Äta djur av Jonathan Safran Foer - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Äta djur" av Jonathan Safran Foer? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Äta djur

Av Jonathan Safran Foer

Bok-
presentation:
Äta djur
Författar-
presentation:
Jonathan Safran Foer
Originaltitel: Eating animals

Varför blir kött bara billigare när allt annat blir dyrare? Varför äter vi egentligen kött? Och varför äter vi bara vissa djur och inte till exempel hundar?

När Jonathan Safran Foer blev pappa började han fundera på vilken mat han skulle ge sin son. Själv hade han av och till varit vegetarian sedan han var nio år, men egentligen aldrig funderat särskilt mycket på varför. Kanske var kött något hans son behövde äta för att få i sig allt nyttigt.

Äta djur är Foers första fackbok (och enda, påstår han själv) och är lika mycket en filosofisk essä som ett upprörande reportage och en ögonöppnare för alla som någon gång funderat över vad det innebär att äta djur.
Han har intervjuat filosofer. Han har hälsat på hos den enda kalkonfarmaren i USA som låter fåglarna gå fritt utomhus, en vegatarian som föder upp köttkor och en etisk slaktare. När han hörde av sig till livsmedelsjättarna möttes han dock av tystnad, och de enda som kunde hjälpa honom att göra ett studiebesök på de riktigt stora djuruppfödningsanläggningarna var djurrättsaktivister som i hemlighet filmar och dokumenterar missförhållanden.
Det han kom fram till var att det inte är fel att äta kött. Men att det till 99 procents sannolikhet är fel att äta den köttbit som ligger på tallriken framför dig.

Jonathan Safran Foer har skrivit ett särskilt förord till den svenska utgåvan.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

Varför gosar vi med vissa tamdjur men äter andra? Vad är det för fel med den moderna köttindustrin? Och är det alltid fel att äta kött?

Inte nödvändigtvis. Men med största sannolikhet är det fel att äta den köttbit som ligger på tallriken framför dig.

Jonathan Safran Foers nya bok är lika mycket en filosofisk essä som ett upprörande reportage och en ögonöppnare för alla som någon gång funderat över vad det innebär att äta djur.

Utgivningsdatum: 20110331
9789113029894

Pocket
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Tillfälligt slut

Varför gosar vi med vissa tamdjur men äter andra? Vad är det för fel med den moderna köttindustrin? Och är det alltid fel att äta kött?

Inte nödvändigtvis. Men med största sannolikhet är det fel att äta den köttbit som ligger på tallriken framför dig.

Jonathan Safran Foers nya bok är lika mycket en filosofisk essä som ett upprörande reportage och en ögonöppnare för alla som någon gång funderat över vad det innebär att äta djur.

Varför blir kött bara billigare när allt annat blir dyrare? Varför äter vi egentligen kött? Och varför äter vi bara vissa djur och inte till exempel hundar? När Jonathan Safran Foer blev pappa började han fundera på vilken mat han skulle ge sin son. Själv hade han av och till varit vegetarian sedan han var nio år, men egentligen aldrig funderat särskilt mycket på varför. Kanske var kött något hans son behövde äta för att få i sig allt nyttigt.

Äta djur är Foers första fackbok (och enda, påstår han själv) och är lika mycket en filosofisk essä som ett upprörande reportage och en ögonöppnare för alla som någon gång funderat över vad det innebär att äta djur.

Han har intervjuat filosofer. Han har hälsat på hos den enda kalkonfarmaren i USA som låter fåglarna gå fritt utomhus,  en vegatarian som föder upp köttkor och en etisk slaktare. När han hörde av sig till livsmedelsjättarna möttes han dock av tystnad, och de enda som kunde hjälpa honom att göra ett studiebesök på de riktigt stora djuruppfödningsanläggningarna var djurrättsaktivister som i hemlighet filmar och dokumenterar missförhållanden.
Det han kom fram till var att det inte är fel att äta kött. Men att det till 99 procents sannolikhet är fel att äta den köttbit som ligger på tallriken framför dig.
Jonathan Safran Foer har skrivit ett särskilt förord till den svenska utgåvan.

Utgivningsdatum: 20120612
9789113043975

Bok: 10611

Anmäl textfel

 Författarporträtt 

Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer är en amerikansk författare. Han är mest känd för romanen "Allt är upplyst". Safran Foer har läst filosifi på Princeton Universitetet, där han tog examen 1999. Hans morfar var en polsk jude som överlevde förintelsen. Detta har ofta fungerat som influens för hans romaner och publicerade arbeten.

 Författarporträtt 

Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer är en amerikansk författare. Han är mest känd för romanen "Allt är upplyst". Safran Foer har läst filosifi på Princeton Universitetet, där han tog examen 1999. Hans morfar var en polsk jude som överlevde förintelsen. Detta har ofta fungerat som influens för hans romaner och publicerade arbeten.

Utgivning

Här är jag

av Jonathan Safran Foer
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Äta djur

av Jonathan Safran Foer
Varför gosar vi med vissa tamdjur men äter andra? Vad är det för ...

Extremt högt och otroligt nära

av Jonathan Safran Foer
Jonathan Safran Foers prisbelönade roman om Oskar Schell som har gömt undan telefonsvararen med hans pappas sista meddelande från World Trade Center innan det kraschade och lyssnar på sin pappas röst ibland.

Allt är upplyst

av Jonathan Safran Foer
En ung amerikansk judisk man reser till Ukraina för att hitta en kvinna vid namn Augustine. Kvinnan hjälpte hans morfar undan förintelsen under tiden för Nazitysklands ockupation av Europa. Historien är mycket grundad på Jonathan Safran Foers eget liv, hans morfar var en polsk jude som överlevde förintelsen.

Utgivning - andra språk

Haggadah (eng)

av Jonathan Safran Foer
Presents the story of Exodus, when Moses led the ancient Israelit...

Eating Animals (eng)

av Jonathan Safran Foer
Jonathan Safran Foer spent much of his teenage and college years ...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Gedigen roman om en annan tid

Recension: Kaptenen och Ann Barbara av Ida Jessen

Möte med 80-talet

Recension: Den tionde punkarn av Arne Wickander

Kärlek, klass och roller derby

Recension: Att se stjärnor av Vio Szabo

Stark avslutning om Tora

Recension: Hudlös himmel av Herbjørg Wassmo

Surrealistisk kolonial skröna

Recension: Arsène Schrauwen av Olivier Schrauwen

Nesser underhållande som vanligt

Recension: Schack under vulkanen av Håkan Nesser

På gungfly bland de andra

Recension: Trion av Johanna Hedman

Sakligt sammanfattning av olöst brott

Recension: Hagen-fallet : Oskyldigt anklagad eller kallblodig mördare? av Kenneth Fossheim, Magnus Braaten

En tegelsten för alla åldrar

Recension: Lindormars land av Frida Nilsson

Relationsroman utan rosenskimrande romantik

Recension: Gammal kärlek rostar alltid av Kristin Brorsson
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB