Svampkokboken : enkelt och gott till vardag och fest av Ingrid Holmberg - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Svampkokboken : enkelt och gott till vardag och fest" av Ingrid Holmberg? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Recensioner 

Recension av Svampkokboken, Pelle Holmberg

Författarnas passion för svamp lyser igenom

Plus i kanten för kategorin om rester där det ges förslag på hur man kan fräscha upp det som blivit över i kylskåpet"
När man läser en bra kokbok så ska man bli sugen på att laga mat. Bilderna – tillsammans med personliga kommentarer och intressanta recept – ska locka fram det behovet hos läsaren. Det ska vara genuint och nyskapande och man ska bli glad när man läser. Dessutom ska det kännas att författarna har en passion för den mat de vill att världen ska upptäcka – och få läsaren att förstå vad ...
Recension av profil: Emma Kreü
 Redaktionell presentation 
Bok-
presentation:
Svampkokboken : enkelt och gott till vardag och fest
Författar-
presentation:
Ingrid Holmberg

Svampkokboken : enkelt och gott till vardag och fest

Att plocka svamp är det många som uppskattar, men vad skall man laga av allt det man bär hem? Här kommer inspiration till alla som vill laga gott med sina fynd från skogen.

En ny version av den första upplagan av ”Svampkokboken” som utkom 2001.

Med uppdaterade recept och nya bilder av fotografen Susanne Hallman.

Recepten beskriver hur man använder svamp till olika rätter, allt från tilltugg till huvudrätt och i olika kombinationer, vare sig du har plockat själv eller köpt den i affären.
 

 Information från förlaget 

Svampkokboken : enkelt och gott till vardag och fest

Av Ingrid Holmberg, Pelle Holmberg

Bok-
presentation:
Svampkokboken : enkelt och gott till vardag och fest
Författar-
presentation:
Ingrid Holmberg

Svampplockning är en mycket uppskattad och populär hobby bland oss nordbor. Varje svampsäsong lockas vi till skogen med näsan i marken och korgen dinglande på armen, antingen för att vi väljer att njuta av tystnaden i vår ensamhet eller som tillfälle till en familjeutflykt.

Men vad gör vi sedan med våra korgar fulla av svamp, när förra säsongens torkade svampar fortfarande trängs i glasburkar i skafferiet? Vi behöver råd och inspiration för att laga svamp, och här är boken som alla svampälskare längtar efter!

2001 gav Norstedts ut Svampkokboken av svamparnas mästare, Pelle Holmberg, tillsammans med sin fru Ingrid och deras goda vän och kock Dieter Endom. Boken blev en storsäljare och nu släpps den i en reviderad upplaga där mer än hälften av recepten är nya och samtliga bilder omtagna av Susanne Hallman, fotografen till Lax, till vardag och lyx. Svamp är en delikatess, en smakförhöjare utan dess like! Som tilltugg, förrätt eller huvudrätt, till fisk, kött eller fågel - här är boken som i ett femtiotal recept visar oss vägen till både klasiska och nytänkande rätter med både vilda svampar och köpesvamp som grund. Du får lära dig hur olika svampar passar bäst med varandra eller med olika tillbehör. Att svamp dessutom är hälsosam, fiberrik, och fri från både socker och kolhydrater gör den till den perfekta ingrediensen i alla moderna kök. En grundkurs i rensning, frysning och torkning tillkommer på köpet.

Utgåvor

Halvklotband
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Tillfälligt slut

Vi är många som älskar att plocka svamp i skogen, men förutom smörstekta kantareller eller svampstuvning vet de flesta av oss inte hur man tillagar svamp.

Här kommer svamparnas mästare Pelle Holmberg och hans fru Ingrids reviderade upplaga av den tidigare storsäljaren Svampkokboken, som kom ut första gången 2001. Svamp är en delikatess, en smakförhöjare utan dess like! Som tilltugg, förrätt eller huvudrätt, till fisk, kött eller fågel.

Här är boken som i ett femtiotal recept visar oss vägen till både klassiska och fantasifulla rätter med både vilda svampar och köpesvamp som grund. Du får lära dig hur olika svampar passar bäst med varandra eller med olika tillbehör. Att svamp dessutom är hälsosam, fiberrik, och fri från både socker och kollhydrater gör den till den perfekta ingrediensen i alla moderna kök. En grundkurs i rensning, frysning och torkning tillkommer på köpet.

Utgivningsdatum: 20120702
9789113037523

Bok: 188600

Anmäl textfel

Utgivning

Svampkokboken : enkelt och gott till vardag och fest

av Ingrid Holmberg
Att plocka svamp är det många som uppskattar, men vad skall man laga av allt det man bär hem? Här kommer inspiration till alla som vill laga gott med sina fynd från skogen.

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Borgmästarinnan i Mjölby

Recension: Ruths garderob : En modehistoria av Ingela Bendt

Extremväder i Lilla Vargudden

Recension: Väderhemligheten av Sören Olsson

Svårsmält realism

Recension: Skamluvan av Ulla-Maria Andersson

Många tankar, blygsamt resultat

Recension: Saknad av Katarina Barrling, Cecilia Garme

Undersök hund som en veterinär

Recension: Lilla veterinärskolan - Din hund från nos till svans! av Sara Klinga Myr

Borta bra men hemma bäst

Recension: En oväntad resa av Sheila O'Flanagan

Spännande drama med öppet slut

Recension: Allt är mitt av Ruth Lillegraven

Att leva i en våldsam relation - en sann berättelse

Recension: Den osynliga buren av Rebecca Romero

Bland levnadsråd och roliga minnen

Recension: Levnadsråd från någon som troligtvis kommer dö före dig av Margareta Magnusson

Storartat om uppbrott

Recension: Allt förgäves av Walter Kempowski
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB