Kungen i gult av Robert W. Chambers - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Kungen i gult" av Robert W. Chambers? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Kungen i gult

Av Robert W. Chambers

Bok-
presentation:
Kungen i gult
Författar-
presentation:
Robert W. Chambers

Vem, eller vad, är den mystiske gestalt som går under namnet Kungen i gult? Vilken ondskefull kraft genomsyrar den ökända boken med samma namn? Varför förlorar alla som bläddrar i dess blad förståndet? Vad sker på Carcosas skuggrika strand under de svarta stjärnorna?

Robert W. Chambers (1865-1933) är idag mest känd för sin sällsamma novellsamling Kungen i gult (1895), en Ambrose Bierce-inspirerad klassiker som nu för första gången utkommer i svensk översättning. Skräckmästaren H. P. Lovecraft skrev i sin essä Supernatural Horror in Literature att den ”når verkligen anmärkningsvärda höjder av kosmisk fruktan”.

Denna utgåva är illustrerad av Jonas Wessel, som även står för översättningen.

Utgåvor

Häftad
Förlag: Hastur förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Vem, eller vad, är den mystiske gestalt som går under namnet Kungen i gult? Vilken ondskefull kraft genomsyrar den ökända boken med samma namn? Varför förlorar alla som bläddrar i dess blad förståndet? Vad sker på Carcosas skuggrika strand under de svarta stjärnorna?

Robert W. Chambers (1865-1933), en på sin tid mycket produktiv och framgångsrik författare, är idag mest känd för sin sällsamma novellsamling "Kungen i gult" (1895). Med denna har han blivit ett odödligt namn inom den klassiska skräcklitteraturen. Som H. P. Lovecraft skrev i sin essä "Supernatural Horror in Literature" når den ”verkligen anmärkningsvärda höjder av kosmisk fruktan”. I denna utgåva har vi valt ut de fyra först berättelserna, ”Ryktesreparatören”, ”Masken”, ”I Drakgränden” och ”Det gula tecknet”, som inte bara är konstnärligt och stilistiskt överlägsna de övriga novellerna i samlingen, utan de enda som innehåller övernaturliga inslag. Som ett appendix har vi också lagt hans vackra och gåtfulla prosapoetiska stycken i ”Profetens paradis” från samma novellsamling.

Denna utgåva som är tryckt i 500 handnumrerade exemplar är illustrerad av Jonas Wessel, som även står för översättningen.

”The King in Yellow” har på nytt blivit aktuell eftersom det finns mängder av referenser till den i HBO:s nya serie ”True Detective”. Lösningen på hela mysteriet lär ligga förborgad i referenser till ”Kungen i gult”.

Utgivningsdatum: 20140403
9789186835071

Bok: 164973

Anmäl textfel

Utgivning

Kungen i gult

av Robert W. Chambers
Vem, eller vad, är den mystiske gestalt som går under namnet Kung...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Borges prövar sin världsbild, och förblir Borges

Recension: BORGES 2 (1949-1972) av Jorge Luis Borges

Mix hjälper till

Recension: Mix bygger av Malin Lilja

Om det som skrämmer allra mest

Recension: Nattsida av Hans Gunnarsson

Pi och Sally bygger en isracer

Recension: Pi och Powerbollarna : Vinterracet av Karolina Kjellberg

Vad finns i parken?

Recension: Titta parken! av Åsa Mendel-Hartvig

Åtta unga kvinnor i kollektivt trettiotalsepos

Recension: Gruppen av Mary McCarthy

Påtagligt mörkt och suggestivt

Recension: Floden av Markus Lutteman

Träffsäker intrig av framgångsrik författarduo

Recension: En högre rättvisa av Michael Hjort

En bok att längta tillbaka till

Recension: Pachinko av Min Jin Lee
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB