Judas barn av Markus Heitz - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Judas barn" av Markus Heitz? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Recensioner 

Recension av Judas barn, Markus Heitz

Ett sällskap på väg mot sanning eller förfall?

Heitz vampyrer är inte precis Twilight-snygga varelser som glittrar i solen. Men att säga att där inte finns likheter är en lögn."
Året är 2007 och syster Theresia ledsagar ytterligare en sjukling mot ljuset. Ingen vet hur många hon fakiskt hjälpt till andra sidan. Therisa är fast i den kropp hon förvandlades i, förevigt ung och vacker. Hon tyngs av alla år hon avverkat, alla liv hon släkt, alla liv hon försökt rädda. Skulden kväver henne och hon börjar skriva sina memoarer. Heitz låter Theresia berätta om sitt nuvarnade liv och vi f...
Recension av profil: Maria Sidén

LitteraturMagazinets recension av Judas barn, Markus Heitz

Tysk skräckmästare skriver om historisk vampyrmytologi

De 300 första sidorna kan vara den bästa läsupplevelsen i år"
Betyg: 5 Betyg: 5 Betyg: 5 Betyg: 5 Betyg: 5
Det kan kännas som att vampyrtemat i den moderna litteraturen börjar bli lite uttjatat. Men när man upptäcker oemotståndliga böcker som ”Judas barn” av den tyske författaren Markus Heitz, kan man gärna sätta tänderna i ytterligare en bok om blodsugare. Det maffiga omslaget med den svarta masken väcker förväntningar vilka uppfylls med råge när läsaren öppnar pärmarna och börjar...
LitteraturMagazinets recensent: Henrik Elstad
 Redaktionell presentation 
Bok-
presentation:
Judas barn
Författar-
presentation:
Markus Heitz
Utg.år: 2012

Judas barn

Roman baserad på rättegångsprotokoll från 1700-talet och vampyrmytologin från Östeuropa, som börjar i Serbien i slutet av 1600-talet och leder hela vägen fram till nutida Tyskland.

Markus Heitz är en tysk framgångsrik författare som främst är verksam inom genrerna skräck och fantasy. Han har skrivet en rad romaner inom dessa genrer, men även facklitteratur.

”Judas barn” är hans första bok att bli översatt till svenska.
 

 Information från förlaget 

Judas barn

Av Markus Heitz

Bok-
presentation:
Judas barn
Författar-
presentation:
Markus Heitz
Utg.år: 2012
Originaltitel: Kinder des Judas

»Jag stiger upp ur djupet som en fredlös gudinna

ur underjorden, ur mörkret in i stormen.«

Leipzig år 2007. Syster Theresia sitter vid dödsbäddarna och ledsagar de sjuka in i döden, men ingen på sjukhuset vet vem hon egentligen är. Ung, vacker och frisk - för evigt. Det låter som en dröm, men för Theresia är det sedan länge en förbannelse. Hon längtar bara efter en sak: att få somna in och aldrig vakna igen. Men det får hon inte. Hennes skuld är för stor, hennes ansvar för tungt. Under långa, ensamma nätter skriver hon ner sin historia för att lindra smärtan. Den börjar 1670 i Serbien och berättar om en liten flicka som dras in i Judas barn, ett hemligt sällskap av forskare - tillika vampyrer.

Markus Heitz, född 1971 i Homburg, är Tysklands främste fantasy- och skräckförfattare och har skrivit inom en rad olika genrer. Han är utbildad historiker och germanist och bygger gärna sina böcker på historiska källor. De tre böckerna om »Judas barn« baserar sig bland annat på rättegångsprotokoll från början av 1700-talet och på den östeuropeiska vampyrmytologin, om vilken han även har skrivit en faktabok. »Judas barn« är första boken av Markus Heitz i svensk översättning. Författaren har vunnit internationell ryktbarhet med bokserien »The Dwarves«, och nu översätts hans böcker till allt fler språk.

Utdrag ur boken:

»I slutet av gången ser jag ett skimrande ljus. Varje gång påminner det mig om berättelserna om nära-döden-upplevelser. I dag leder vägen inte till paradiset utan till helvetet och där spelar de Sixty-Nine Eyes - mitt favoritband vid sådana här tillfällen. Framed in Blood. Den tunga, melodiösa gothrocken dånar emot mig, sångaren når så låga toner att de ligger på hjärtfrekvensens undre gräns och knappt kan uppfattas av mänsklig hörsel. En första dos adrenalin frigörs i mig.

Ett par sekunder senare träffas jag av det starka strålkastarljuset, går genom den smala gången rakt fram till den upphöjda ringen. I taket, på väggarna, nästan överallt blinkar statuslampor på webbcams. Den betalande kundkretsen gör det bekvämt för sig framför skärmarna, slår på projektorer, hämtar snabbt ett par öl ur kylskåpet och bereder sig på en trevlig kväll med vännerna. Trevligt med blodspillan.

Det är illegalt, det är rått, det inbringar förbannat mycket pengar, och ingen har en aning om att det äger rum mitt i Europa. En subkultur i min smak. Min ventil.«

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Coltso
Lagerstatus: Definitivt slut

Leipzig år 2007. Syster Theresia sitter vid dödsbäddarna och ledsagar de sjuka in i döden, men ingen på sjukhuset vet vem hon egentligen är. Ung, vacker och frisk - för evigt. Det låter som en dröm, men för Theresia är det sedan länge en förbannelse. - En vampyrhistoria från Balkan.

Utgivningsdatum: 20121205
9789187219085

Pocket
Förlag: Coltso
Lagerstatus: Tillfälligt slut

Leipzig år 2007. Syster Theresia sitter vid dödsbäddarna och ledsagar de sjuka in i döden, men ingen på sjukhuset vet vem hon egentligen är. Ung, vacker och frisk för evigt. Det låter som en dröm, men för Theresia är det sedan länge en förbannelse.

»Jag stiger upp ur djupet som en fredlös gudinna ur underjorden, ur mörkret in i stormen.«

Leipzig år 2007. Syster Theresia sitter vid dödsbäddarna och ledsagar de sjuka in i döden, men ingen på sjukhuset vet vem hon egentligen är. Ung, vacker och frisk för evigt. Det låter som en dröm, men för Theresia är det sedan länge en förbannelse. Hon längtar bara efter en sak: att få somna in och aldrig vakna igen. Men det får hon inte. Hennes skuld är för stor, hennes ansvar för tungt. Under långa, ensamma nätter skriver hon ner sin historia för att lindra smärtan. Den börjar 1670 i Serbien och berättar om en liten flicka som dras in i Judas barn, ett hemligt sällskap av forskare tillika vampyrer.

Judas barn är första fristående boken i en trilogi. Det är en mörk blandning av alkemi, mystik och vampyrism.

markus heitz, född 1971 i Homburg, är Tysklands främste fantasy- och skräckförfattare och har skrivit inom en rad olika genrer. Han är utbildad historiker och germanist och bygger gärna sina böcker på historiska källor. De tre böckerna om »Judas barn« baserar sig bland annat på rättegångsprotokoll från början av 1700-talet och på den östeuropeiska vampyrmytologin, om vilken han även har skrivit en faktabok.

Judas barn är första boken av Markus Heitz i svensk översättning. Författaren har vunnit internationell ryktbarhet med bokserien »The Dwarves«, och nu översätts hans böcker till allt fler språk.

»Det maffiga omslaget med den svarta masken väcker förväntningar vilka uppfylls med råge när läsaren öppnar pärmarna och börjar läsa.«

Litteraturmagazinet

Utgivningsdatum: 20140409
9789187219825

Bok: 193267

Anmäl textfel

Utgivning

Judas barn

av Markus Heitz
En roman vars berättelse sträcker sig från slutet av 1600-talet fram till nutid, delvis baserad på både rättegångsprotokoll från 1700-talet och den östeuropeiska vampyrmytologin.

Utgivning - andra språk

Righteous Fury (eng)

av Markus Heitz
The elves, dwarves and humans all know the älfar to be dark, rele...

The Fate Of The Dwarves (eng)

av Markus Heitz
For the last time, the dwarves are going to war - and the outcome...

The Revenge of the Dwarves (eng)

av Markus Heitz
Life has not been easy for battle-weary Tungdil the dwarf. But th...

The War of the Dwarves (eng)

av Markus Heitz
The dwarves have gone to battle and they have been victorious. Bu...

The Dwarves (eng)

av Markus Heitz
For countless millennia, no man or beast has ever succeeded in br...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl

Om motstånd i Hitlers Tyskland

Recension: Mildred : den sanna berättelsen om kvinnan i hjärtat av den tyska motståndsrörelsen av Rebecca Donner
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB