Systrar emellan av Kristin Hannah - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Systrar emellan" av Kristin Hannah? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Systrar emellan

Av Kristin Hannah

Bok-
presentation:
Systrar emellan
Författar-
presentation:
Kristin Hannah
Originaltitel: Between Sisters

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Meghann Dontess är framgångsrik skilsmässoadvokat i Seattle. Hon lever ett farligt promiskuöst liv, har ett kort äktenskap bakom sig och tror inte på kärleken. Det är nu mer än tjugo år sedan hon tvangs göra ett val som kostade henne allt, inklusive systern Claires förtroende. Hon gav sig av och satsade på studier och karriär och detta upplevdes av Claire som ett stort svek och kontakten mellan systrarna bröts. Claire Cavenaugh lever tillbakadraget som ensamstående mor till en femårig dotter och driver tillsammans med sin far en semesterby uppe i bergen. Nu har hon för första gången i sitt liv mött kärleken och förbereder sitt bröllop – och en återförening med systern och modern. Men Meghann gör allt för att stoppa detta... Efter Sommaren hon återvände och Fjärran stränder återkommer Kristin Hannah med en bitterljuv, gripande roman om den glädje och den outhärdliga sorg och smärta som bara systrar kan dela.

Utgivningsdatum: 20040326
9789100103002

Pocket
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Meghann Dontess är framgångsrik skilsmässoadvokat i Seattle. Hon har ett kort äktenskap bakom sig och tror inte på kärleken. Det är nu mer än tjugo år sedan hon tvangs göra ett val som kostade henne allt, inklusive systerns förtroende. Hon växte upp tillsammans med den sju år yngre halvsystern Claire och en försumlig, självupptagen mamma, som slutligen övergav döttrarna. Meghann var 16 år då hon spårade upp Claires biologiska far, som med glädje tog sig an flickorna. Men Meghann kände sig överflödig, plötsligt hade hon förlorat både sin mor och sin syster. Hon gav sig av och satsade allt på studier och karriär. Claire upplevde detta som ett stort svek och kontakten mellan systrarna bröts.

Claire Cavenaugh lever tillbakadraget som ensamstående mor till en femårig dotter och driver tillsammans med sin far en semesterby i natursköna trakter uppe i bergen. Nu har hon, vid trettiofem års ålder, för första gången i sitt liv mött kärleken och förbereder sitt bröllop, och en återförening med systern och modern. Meghann blir förskräckt när hon hör att Claire blivit förälskad i en countrysångare, utgår från att det måste vara en solochvårare och gör allt för att få Claire på andra tankar. Systrarna närmar sig gradvis varandra och till slut måste Meghann inse att den stora kärleken existerar, kanske även för hennes egen del. Men när Claire återvänder efter en sagolik bröllopsresa är det något som inte är som det ska.

På ett övertygande sätt berättar Kristin Hannah här om två systrar som delar en svår uppväxt som påverkat dem på olika sätt och som har många olösta konflikter att klara ut innan de på nytt kan börja närma sig varandra. Systrar emellan är en bitterljuv, gripande roman om den glädje och den outhärdliga sorg och smärta som bara systrar kan dela.

"Berättelsen utvecklas gradvis och med sådan sinnrikhet att läsaren går in i relationerna och förvandlar dem till sina egna. Kristin Hannah överträffar det triviala i denna lyckade, femstjärniga historia." - Booklist

"Banden mellan systrar spelar en framträdande roll i denna uppfriskande roman som också utforskar det förödande i känslorna av skuld och förtvivlan. Författaren Kristin Hannah visar här verkligen vad hon duger till." - Romantic Times

Utgivningsdatum: 20050225
9789100106249

Pocket
Förlag: Fenix
Lagerstatus: Definitivt slut

Ömt, roligt, bitterljuvt och rörande. Bästsäljande Kristin Hannah berättar i Systrar emellan om den glädje och sorg som bara systrar kan dela.För många år sedan gjorde Meghann ett val som kostade henne allt, inklusive relationen till systern Claire. Nu är hon en framgångsrik skilsmässoadvokat, och klienternas svikna förhoppningar har gjort henne övertygad om att kärlek bara är en illusion. Men så träffar Meghann någon som får henne att börja hoppas att hon har fel …

Claire är kär. Sådär kär som hon trodde att man bara blev på film. Bröllopsdagen närmar sig, och i och med den en återförening med systern som hon inte har träffat på över tjugo år. Det känns nervöst. Kan olikheterna och det förflutna överbryggas?

Medan sommarvindarna sveper in från Stilla havet inser Meghann och Claire att syskonband är slittåliga. Kanske kan de bli det de aldrig varit: en familj."Bästsäljande författaren Hannah skriver en rapp dialog … och ger fart och mycket värme till en välkänd läxa: tillfredsställelse kommer bara genom att man accepterar varandras brister."
//People

Utgivningsdatum: 20120723
9789175250618

Bok: 19372

Anmäl textfel

Utgivning

Nattvägen

av Kristin Hannah
Judy har alltid satt sina tvillingar, Zach och Mias, bästa i första rummet och det verkar ha gett resultat, de presterar bra i skolan och har lätt att få kompisar. När det uppdagas att Zach är förälskad i Mias bästa vän hamnar hon dock ur balans och när de tre fattar ett beslut som slår deras liv i spillror, blir hon utom sig av oro.

Den frusna trädgården

av Kristin Hannah
Amerikanskt relationsroman om banden mellan två systerar och deras kyliga, avståndstagande mor.

Sommaren hon återvände

av Kristin Hannah
För många år sedan övergav Nora Bridge sin man och sina båda dött...

Som rosor i december

av Kristin Hannah
''För alla er som längtar efter en riktig känsloladdad roman om k...

Vad som än händer

av Kristin Hannah
Sommaren 1974 får den blyga, tysta tonåringen Kate Mularkey en ny...

Systrar emellan

av Kristin Hannah
Meghann Dontess är framgångsrik skilsmässoadvokat i Seattle. Hon ...

Angelas dotter

av Kristin Hannah
Angela Malone är yngst av tre systrar och har alltid varit familj...

Sanningens ögonblick

av Kristin Hannah
De tre systrarna Grey kommer alltid att stå varandra nära. Åtmins...

En flicka som kallas Alice

av Kristin Hannah
I den lilla staden Rain Valley händer sällan något, men en dag dy...

Viskar ditt namn

av Kristin Hannah
Det är Halloween-morgon i den idylliska staden i nordvästra USA d...

Fjärran stränder

av Kristin Hannah
Elisabeth och Jack Shore gifte sig unga och uppfostrade två döttr...

Utgivning - andra språk

Home Front (eng)

av Kristin Hannah
From the international bestselling author of Night Road, the 2011...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Luxemburg under ytan

Recension: Tivolit av Jenny Runesson

Naturnära om livets hårda villkor

Recension: Dit du går, följer jag av Lina Nordquist

Kärlek på kundtjänst

Recension: Älskar att hata dig av Lovisa Wistrand

Överlastad spänningsroman

Recension: Plats 7A av Sebastian Fitzek

Tröstande godnattbok

Recension: Flickan från andra sidan havet av Sophie G. Hallgren

Fantastisk skildring av ett människoliv

Recension: Märit av Elisa Rossholm

Stringent om en livsavgörande händelse

Recension: Dödsängel av Axel Burénius

Instängd med de stora

Recension: Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen av Jesper Högström

Våld i vinets värld

Recension: Mordet som kom av sig av Lennart Rammer

Lyxig bok fylld av dansk stickinspiration

Recension: Knitting for Olive av Caroline Larsen, Pernille Larsen
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB