Dödens klackar av Rebecca Chance - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Dödens klackar" av Rebecca Chance? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Dödens klackar, Rebecca Chance

Glättig underhållning med mörk twist

De mörkare tonerna som genomströmmar ”Dödens klackar” klär Rebecca Chances författarskap"
Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3
I chicklittförfattaren Rebecca Chances värld är det ofta passionerade känslor och lyxiga miljöer som ligger i fokus. Så även i ”Dödens klackar”. Men denna gång kompletterar hon sin historia med lite allvar. I "Dödens klackar" – den tredje av Chandes böcker som översätts till svenska – lyckas författaren att överraska eftersom fokus till viss del har flyttats. Det är inte k&a...
LitteraturMagazinets recensent: Emma Kreü
 Information från förlaget 

Dödens klackar

Av Rebecca Chance

Bok-
presentation:
Dödens klackar
Författar-
presentation:
Rebecca Chance
Originaltitel: Killer Heels

DÖDENS KLACKAR / Rebecca Chance

Den unga Jody söker och får jobb som assistent till den framgångsrika, men skoningslösa, chefredaktören Victoria på den glamorösa modetidningen i London. Där döps hon snabbt om till Coco och får order att byta klädstil och framför allt banta ner sig om hon vill behålla jobbet. Hon svälter sig halvt till döds och ställer upp på vad som helst med vem som helst för att nå toppen.

Isdrottningen Victoria, gör allt för att stoppa Cocos Londonkarriär medan hon själv spinner planer på att ta över som chefredaktör på New Yorkredaktionen. Och hon tänker inte låta något eller någon stoppa den drömmen.

Jacob, ägaren till Style Magazine och en av de mäktigaste männen i New York och London, är van att kontrollera allt och alla. När Victoria kräver att få jobbet som chefredaktör i New York ger han efter utan en aning om att det kan innebära hans imperiums fall.

Mereille, chefredaktören i New York sitter med trumf på hand och tittar likgiltigt roat på hur makten flyttas runt. I hemlighet spinner hon planer runt de två andra kvinnorna. Om de bara visste hur mycket makt hon egentligen har..

Om författaren:

Rebecca Chances romaner har alla legat på Sunday Times bästsäljarlista. Tidigare har på svenska utgetts kritikerrosade Svarta änglar och Falska kvinnor.

Utgåvor

Danskt band
Förlag: EA Förlag
Lagerstatus: Spärrad

DÖDENS KLACKAR / Rebecca Chance

Man ser dem överallt. De smala, välklädda, perfekta modeikonerna. De rör sig från konferensrummet till sängkammaren, från catwalken till rännstenen. Ena dagen kan någon av dem hyllas som en stjärna, för att i nästa ögonblick föraktas och vara slut i branschen. Det är bara de starkaste och mest hänsynslösa som lyckas hålla sig kvar på toppen

DÖDENS KLACKAR / Rebecca Chance

Man ser dem överallt. De smala, välklädda, perfekta modeikonerna. De rör sig från konferensrummet till sängkammaren, från catwalken till rännstenen. Ena dagen kan någon av dem hyllas som en stjärna, för att i nästa ögonblick föraktas och vara slut i branschen. Det är bara de starkaste och mest hänsynslösa som lyckas hålla sig kvar på toppen

Unga och oerfarna Jodie Raeburn är en vanlig arbetarklasstjej från förorten som drömmer om storstadslivet på Manhattan. Med envishet och talang klättar hon uppåt på karriärstegen för att nå sitt mål och en av anhalterna på vägen till framgång är London. Hon är beredd att göra allt för att bli chefredaktör på någon av de största glamorösa modetidningarna byta namn, göra om sig själv totalt och till och med svälta sig halvt till döds.

Hennes idol och förebild är den hänsynslösa, iskalla Victoria Glossop, chefredaktör på modetidningen Style Magazine. Victoria är äregirig och låter inget hindra henne på vägen till de egna målen. De som står i vägen för henne får flytta sig. Hon har inte räknat med att en karismatisk främling ska dyka upp i hennes liv, ta henne med storm och få henne att fullständigt ge sig hän åt passionen. Men är hon beredd att offra allt hon satsat?

Jacob Dupleix, ägaren till Style Magazine och en av de mäktigaste männen i New York och London, är van att kontrollera allt och alla. När Victoria ber att få bli chefredaktör i New York ger han efter - utan att ana att det kan innebära undergången för hans imperium.

De inblandade sveps in i en maktkamp utan like. Vem som ska gå segrande ur striden vet ingen förrän det är för sent

Om författaren:

Rebecca Chances romaner har alla legat på Sunday Times bästsäljarlista. Tidigare har på svenska utgetts kritikerrosade Svarta änglar och Falska kvinnor.

Rebecca Chance är född i Hampstead, England och växte upp under lyxiga förhållanden i St Johns Wood i nordvästra London. När hon tröttnade på sin privilegierade och skyddade uppväxt flydde hon till Toscana i Italien för att plocka druvor, leva bohemliv och lära sig italienska. Men storstadslivet lockade och efter en tid i Rom flyttade hon till New York. Lika hemma i den exklusiva takvåningen på Femte Avenyn som på baren Couyote Ugly, där hon uppträdde som dansare, stannade hon i tio år. När hon slutligen återvände till London började hon skriva. Hon har utkommit med flera romaner, fyllda med intressanta karaktärer, humor, öm kärlek och sex.

Sagt om Dödens klackar:

Boken var jättebra från början till slut. Jag gillade historien och inblickarna i den glamorösa modevärlden, liksom de starka, spännande kvinnorna som boken handlade om. Rebecca Chance skriver rappt och roligt. Boken har alla ingredienser som behövs: intriger, oväntade vändningar, maktkamp, sex och hämndlystnad. Ett måste!

Sagt om tidigare böcker av Rebecca Chance:

Svarta änglar är en bok som man helt enkelt inte kan lägga ifrån sig. Jag väntar redan med spänning på nästa Rebecca-roman.

Falska kvinnor har extra allt! Massor av sex, skandaler, glamour och en stor dos drama. Älskade den!

Utgivningsdatum: 20141017
9789187519376

Pocket
Förlag: EA Förlag
Lagerstatus: Spärrad
Utgivningsdatum: 20151023
9789187519529

Bok: 238590

Anmäl textfel

Utgivning

Dödens klackar

av Rebecca Chance
DÖDENS KLACKAR / Rebecca Chance Man ser dem överallt. De smala, v...

Svarta Änglar

av Rebecca Chance
SVARTA ÄNGLAR / Rebecca Chance Följ med till Limehouse Wharf, den...

Falska kvinnor

av Rebecca Chance
FALSKA KVINNOR / Rebecca Chance De fyra möttes på rehab. Supermod...

Svarta änglar

av Rebecca Chance
Följ med till Limehouse Wharf, den nya överdådigt lyxiga fastighe...

Utgivning - andra språk

Killer Queens (eng)

av Rebecca Chance
The sizzling new novel from The Sunday Times bestselling author o...

Killer Heels (eng)

av Rebecca Chance
Air-kissing. Back-stabbing. Getting away with murder. It's all in...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Ett bibliotek fullt av livsval

Recension: Midnattsbiblioteket av Matt Haig

De döda på Sandby borg får nytt liv

Recension: Odins eld av Elvira Birgitta Holm

Ett arv tungt att bära

Recension: Förintelsens barn av Margit Silberstein

Bländande vackert om en värld där djuren dör

Recension: Den sista migrationen av Charlotte McConaghy

Tro möter vetenskap i roman om en familj

Recension: Inte av denna världen av Yaa Gyasi

Inkluderande bidrag till svensk historieskrivning

Recension: Svenska hjältar : från Engelbrekt till Greta Thunberg av Gösta Hultén

Kärlek och svek, lögner och drömmar

Recension: Lyckans son av Herbjørg Wassmo

Bricken går till rätta med sig själv

Recension: Som skuggan följer ljuset av Vibeke Olsson
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB