Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Varmkök och kallkök - Grunderna - Inbunden
Beställningsvara, 848 kr
 Information från förlaget 

Varmkök och kallkök - Grunderna

Av Göran Johannesson

Bok-
presentation:
Varmkök och kallkök - Grunderna
Författar-
presentation:
Göran Johannesson
Inbunden
Beställningsvara, 848 kr

Den klassiska boken som ger grundkunskaperna inom områdena kallkök och varmkök. Boken som genom sitt lättillgängliga språk får med sig samtliga elever.

Läs mer
"Att vara kock är ungefär som att vara musiker. Här ger jag dig noterna i form av ett skafferi fullt av metoder och recept. Om det blir en harmonisk symfoni av god mat är nu upp till dig. Ta det lite piano i början och ge inte upp om du skulle misslyckas med någon rätt. Det är av misstagen man lär sig.” Så presenterar författaren Göran Johannesson sin bok Varmkök och kallkök.
Boken tar upp de grundläggande matlagningsmetoderna i det varma och kalla köket. Här beskrivs även olika redskap, hantering och förvaring, uppläggning och garnering samt matsedelsteknikens grunder. I boken finns dessutom ett stort antal recept och en ordlista med facktermer.
Boken finns hos Inläsningstjänst.

Om författarna
Göran Johannesson är lärare på hotell- och restaurangprogrammet på Upplands-Brogymnasiet i Kungsängen. Innan han gav sig in på lärarbanan arbetade han som restaurangkock i Sverige och utomlands. 1999 tilldelades han priset Årets Kocklärare av Werner Vögelis vänner och tidningen Restarang och storhushåll. Han har även tilldelats Gastronomiska akademiens Findusstipendium för betydelsefulla insatser för att höja den gastronomiska standarden i Sverige.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Liber
Lagerstatus: Beställningsvara

Den klassiska boken som ger grundkunskaperna inom områdena kallkök och varmkök. Boken som genom sitt lättillgängliga språk får med sig samtliga elever.

Den klassiska boken som ger grundkunskaperna inom områdena kallkök och varmkök. Boken som genom sitt lättillgängliga språk får med sig samtliga elever.

Läs mer
Utmärkande drag
- Texten innehåller konkreta exempel
- Grupparbetsuppgifter ger möjlighet att diskutera och tillämpa kunskaperna
- Anpassad språknivå
"Att vara kock är ungefär som att vara musiker. Här ger jag dig noterna i form av ett skafferi fullt av metoder och recept. Om det blir en harmonisk symfoni av god mat är nu upp till dig. Ta det lite piano i början och ge inte upp om du skulle misslyckas med någon rätt. Det är av misstagen man lär sig.” Så presenterar författaren Göran Johannesson sin bok Varmkök och kallkök.
Boken tar upp de grundläggande matlagningsmetoderna i det varma och kalla köket. Här beskrivs även olika redskap, hantering och förvaring, uppläggning och garnering samt matsedelsteknikens grunder. I boken finns dessutom ett stort antal recept och en ordlista med facktermer.
Boken finns hos Inläsningstjänst.

Om författarna
Göran Johannesson är lärare på hotell- och restaurangprogrammet på Upplands-Brogymnasiet i Kungsängen. Innan han gav sig in på lärarbanan arbetade han som restaurangkock i Sverige och utomlands. 1999 tilldelades han priset Årets Kocklärare av Werner Vögelis vänner och tidningen Restarang och storhushåll. Han har även tilldelats Gastronomiska akademiens Findusstipendium för betydelsefulla insatser för att höja den gastronomiska standarden i Sverige.

Utgivningsdatum: 19961205
9789147048052

Bok: 115320

Anmäl textfel

Utgivning

Varmkök och kallkök

av Göran Johannesson
Den klassiska boken som ger grundkunskaperna inom områdena kallkö...

Varmkök och kallkök - Grunderna

av Göran Johannesson
Den klassiska boken som ger grundkunskaperna inom områdena kallkö...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2