Den nakna kocken av Jamie Oliver - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Den nakna kocken - Inbunden
Beställningsvara, 253 kr
 Information från förlaget 

Den nakna kocken

Av Jamie Oliver

Bok-
presentation:
Den nakna kocken
Författar-
presentation:
Jamie Oliver
Inbunden
Beställningsvara, 253 kr
Originaltitel: The Naked Chef

Utgåvor

Kartonnage
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.

Utgivningsdatum: 20020118
9789100579128

Inbunden
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Beställningsvara

Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!

Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.

Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter. Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.

Jamie slår också ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro. Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga - bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.

Utgivningsdatum: 20110315
9789174241730

Inbunden
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Den nakna kocken är en passionerad bok om matlagning av den unge engelsmannen Jamie Oliver, som numera också blivit favorit hos svenska tv-tittare. Han började laga mat på föräldrarnas pub när han var åtta år och är nu, vid tjugofem, Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Hans mål är att ge människor självförtroende nog att våga sig ut i köket och laga mat med så få basvaror som möjligt. Hans motto är: "Gör det enkelt så fungerar det". I det nakna köket handlar det om att lätt och snabbt laga läcker och fräsch mat. Här får alla, från amatören till den vana kocken, handfast hjälp att tillreda härliga menyer att bjuda vännerna på: sallader, pastarätter, fisk och skaldjur, kött, fågel, grönsaker, baljväxter, risotto och efterrätter. I ett särskilt kapitel ger Jamie oss sin syn på konsten att baka bröd.

Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!

Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.

Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.

Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.

Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.

Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga – bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.

”Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.”

Jamie Oliver

Den engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.

Utgivningsdatum: 20010316
9789100575052

Bok: 14228

Anmäl textfel

Utgivning

Supermat för familjen

av Jamie Oliver
Inbunden, Finns i lager, 307 kr

Jamie - Familjens favoriter

av Jamie Oliver
Flexband, Finns i lager, 280 kr

Laga smart med Jamie : köp klokt, laga med omsorg, släng mindre

av Jamie Oliver
Lär dig laga riktigt god och näringsrik mat från grunden och spar...

Middag på 15 minuter

av Jamie Oliver
Middag på 15 minuter är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare fr...

Nya Mat för hela året : fler än 365 briljanta recept och matidéer

av Jamie Oliver
De 365 recepten är ett urval av de bästa som kocken och tv-person...

Mat för hela året : fler än 365 briljanta recept och matidéer

av Jamie Oliver
Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thail...

Middag på 30 minuter

av Jamie Oliver
Recpet på menyer som det bara tar trettio minuter att laga, samt tips och knep för att spara tid i köket och hålla tillagningstiden nere till ett minimum.

Jamie upptäcker vepa: Klassiska rätter på lätt sätt inspirerade av mina resor

av Jamie Oliver
Jamie Oliver upptäcker Sverige, Frankrike, Italien, Spanien, Grek...

Middag med Jamie

av Jamie Oliver
Jamie Oliver är tillbaka! Mer engagerad och mer nyskapande än någ...

Jamies Amerika

av Jamie Oliver
Följ med Jamie Oliver på en passionerad kulinarisk resa genom de ...

Jamies kök

av Jamie Oliver
Nu i lågprisutgåva!I Jamies kök startar han en restaurangskola fö...

Jamies Italien

av Jamie Oliver
Jamie Olivers nya bok handlar om landet som han älskar och som in...

Jamie upptäcker : Spanien, Italien, Marocco, Grekland, Frankrike

av Jamie Oliver
Jamie Oliver upptäcker Sverige, Frankrike, Italien, Spanien, Grek...

Den nakna kocken

av Jamie Oliver
Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger...

Hemma hos Jamie : fyra årstider i köket

av Jamie Oliver
”Den här boken ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inget ...

Happy days med Jamie Oliver

av Jamie Oliver
Nu i lågprisutgåva! Jamies fjärde bok på svenska, baserad på tv-s...

Den nakna kockens återkomst

av Jamie Oliver
Jamie Olivers passion för enkel och god mat har fått ett enormt g...

Jamies matrevolution : lär dig laga mat på nolltid

av Jamie Oliver
Välkommen till min matrevolution!Den här boken är inspirerad av a...

Utgivning - andra språk

Jamie's Comfort Food (eng)

av Jamie Oliver
Brings together 100 comfort food recipes from around the world. T...

Save with Jamie: Shop Smart, Cook Clever, Waste Less (eng)

av Jamie Oliver
Draws on the author's knowledge and cooking skills to help you ma...

Jamie's 15-Minute Meals (eng)

av Jamie Oliver
Offering super quick, tasty, nutritious food that you can eat eve...

Jamie's Great Britain (eng)

av Jamie Oliver
Celebrating Britain's very best food Jamie grew up in one of the ...

Jamie's 30-Minute Meals (eng)

av Jamie Oliver
In his new book, "Jamie's 30-Minute Meals", Jamie proves that, by...

Jamie's America (eng)

av Jamie Oliver
Jamie's America sees Jamie on a personal journey. On the surface ...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Välkommen till Franks värld

Recension: Planeten Frank av David Yoon

Tät relationsroman där vemodet får ta plats

Recension: Sent på dagen av Tessa Hadley

Kristoffer Bark - lite blekare än Maria Wern

Recension: Dotter saknad av Anna Jansson

Hur var Förintelsen möjlig?

Recension: Varför kunde det ske? : det finns många förklaringar till Förintelsen av Barbro Eberan

En Mann för vår tid

Recension: Fyra noveller : Tonio Kröger ; Tristan ; Döden i Venedig ; Mario och trollkarlen av Thomas Mann

En nessersk feelgood

Recension: Halvmördaren : Krönika över Adalbert Hanzon i nutid och dåtid författad av honom själv av Håkan Nesser

Från Sargassohavet och tillbaka igen

Recension: Ålevangeliet : Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk av Patrik Svensson

Humor och inlevelseförmåga i läsvärd roman

Recension: Vissla i mörker av Emma Healey

Samma typ av annorlunda böcker

Recension: Det slutna sällskapet av Elizabeth Klehfoth

Förändring på gott och ont

Recension: Systerklockorna av Lars Mytting
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB