Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Dukandieten" av Pierre Dukan? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Redaktionell presentation 
Bok-
presentation:
Dukandieten
Författar-
presentation:
Pierre Dukan
Utg.år: 2012

Dukandieten

Den franske läkaren Pierre Dukan hade i sitt jobb upptäckt att överviktiga patienter nådde otroliga resultat genom en att dra ner på kolhydraterna och istället äta en mer proteinrik kost.

Text: LitteraturMagazinet 2025
 Information från förlaget 

Dukandieten

Av Pierre Dukan

Bok-
presentation:
Dukandieten
Författar-
presentation:
Pierre Dukan
Utg.år: 2012
Originaltitel: Je ne sais pas maigrir

Bli smal med gourmetmetoden

Vill du snabbt gå ner i vikt? Vill du behålla den livet ut? Vill du äta gott och slippa vara hungrig? Gör som Jennifer Lopez, Kate Middleton och 5 miljoner fransmän: prova succémetoden Dukandieten! Den franske läkaren Pierre Dukan upptäckte för 35 år sedan att hans överviktiga patienter nådde häpnadsväckande resultat genom att äta rena proteiner som kött, fisk, skaldjur och fettsnåla mjölkprodukter. De inledde med att avstå från frukt, grönt och kolhydrater för att sedan släppa den strikta dieten och varva proteinintaget med valfri kost. Teorin bakom dieten handlar om att kroppen behöver proteiner för att bygga upp muskler och att det tar längre tid för kroppen att bryta ner proteiner än till exempel kolhydrater. Det gör att man håller sig mätt länge. Metoden, som står på vetenskaplig och väl beprövad grund, omfattar recept, matlistor och peppande råd och är indelad i 4 steg:

Steg 1: Attackfasen. Ät obegränsat av 72 proteinrika födoämnen, till exempel nöt- och kalvkött, ägg och osötad yogurt.

Steg 2: Omväxlingsfasen. Fortsätt äta proteinrik mat och addera upp till 28 olika grönsaker.

Steg 3. Förstärkningsfasen. Lägg till frukt, bröd, ost och kolhydrater. Unna dig några festmåltider!

Steg 4: Stabiliseringsfasen. Ät vad du vill genom att följa 3 enkla regler. En dag i veckan ska vara en ren proteindag.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Definitivt slut

Vill du snabbt gå ner i vikt? Vill du behålla den livet ut? Vill du äta gott och slippa vara hungrig? Gör som Jennifer Lopez, Kate Middleton och 5 miljoner fransmän: prova succémetoden Dukandieten!

Den franske läkaren Pierre Dukan upptäckte att hans överviktiga patienter nådde häpnadsväckande resultat genom att äta rena proteiner som kött, fisk, skaldjur och fettsnåla mjölkprodukter. De inledde med att avstå från frukt, grönt och kolhydrater för att sedan släppa den strikta dieten och varva proteinintaget med valfri kost.

Metoden, som är indelad i 4 tydliga steg, bygger på 35 års medicinsk expertis och omfattar recept, matlistor och peppande råd. Boken har översatts har legat på bestsellerlistorna i åratal. Nu kommer den till Sverige!

Bli smal med gourmetmetoden



Vill du snabbt gå ner i vikt? Vill du behålla den livet ut? Vill du äta gott och slippa vara hungrig? Gör som Jennifer Lopez, Kate Middleton och 5 miljoner fransmän: prova succémetoden Dukandieten!

Den franske läkaren Pierre Dukan upptäckte för 35 år sedan att hans överviktiga patienter nådde häpnadsväckande resultat genom att äta rena proteiner som kött, fisk, skaldjur och fettsnåla mjölkprodukter. De inledde med att avstå från frukt, grönt och kolhydrater för att sedan släppa den strikta dieten och varva proteinintaget med valfri kost.

Teorin bakom dieten handlar om att kroppen behöver proteiner för att bygga upp muskler och att det tar längre tid för kroppen att bryta ner proteiner än till exempel kolhydrater. Det gör att man håller sig mätt länge.

Metoden, som står på vetenskaplig och väl beprövad grund, omfattar recept, matlistor och peppande råd och är indelad i 4 steg:

Steg 1: Attackfasen. Ät obegränsat av 72 proteinrika födoämnen, till exempel nöt- och kalvkött, ägg och osötad yogurt.

Steg 2: Omväxlingsfasen. Fortsätt äta proteinrik mat och addera upp till 28 olika grönsaker.

Steg 3. Förstärkningsfasen. Lägg till frukt, bröd, ost och kolhydrater. Unna dig några festmåltider!

Steg 4: Stabiliseringsfasen. Ät vad du vill genom att följa 3 enkla regler. En dag i veckan ska vara en ren proteindag.

Utgivningsdatum: 20120103
9789174242201

Bok: 144790

Anmäl textfel

Utgivning

Dukandieten

av Pierre Dukan
Den franske läkaren Pierre Dukan hade i sitt jobb upptäckt att överviktiga patienter nådde otroliga resultat genom en att dra ner på kolhydraterna och istället äta en mer proteinrik kost.

Utgivning - andra språk

The Dukan Diet (eng)

av Pierre Dukan
The Dukan Diet is a unique 4-step programme, combining two steps ...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2