

    Allteftersom insatserna blir högre och mer personliga, börjar de inse att de kanske kämpar förgäves, att de slåss mot en fiende som står över lagen, en fiende som alltid är ett steg före dem, en fiende som bestämt sig för att slå sönder deras värld.

Med sina böcker om deckarparet Kenzie och Gennaro, med miljöer hämtade från Bostons mörkaste nattsidor, har Dennis Lehane blivit det hetaste thrillernamnet i USA. Nu kommer han äntligen, för första gången, ut på svenska.

    Lysande (Independent)

    Eggande (Guardian)

    Enastående (Daily Telegraph)

    Han är den häftigaste arvtagaren till Hammett och Chandler (Publishers Weekly)Översättare: Ulf Gyllenhak

Utgivningsdatum: 20130909
9789100139575

Bok: 13299

Anmäl textfel

Utgivning

The Drop

av Dennis Lehane
Dennis Lehane tar med läsaren tillbaka till stadsdelarna Point oc...
Inbunden, Finns i lager, 266 kr
Pocket, Finns i lager, 69 kr

Nattens dåd

av Dennis Lehane
Förbudstiden har skapat ett stort nätverk av underjordiska destil...

Mystic River - Rött regn

av Dennis Lehane
Jimmy, Sean och Dave förs samman igen 25 år efter en traumatisk b...

En mörk välsignelse

av Dennis Lehane
För tolv år sedan lyckades deckarparet Patrick Kenzie och Angela ...

Patient 67

av Dennis Lehane
Shutter Island. En ö med ett hårdbevakat sjukhus för mentalsjuka ...

Shutter Island Patient 67

av Dennis Lehane
Nyutgåva av Dennis Lehanes klassiker Patient 67/Shutter Island. M...

En drink före kriget

av Dennis Lehane
En högt uppsatt politiker erbjuder privatdetektiverna Patrick Ken...

Gone, Baby, Gone

av Dennis Lehane
"Gone, Baby, Gone är alldeles fenomenalt bra. Och Lehane är en mä...

Svart nåd

av Dennis Lehane
Tänk om en fullkomlig främling bevakade vartenda steg du tog? Om ...

Mörker, ta min hand

av Dennis Lehane
Privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angela Gennaro njuter av se...

Ingenting är heligt

av Dennis Lehane
Desiree Stone, enung, sorgedrabbad kvinna, har försvunnit utan sp...

Rött regn

av Dennis Lehane
Som barn var Sean Devine, Jimmy Marcus och Dave Boyle oskiljaktig...

Utgivning - andra språk

Live by Night (eng)

av Dennis Lehane
Joe Coughlin is nineteen when he meets Emma Gould. A smalltime th...

Moonlight Mile (eng)

av Dennis Lehane
Dennis Lehane's first book for Little, Brown heralds the return o...

Darkness, take my hand (eng)

av Dennis Lehane
When wisecracking detectives, Patrick Kenzie and Angie Gennaro ag...

Gone Baby, Gone (eng)

av Dennis Lehane
The tough neighborhood of Dorchester is no place for the innocent...

Shutter Island (eng)

av Dennis Lehane
US Marshal Teddy Daniels has come to Shutter Island, home of Ashe...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl

Om motstånd i Hitlers Tyskland

Recension: Mildred : den sanna berättelsen om kvinnan i hjärtat av den tyska motståndsrörelsen av Rebecca Donner

En bok fylld av drömmar, minnen och längtan

Recension: Och väggarna förvandlades till världen runtomkring av Johanna Ekström

På andra sidan Urvattnet

Recension: Spiritus av Linda Åkerström

En titel som lovar för mycket

Recension: Himmlers Sverige: Visioner och verklighet av Lennart Westberg

En angelägen bok om postcovid

Recension: Jag är inte här, det här händer inte av Annah Björk

Vägen till 11 september

Recension: Al-Qaidas krig : Historien bakom den islamistiska terrorismen av Jens Nordqvist

När det lätta inte är det rätta

Recension: Ett bloss i Barcelona av Malin Letser
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB