Solens hälsa : laga mat med olivolja och må bra av Bo Hagström - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Solens hälsa : laga mat med olivolja och må bra - Inbunden
Finns i lager, 271 kr
 Information från förlaget 

Solens hälsa : laga mat med olivolja och må bra

Av Bo Hagström, Mai-Lis Hellénius

Bok-
presentation:
Solens hälsa : laga mat med olivolja och må bra
Författar-
presentation:
Bo Hagström
Inbunden
Finns i lager, 271 kr

Solens hälsa varvar läckra recept från det italienska köket med rykande färska, vetenskapligt baserade kostråd hela tiden med olivoljan som grund.

I medelhavskosten har olivoljan sedan urminnes tider spelat en viktig roll. Olivolja innehåller nyttiga enkelomättade fetter som sänker det onda och höjer det goda kolesterolet. Dessutom är den full av hälsosamma antioxidanter som bromsar åldrandet. Boken presenterar nya forskningsrön om hur olivolja kan ge oss ett bättre skydd mot bland annat hjärt-kärlsjukdomar, cancer och demens. Men den berättar också om själva oliven: olika olivsorter, hur skörden och pressningen går till och hur man ska tänka när man väljer en smakrik jungfruolja och lagar mat med olivolja. Allt bildsatt med vackra bilder från Toscana tagna av Bruno Ehrs.

Bo Hagström har gjort uppskattade tv-program, däribland Solens mat, och skrivit ett flertal böcker om maten i Italien. Mai-Lis Hellénius är professor vid Karolinska Institutet och överläkare vid Livsstilsmottagningen, Karolinska Universitetssjukhuset. Hon har medverkat i bland annat böckerna Medelhavsmat förlänger livet, Hälsosam livsstil och Riktiga män äter sallad.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Ica Bokförlag
Lagerstatus: Finns i lager

Solens hälsa varvar läckra recept från det italienska köket med rykande färska, vetenskapligt baserade kostråd hela tiden med olivoljan som grund.

I medelhavskosten har olivoljan sedan urminnes tider spelat en viktig roll. Olivolja innehåller nyttiga enkelomättade fetter som sänker det onda och höjer det goda kolesterolet. Dessutom är den full av hälsosamma antioxidanter som bromsar åldrand

Solens hälsa varvar läckra recept från det italienska köket med rykande färska, vetenskapligt baserade kostråd hela tiden med olivoljan som grund.

I medelhavskosten har olivoljan sedan urminnes tider spelat en viktig roll. Olivolja innehåller nyttiga enkelomättade fetter som sänker det onda och höjer det goda kolesterolet. Dessutom är den full av hälsosamma antioxidanter som bromsar åldrandet. Boken presenterar nya forskningsrön om hur olivolja kan ge oss ett bättre skydd mot bland annat hjärt-kärlsjukdomar, cancer och demens. Men den berättar också om själva oliven: olika olivsorter, hur skörden och pressningen går till och hur man ska tänka när man väljer en smakrik jungfruolja och lagar mat med olivolja. Allt bildsatt med vackra bilder från Toscana tagna av Bruno Ehrs.

Bo Hagström har gjort uppskattade tv-program, däribland Solens mat, och skrivit ett flertal böcker om maten i Italien. Mai-Lis Hellénius är professor vid Karolinska Institutet och överläkare vid Livsstilsmottagningen, Karolinska Universitetssjukhuset. Hon har medverkat i bland annat böckerna Medelhavsmat förlänger livet, Hälsosam livsstil och Riktiga män äter sallad.

Kokboken Solens hälsa vann första pris i kategorin Mediterranean Cuisine vid Gourmand World Cookbook Awards i Beijing 2014.

Utgivningsdatum: 20130507
9789153439295

Bok: 203688
 Artiklar 
Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademiens prisutdelning

Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.

Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Solens hälsa : laga mat med olivolja och må bra

av Bo Hagström
Solens hälsa varvar läckra recept från det italienska köket med r...
Inbunden, Finns i lager, 271 kr

Svensk sjukvård i och under press : Pressens rapportering om svensk hälso- och sjukvård

av Bo Hagström
Hälsa och sjukvård är tveklöst ett nyhetsstoff som tilldrar sig p...

Viva la pasta!

av Bo Hagström
I Viva la pasta! - köksbibeln för alla som älskar pasta tar Bo H...

Italienska klassiker

av Bo Hagström
Italiensk mat förknippas kanske främst med pasta och pizza och it...

Buonissimo! : italienska kök och smultronställen

av Bo Hagström
Smaka på Bo Hagströms italienska favoriträtter I Buonissimo! ber...

Italienska desserter

av Bo Hagström
Italienska desserter - som smeker smaklökarna och fyller sinnet m...

Solens mat : en matreseguide till Italien

av Bo Hagström
Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte...

Solens öar : matresor till Italiens vackraste öar

av Bo Hagström
Öar i solen har alltid haft en speciell dragningskraft på oss. En...

Solens smak : nya matresor till Italien

av Bo Hagström
SOLENS SMAK - Nya matresor till Italien av Bo Hagström "Följ med ...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En bok om att vara på väg

Recension: Evigheten har redan börjat av John Ortberg

Kärlek, humor och vänskap

Recension: Will Grayson, will grayson av John Green

Tydligt kvinnoled i stor dikt

Recension: Ararat av Louise Glück

En riktigt obehaglig satir

Recension: Djuren i Afrika av Erlend Loe

Med rätt att sörja

Recension: Svartstilla av Susanne Skogstad

Tunn linje mellan framgång och katastrof

Recension: Fallet av Lars Wilderäng

En bok om det obeständiga

Recension: Den tunna isen av Lena Einhorn

Kärnfullt när bok blir serie

Recension: Guldkompassen 1 av Stéphane Melchior

Välkommen till Franks värld

Recension: Planeten Frank av David Yoon

Tät relationsroman där vemodet får ta plats

Recension: Sent på dagen av Tessa Hadley
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB