Tio lektioner i matlagning av Lotta Lundgren - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Tio lektioner i matlagning - Flexband
Finns i lager, 262 kr
Tio lektioner i matlagning - MP3 CD
Beställningsvara, 280 kr
Tio lektioner i matlagning - Pocket
Beställningsvara, 69 kr
 Information från förlaget 

Tio lektioner i matlagning

Av Lotta Lundgren

Bok-
presentation:
Tio lektioner i matlagning
Författar-
presentation:
Lotta Lundgren
Flexband
Finns i lager, 262 kr
MP3 CD
Beställningsvara, 280 kr
Pocket
Beställningsvara, 69 kr
Formgivare: Karin Ahlgren
Uppläsare: Lotta Lundgren

Personligt om mat

Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden? 
Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat.
Innehåller ca 30 recept.

Ur innehållet:
1. Redskap
2. Känslor
3. Smaker
4. Kött
5. Kön
6. Kost
7. Efteråt
8. Barn
9. Pengar
10. Hur man gör när man lagar mat

Om Om jag var din hemmafru:

"To die for!" QX

Utgåvor

Flexband
Förlag: Wahlström & Widstrand
Lagerstatus: Finns i lager


Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden? 

Tio lektioner i matlagning
handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat.

order och ny kolofon

Personligt om mat



Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?

Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat.
Innehåller ca 30 recept.

Ur innehållet:
1. Redskap
2. Känslor
3. Smaker
4. Kött
5. Kön
6. Kost
7. Efteråt
8. Barn
9. Pengar
10. Hur man gör när man lagar mat

Om Tio lektioner i matlagning:

"Just nu har jag förmånen att förhandstitta i Lotta Lundgrens Tio lektioner i matlagning, som kommer i oktober. Efter alla påkostade kokböcker med mängder av hårdstajlade bilder att dregla över känns det befriande med en klok matbok som är helt utan sådan utsmyckning. Och som dessutom är så galet rolig. En av mina favoriter är det här citatet om svårigheten att laga mat till kräsna barn:
"Negativa utlåtanden från matgäster som regelmässigt äter sina egna snorkråkor är faktiskt inte något att bry sig om." /Mats-Eric Nilsson, Svenska Dagbladet

Utgivningsdatum: 20131017
9789146222224

MP3-fil
Förlag: Bonnier Audio
Lagerstatus: Finns i lager


Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden? 

Tio lektioner i matlagning
handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat.


Lotta läser själv ljudboken och berättar om ett par recept.


Hitta enskilda kapitel i boken.



 Kapitel                                                          Tid

1. Känslor                                                      01:52
Matlagning: Spaghetti Vongole                         11:36
2. Verktyg                                                      47:39
3. Smak                                                       1:21:55
4. Kött                                                          2:28:55
Matlagning: Kinesisk fläsklägg
med plommon och calvados                           3:46:02

5. Efteråt                                                     4:03:42
6. Kost                                                        4:27:32
7. Barn                                                        5:15:00
Matlagning: Italiensk kalvragu med citron       5:50:18

8. Kön                                                          6:01:09
9. Pengar                                                      6:32:35
10. Instinkt                                                   7:05:17


 

Ingen vanlig kokbok och ingen vanlig ljudbok



Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?

Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat.

Lotta läser själv ljudboken och berättar om ett par recept.



Hitta enskilda kapitel i boken.

Kapitel                                                             Tid

1. Känslor                                                        01:52
Matlagning: Spaghetti Vongole                           11:36
2. Verktyg                                                       47:39
3. Smak                                                       1:21:55
4. Kött                                                          2:28:55
Matlagning: Kinesisk fläsklägg
med plommon och calvados                           3:46:02

5. Efteråt                                                      4:03:42
6. Kost                                                         4:27:32
7. Barn                                                        5:15:00
Matlagning: Italiensk kalvragu med citron       5:50:18

8. Kön                                                         6:01:09
9. Pengar                                                    6:32:35
10. Instinkt                                                  7:05:17



Om Tio lektioner i matlagning:

"Just nu har jag förmånen att förhandstitta i Lotta Lundgrens Tio lektioner i matlagning, som kommer i oktober. Efter alla påkostade kokböcker med mängder av hårdstajlade bilder att dregla över känns det befriande med en klok matbok som är helt utan sådan utsmyckning. Och som dessutom är så galet rolig. En av mina favoriter är det här citatet om svårigheten att laga mat till kräsna barn:
"Negativa utlåtanden från matgäster som regelmässigt äter sina egna snorkråkor är faktiskt inte något att bry sig om." /Mats-Eric Nilsson, Svenska Dagbladet

Omslagsformgivare: Karin Ahlgren

Utgivningsdatum: 20141015
9789173488952

MP3 CD
Förlag: Bonnier Audio
Lagerstatus: Beställningsvara


Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden? 

Tio lektioner i matlagning
handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat.


Lotta läser själv ljudboken och berättar om ett par recept.

Hitta enskilda kapitel i boken:

Kapitel                                                    Spår   

1. Känslor                                                3       
Matlagning: Spaghetti Vongole                   4       
2. Verktyg                                                9      
3. Smak                                                   22    
4. Kött                                                     41     
Matlagning: Kinesisk fläsklägg
med plommon och calvados                      60     

5. Efteråt                                                 66    
6. Kost                                                    72    
7. Barn                                                   76     
Matlagning: Italiensk kalvragu med citron  81     

8. Kön                                                    84      
9. Pengar                                                88      
10. Instinkt                                             92      

Ingen vanlig kokbok och ingen vanlig ljudbok



Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?

Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat.

Lotta läser själv ljudboken och berättar om ett par recept.

Hitta enskilda kapitel i boken:

Kapitel                                                                                    Spår                

1. Känslor                                                                               3                     
Matlagning: Spaghetti Vongole                              4                      
2. Verktyg                                                                              9                      
3. Smak                                                                                   22                  
4. Kött                                                                                     41                  
Matlagning: Kinesisk fläsklägg
med plommon och calvados                                  60                   

5. Efteråt                                                                             66                    
6. Kost                                                                                  72                    
7. Barn                                                                                 76                    
Matlagning: Italiensk kalvragu med citron 81                   

8. Kön                                                                                   84                    
9. Pengar                                                                           88                   
10. Instinkt                                                                      92                     




Om Tio lektioner i matlagning:

"Just nu har jag förmånen att förhandstitta i Lotta Lundgrens Tio lektioner i matlagning, som kommer i oktober. Efter alla påkostade kokböcker med mängder av hårdstajlade bilder att dregla över känns det befriande med en klok matbok som är helt utan sådan utsmyckning. Och som dessutom är så galet rolig. En av mina favoriter är det här citatet om svårigheten att laga mat till kräsna barn:
"Negativa utlåtanden från matgäster som regelmässigt äter sina egna snorkråkor är faktiskt inte något att bry sig om." /Mats-Eric Nilsson, Svenska Dagbladet

Utgivningsdatum: 20141015
9789173488945

Pocket
Förlag: Månpocket
Lagerstatus: Beställningsvara
Utgivningsdatum: 20150115
9789175033938

Bok: 209108
 Artiklar 

författare tipsar om sina bästa läsupplevelser

Nina Åkestam om en bok som förändrat hennes liv

Reklamforskaren och författaren Nina Åkestam drabbades av en utmattningsdepression och skrev boken "Meningen med hela skiten". I LitteraturMagazinets serie "Veckans boktips" berättar hon om en bok som haft konkret inverkan på hennes liv.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Tio lektioner i matlagning

av Lotta Lundgren
Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att g...
Flexband, Finns i lager, 262 kr

Om jag var din hemmafru : eller hur man får en vardag att smaka som en lördag

av Lotta Lundgren
Lotta Lundgren är stjärncopywritern som hoppade av reklambransche...
Flexband, Finns i lager, 183 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Stringent om en livsavgörande händelse

Recension: Dödsängel av Axel Burénius

Instängd med de stora

Recension: Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen av Jesper Högström

Våld i vinets värld

Recension: Mordet som kom av sig av Lennart Rammer

Lyxig bok fylld av dansk stickinspiration

Recension: Knitting for Olive av Caroline Larsen, Pernille Larsen

En fulländad romandebut

Recension: Räkna hjärtslag av Katarina Widholm

Gedigen roman om en annan tid

Recension: Kaptenen och Ann Barbara av Ida Jessen

Möte med 80-talet

Recension: Den tionde punkarn av Arne Wickander

Kärlek, klass och roller derby

Recension: Att se stjärnor av Vio Szabo

Stark avslutning om Tora

Recension: Hudlös himmel av Herbjørg Wassmo

Surrealistisk kolonial skröna

Recension: Arsène Schrauwen av Olivier Schrauwen
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB