Äta djur av Jonathan Safran Foer - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Äta djur - Pocket
Finns i lager, 73 kr
 Information från förlaget 

Äta djur

Av Jonathan Safran Foer

Bok-
presentation:
Äta djur
Författar-
presentation:
Jonathan Safran Foer
Pocket
Finns i lager, 73 kr
Originaltitel: Eating animals

Varför blir kött bara billigare när allt annat blir dyrare? Varför äter vi egentligen kött? Och varför äter vi bara vissa djur och inte till exempel hundar?

När Jonathan Safran Foer blev pappa började han fundera på vilken mat han skulle ge sin son. Själv hade han av och till varit vegetarian sedan han var nio år, men egentligen aldrig funderat särskilt mycket på varför. Kanske var kött något hans son behövde äta för att få i sig allt nyttigt.

Äta djur är Foers första fackbok (och enda, påstår han själv) och är lika mycket en filosofisk essä som ett upprörande reportage och en ögonöppnare för alla som någon gång funderat över vad det innebär att äta djur.
Han har intervjuat filosofer. Han har hälsat på hos den enda kalkonfarmaren i USA som låter fåglarna gå fritt utomhus, en vegatarian som föder upp köttkor och en etisk slaktare. När han hörde av sig till livsmedelsjättarna möttes han dock av tystnad, och de enda som kunde hjälpa honom att göra ett studiebesök på de riktigt stora djuruppfödningsanläggningarna var djurrättsaktivister som i hemlighet filmar och dokumenterar missförhållanden.
Det han kom fram till var att det inte är fel att äta kött. Men att det till 99 procents sannolikhet är fel att äta den köttbit som ligger på tallriken framför dig.

Jonathan Safran Foer har skrivit ett särskilt förord till den svenska utgåvan.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

Varför gosar vi med vissa tamdjur men äter andra? Vad är det för fel med den moderna köttindustrin? Och är det alltid fel att äta kött?

Inte nödvändigtvis. Men med största sannolikhet är det fel att äta den köttbit som ligger på tallriken framför dig.

Jonathan Safran Foers nya bok är lika mycket en filosofisk essä som ett upprörande reportage och en ögonöppnare för alla som någon gång funderat över vad det innebär att äta djur.

Utgivningsdatum: 20110331
9789113029894

Pocket
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Finns i lager

Varför gosar vi med vissa tamdjur men äter andra? Vad är det för fel med den moderna köttindustrin? Och är det alltid fel att äta kött?

Inte nödvändigtvis. Men med största sannolikhet är det fel att äta den köttbit som ligger på tallriken framför dig.

Jonathan Safran Foers nya bok är lika mycket en filosofisk essä som ett upprörande reportage och en ögonöppnare för alla som någon gång funderat över vad det innebär att äta djur.

Varför blir kött bara billigare när allt annat blir dyrare? Varför äter vi egentligen kött? Och varför äter vi bara vissa djur och inte till exempel hundar? När Jonathan Safran Foer blev pappa började han fundera på vilken mat han skulle ge sin son. Själv hade han av och till varit vegetarian sedan han var nio år, men egentligen aldrig funderat särskilt mycket på varför. Kanske var kött något hans son behövde äta för att få i sig allt nyttigt.

Äta djur är Foers första fackbok (och enda, påstår han själv) och är lika mycket en filosofisk essä som ett upprörande reportage och en ögonöppnare för alla som någon gång funderat över vad det innebär att äta djur.

Han har intervjuat filosofer. Han har hälsat på hos den enda kalkonfarmaren i USA som låter fåglarna gå fritt utomhus,  en vegatarian som föder upp köttkor och en etisk slaktare. När han hörde av sig till livsmedelsjättarna möttes han dock av tystnad, och de enda som kunde hjälpa honom att göra ett studiebesök på de riktigt stora djuruppfödningsanläggningarna var djurrättsaktivister som i hemlighet filmar och dokumenterar missförhållanden.
Det han kom fram till var att det inte är fel att äta kött. Men att det till 99 procents sannolikhet är fel att äta den köttbit som ligger på tallriken framför dig.
Jonathan Safran Foer har skrivit ett särskilt förord till den svenska utgåvan.

Utgivningsdatum: 20120612
9789113043975

Bok: 10611

Anmäl textfel

 Författarporträtt 

Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer är en amerikansk författare. Han är mest känd för romanen "Allt är upplyst". Safran Foer har läst filosifi på Princeton Universitetet, där han tog examen 1999. Hans morfar var en polsk jude som överlevde förintelsen. Detta har ofta fungerat som influens för hans romaner och publicerade arbeten.

 Författarporträtt 

Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer är en amerikansk författare. Han är mest känd för romanen "Allt är upplyst". Safran Foer har läst filosifi på Princeton Universitetet, där han tog examen 1999. Hans morfar var en polsk jude som överlevde förintelsen. Detta har ofta fungerat som influens för hans romaner och publicerade arbeten.

Utgivning

Här är jag

av Jonathan Safran Foer
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Äta djur

av Jonathan Safran Foer
Varför gosar vi med vissa tamdjur men äter andra? Vad är det för ...
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Extremt högt och otroligt nära

av Jonathan Safran Foer
Jonathan Safran Foers prisbelönade roman om Oskar Schell som har gömt undan telefonsvararen med hans pappas sista meddelande från World Trade Center innan det kraschade och lyssnar på sin pappas röst ibland.
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Allt är upplyst

av Jonathan Safran Foer
En ung amerikansk judisk man reser till Ukraina för att hitta en kvinna vid namn Augustine. Kvinnan hjälpte hans morfar undan förintelsen under tiden för Nazitysklands ockupation av Europa. Historien är mycket grundad på Jonathan Safran Foers eget liv, hans morfar var en polsk jude som överlevde förintelsen.
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Utgivning - andra språk

Haggadah (eng)

av Jonathan Safran Foer
Presents the story of Exodus, when Moses led the ancient Israelit...

Eating Animals (eng)

av Jonathan Safran Foer
Jonathan Safran Foer spent much of his teenage and college years ...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En nessersk feelgood

Recension: Halvmördaren : Krönika över Adalbert Hanzon i nutid och dåtid författad av honom själv av Håkan Nesser

Från Sargassohavet och tillbaka igen

Recension: Ålevangeliet : Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk av Patrik Svensson

Humor och inlevelseförmåga i läsvärd roman

Recension: Vissla i mörker av Emma Healey

Samma typ av annorlunda böcker

Recension: Det slutna sällskapet av Elizabeth Klehfoth

Förändring på gott och ont

Recension: Systerklockorna av Lars Mytting

Fjorton karameller som ingen är den andra lik

Recension: Leka vuxen av Marica Källner

Betydligt mer än ännu en bilderbok om döden

Recension: Den långa resan av Sofia Hedman

Under det röda oket

Recension: Det hemliga pianot : från Maos arbetsläger till de stora konsertscenerna av Xiao-Mei Zhu

Fartfyllt storstadsliv blir till småstadsidyll

Recension: Hem till Scupper Island av Kristan Higgins

Bästsäljande feelgood av brittisk debutant

Recension: Sambo på försök av Beth O'Leary
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB