Engagemang : Batman, Putnam och jag av Per Grankvist - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Engagemang : Batman, Putnam och jag" av Per Grankvist? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Engagemang: Batman, Putnam och jag, Per Grankvist

Text full av underligheter

Så slår det mig plötsligt. Det här är surfprosa"
Per Grankvist är författare och journalist, och har tidigare arbetat som hållbarhetsredaktör på tidningen Veckans affärer. I sin bok "Engagemang" vill han utforska hur engagemang uppstår, vilka uttryck det tar sig och vilken betydelse det har för samhället. En intressant och lovvärd ansats, men tyvärr har Grankvist tagit sig vatten över huvudet. Vad som ger sken av att vara faktaprosa är i själva verket ett hopp...
LitteraturMagazinets recensent: Nina Fries
 Information från förlaget 

Engagemang : Batman, Putnam och jag

Av Per Grankvist

Bok-
presentation:
Engagemang : Batman, Putnam och jag
Författar-
presentation:
Per Grankvist

Är det så att vi är mindre engagerade idag för några decennier sedan? Har like-knappen fått oss att tro att det räcker med att ge en tummen upp för att förändra samhället? Varför engagerar vi oss nuförtiden? Och framförallt: Hur skapas engagemang?

I "Engagemang Batman, Putnam och jag" tar Per Grankvist med oss på en resa genom personliga drivkrafter, statsvetenskap och psykologi för att försöka förstå engagemangets historia och framtid, från den första industriella revolutionen till förortskravaller i nutid.

Populärkultur, hårda fakta och nya forskarrön smälter samman och ger oväntade perspektiv på engagemangets uttryck, hur engagemang kan kopplas till vår fysiska och mentala hälsa och vilka effekter en engagerad befolkning har haft och har på vårt samhälle.

Per Grankvist är journalist och författare. Han skriver och föreläser ofta inom områden som hållbarhet och samhällstrender.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Volante
Lagerstatus: Tillfälligt slut

Är det så att vi är mindre engagerade idag för några decennier sedan? Har like-knappen fått oss att tro att det räcker med att ge en tummen upp för att förändra samhället? Varför engagerar vi oss nuförtiden? Och framförallt: Hur skapas engagemang?

Är det så att vi är mindre engagerade idag för några decennier sedan? Har like-knappen fått oss att tro att det räcker med att ge en tummen upp för att förändra samhället? Varför engagerar vi oss nuförtiden? Och framförallt: Hur skapas engagemang?

I kritikerrosade "Engagemang - Batman, Putnam och jag" tar Per Grankvist med oss på en resa genom personliga drivkrafter, statsvetenskap och psykologi för att försöka förstå engagemangets historia och framtid, från den första industriella revolutionen till förortskravaller i nutid.

Populärkultur, hårda fakta och nya forskarrön smälter samman och ger oväntade och inte sällan underhållande perspektiv på engagemangets uttryck, hur engagemang kan kopplas till vår fysiska och mentala hälsa och vilka effekter en engagerad befolkning har haft och har på vårt samhälle.

Per Grankvist är journalist och författare. Han skriver regelbundet i SvD och tidningen Axess samt är en flitigt anlitad föreläsare inom områden som engagemang, hållbarhet och samhällstrender.

Se författaren tala om innehållet i boken på www.engagemang.nu

-

Några av alla lovord om boken:

En av 2013 års mest tänkvärda böcker - Dagens Nyheter.

Engagemang är en bok jag önskar ska läsas av alla, vara kurslitteratur i skolan, för genom den lär vi känna vår historia, lär känna oss själva lite bättre och kanske känner vi att vi är del av ett sammanhang. Kulturbloggen.

en förvånansvärt underhållande berättelse - Omvärlden

Boken är omfattande, men det finns egentligen ingenting som skulle kunna skalas bort. Från att till en början vara lite skeptisk, är jag efter läsningen mycket imponerad över det arbete Grankvist lagt ned och mycket nöjd med att ha fått med mig så många intressanta tanketrådar. - Dagensbok.com

Utgivningsdatum: 20131025
9789187419140

E-Bok
Förlag: Volante
Lagerstatus: Definitivt slut

0

Är det så att vi är mindre engagerade idag än för några decennier sedan? har like-knappen fått oss att tro att det räcker med att ge en ”tummen upp” för att förändra samhället? varför engagerar vi oss nuförtiden? och framförallt: hur skapas engagemang?

I "Engagemang – Batman, Putnam och jag" tar Per Grankvist med oss på en resa genom personliga drivkrafter, statsveten­skap och psykologi för att försöka förstå engagemangets historia och framtid, från den första industriella revolutionen till förortskravaller i nutid.

Populärkultur, hårda fakta och nya forskarrön smälter sam­man och ger oväntade perspektiv på engagemangets uttryck, hur engagemang kan kopplas till vår hälsa och vilka effekter en engagerad befolkning har på vårt samhälle.

Per Grankvist är journalist och författare. Han skriver och föreläser inom områden som hållbarhet och samhällstrender.

Utgivningsdatum: 20130920
9789187419225

Bok: 210194

Anmäl textfel

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Tunt men ömsint om en mor

Recension: En kvinnas frigörelse av Édouard Louis

Jul i Berlin 1939

Recension: Mörkläggning av Simon Scarrow

Vackert om en gåtfull färd

Recension: Myten om Luna av Hillevi Torell

Luxemburg under ytan

Recension: Tivolit av Jenny Runesson

Naturnära om livets hårda villkor

Recension: Dit du går, följer jag av Lina Nordquist

Kärlek på kundtjänst

Recension: Älskar att hata dig av Lovisa Wistrand

Överlastad spänningsroman

Recension: Plats 7A av Sebastian Fitzek

Tröstande godnattbok

Recension: Flickan från andra sidan havet av Sophie G. Hallgren

Fantastisk skildring av ett människoliv

Recension: Märit av Elisa Rossholm

Stringent om en livsavgörande händelse

Recension: Dödsängel av Axel Burénius
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB