Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande av Anna Bergenström - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande" av Anna Bergenström? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Kärlek, oliver och timjan, Anna Bergenström

Om att äta nyttigt genom vacker och god mat

En kokbok att inspireras av och plocka favoriter ur och återkomma till om och om igen"
”Kärlek, oliver och timjan” är en av mina mest tummade kokböcker. Inte för att jag lagat allt utan för att den är som ett litet konstverk att inspireras av. Här finns mängder av lockande recept och spännande kombinationer. Författarena smyger även in en hel del tips på hur man ska hacka, blanda och hantera matlagningen på smartast sätt. Allt utstålar: "Det här fixar du, det är hur enkelt s...
LitteraturMagazinets recensent: Hanna Modigh Glansholm
 Redaktionell presentation 
Bok-
presentation:
Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
Författar-
presentation:
Anna Bergenström
Utg.år: 2001

Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande

Kokbok med fokus på mat som är lite smalare, bättre för orken och som ger mer ork till den som äter den.

Även om vikten av närodlat och ekologiskt.

Innehåller ca 300 recept från olika delar av världen, anpassade från allt till festmat, picknick och bakning.
 

 Information från förlaget 

Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande

Av Anna Bergenström, Fanny Bergenström

Bok-
presentation:
Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
Författar-
presentation:
Anna Bergenström
Utg.år: 2001

Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.
Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.
Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.
Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.
Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.
Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.

Utgåvor

Kartonnage
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Nu i lågprisutgåva!

”En bok att älska och att ge till någon man tycker om.” Ann Katrin Ljung, GöteborgsPosten

”Det är en bok som utan pekpinnar handlar om att äta lite bättre och laga nyttigare bara för att det är gott.” Maud Onnermark, Allt om Mat

”Vacker, aptitretande bok med fräsch mat från hela världen.” Jon Hansson, Aftonbladet

”Hon vrider sin kokkonst mot det mer hälsosamma utan att kompromissa med skönhet och smak.” Jens Linder, Dagens Nyheter

Utgivningsdatum: 20040416
9789100101022

Flexband
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som visar att det inte behöver vara svårt att hitta en bra balans i det man äter och samtidigt kunna laga mat som känns riktigt spännande. De drygt 300 recepten har sitt ursprung i olika världsdelar och illustreras med 240 underbara färgbilder.


Nu i mjukband

Mat för harmoni och hälsa


Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, komma i balans och få mycket mera ork.


KÄRLEK står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.


OLIVER står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.


TIMJAN – som är en av de kryddor vi använt i hundratals år – står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. Men det finns också några recept från Sydamerika och många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.


Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om att äta fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept och många läckra desserter. Kärlek, oliver och timjan med mat från flera världsdelar innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.

Utgivningsdatum: 20071002
9789100115319

Inbunden
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

MAT FÖR HARMONI OCH HÄLSA

Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, komma i balans och få mycket mera ork.

KÄRLEK står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.

OLIVER står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.

TIMJAN som är en av de kryddor vi använt i hundratals år står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. Men det finns också några recept från Sydamerika och många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.

Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om att äta fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept och många läckra desserter.

Kärlek, oliver och timjan med mat från flera världsdelar innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.

Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.

Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.

Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.

Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.

Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.

Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.

Utgivningsdatum: 20011005
9789100577209

Bok: 12463

Anmäl textfel

Utgivning

Det goda enkla : maten vi vill laga och äta

av Anna Bergenström
DET GODA ENKLA kallar Anna och Fanny sin nya bok. Med den hoppas ...

Bonniers kokbok

av Anna Bergenström
I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och mats...

Annas mat

av Anna Bergenström
Sveriges kokboksdrottning, Anna Bergenström, kommer äntligen med ...

Sött sweet dulce : desserter från när och fjärran

av Anna Bergenström
Betyg 5. "Ett praktverk" SVT Gomorron Sverige. Sött, sweet, dulce...

Under Valnötsträdet : goda idéer från vårt kök

av Anna Bergenström
Under Valnötsträdet är en inspirerande kokbok av Anna och Fanny B...

Annas svenska kök

av Anna Bergenström
Svenska smaker är temat i Anna Bergenströms nya färgstarka och my...

Annas pajer

av Anna Bergenström
Här finns Anna Bergenströms bästa recept till ljuvligt goda desse...

Vinterns goda ting : maten, julen, blommorna

av Anna Bergenström
Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbo...

Annas kakbok

av Anna Bergenström
Tyckte ni om Annas Pajer och Annas Medelhavsmat kommer ni att äls...

Vinterns goda ting

av Anna Bergenström
Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbo...

Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor

av Anna Bergenström
En klassiker till lågpris!Anna Bergenström tröttnar aldrig på att...

Nya Annas mat

av Anna Bergenström
Den omtyckta kokboken Annas mat har utökats med 300 härliga recep...

Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande

av Anna Bergenström
Om vikten av att äta bättre och mer närproducerat. Med recept från hela världen, anpassade för olika tillfällen i livet.

Annas medelhavsmat

av Anna Bergenström
En vacker och härligt inspirerande bok med Anna Bergenströms bäst...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Naturnära om livets hårda villkor

Recension: Dit du går, följer jag av Lina Nordquist

Kärlek på kundtjänst

Recension: Älskar att hata dig av Lovisa Wistrand

Överlastad spänningsroman

Recension: Plats 7A av Sebastian Fitzek

Tröstande godnattbok

Recension: Flickan från andra sidan havet av Sophie G. Hallgren

Fantastisk skildring av ett människoliv

Recension: Märit av Elisa Rossholm

Stringent om en livsavgörande händelse

Recension: Dödsängel av Axel Burénius

Instängd med de stora

Recension: Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen av Jesper Högström

Våld i vinets värld

Recension: Mordet som kom av sig av Lennart Rammer

Lyxig bok fylld av dansk stickinspiration

Recension: Knitting for Olive av Caroline Larsen, Pernille Larsen

En fulländad romandebut

Recension: Räkna hjärtslag av Katarina Widholm
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB