Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok - LitteraturMagazinet

 Artiklar 
Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok
Bok-
presentation:
Fäviken
Författar-
presentation:
Magnus Nilsson
Mannerströms fisk
Leif Mannerström
Allting gott och alldeles för mycket
Edward Blom
Flexband
176 kr
Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat
Tina Nordström
Halvklotband
334 kr
Hårdkokta fakta om ägg
Lena Sjöberg
Inbunden
199 kr
December : från adventspyssel till nyårspartaj
Jens Linder
Sött!
Allt om mat
En doft av champagne
Richard Juhlin
Kartonnage
280 kr
Stora ölboken
Jan-Erik Svensson
Inbunden
262 kr
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
Mats-Eric Nilsson
Inbunden
55 kr
Pocket
69 kr
Häftad
262 kr
Hamburgare och texmex
Lena Söderström
Gourmetträdgården : köksväxterna som smakar bäst
Lena Israelsson
Koll på Gotland
Åsa Sommarström
Danskt band
176 kr
Danskt band
176 kr
Sverige möter Kina : undvik kulturkrockarna
Åsa Brevinge
Inbunden
169 kr
Texas BBQ
Jonas Cramby
Kartonnage
280 kr
Pärlans konfektyr : kolor, jazz och bakverk
Isabella Wong
Inbunden
280 kr
Den dolda kunskapen : en bok om seviceyrket inom hotell och restaurang
Jack Lainpelto
Allt i en gryta
Lisa Lemke
Häftad
145 kr
Bonniers vegetariska kokbok
Cecilia Lundin
Inbunden
433 kr
Kartonnage
280 kr
Imponera i köket : kokbok för nybörjare
Sam Stern
Plenty : vegetariska favoriter
Yotam Ottolenghi
Inbunden
298 kr
Solens hälsa : laga mat med olivolja och må bra
Bo Hagström
Inbunden
271 kr
Den inre resan : en kokbok om matlagning med inälvor
Charlotte Birnbaum

Svenska Måltidsakademiens prisutdelning

Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.

Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar. Svenska Måltidsakademien korade vinnare i inte mindre än 36 kategorier.

Vinnare alla kategorier blev "Fäviken" av Magnus Nilsson med foto av Erik Olsson. "En av våra yppersta mästerkockar, den originelle Magnus Nilsson, berättar i denna ömsinta matbok om sin lantliga kokkonst" skriver juryn i sin motivering. Boken tar upp lagring, jäsning, pickling och tillagning "med ord som förmedlar djup kärlek till råvarorna, teknikerna och själva måltidens njutning" skriver juryn.

"Fäviken" vann även kategorin Regional matlagning.

Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström. Vinnaren är framröstad av besökare på Måltidens hus i Grythyttan och på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg där de deltagande bidragen ställts ut.

Den mest spektakulära utmärkelsen gick till Edward Blom för boken "Allting gott och alldeles för mycket" eftersom juryn fick skapa en helt ny kategori för att kunna ge honom ett pris; "Årets överdådare", då Blom enligt motiveringen "höjer sig över alla kategorier, när han samlar sina barocka bravader. Det är få förunnat att kunna njuta så, och vi kan blott försöka ta efter."

Prisutdelningen gick av stapeln den 23 oktober 2013 i samband med Svenska Måltidsakademiens Tore Wretmandagar på Nordiska Museet i Stockholm. De vinnande bidragen har möjlighet att gå vidare till Gourmand World Cookbook Awards 2014.

Text: Erika Wallman



Alla vinnare:


1. À la carte – ”Best Chef Books”:
Författare: Tina Nordström
Titel: Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat
Förlag: Bonnier Fakta
Foto: Charlie Drevstam
Illustrationer: Stina Wirsén
Form: Annika Lyth
Motivering:
Tina kan förmedla det roliga i att laga mat och dessutom lära ut både det enkla och det mer komplicerade på ett lätthanterligt sätt. En bok att ständigt ha tillgänglig i köket och fröjdas åt.

 

2. Barn och mat:
Författare: Lena Sjöberg
Titel: Hårdkokta fakta om ägg
Förlag: Bokförlaget Opal AB
Illustrationer: Lena Sjöberg
Form: Lena Sjöberg
Motivering:
”Hårdkokta fakta om ägg” ger både liten som stor häftiga kunskaper om alla sorters ägg. Vi får svar på hur kycklingen kan andas i äggskalet, om det finns ägg i rymden och vad som händer med ägg som ruvas, allt härligt illustrerat av Lena Sjöberg.

 

3. Ceremoniella måltider:
Författare: Jens Linder, Johanna Westman
Titel: December : från adventspyssel till nyårspartaj
Förlag: Bonnier Fakta
Foto: Ulrika Pousette
Illustrationer: Pia Koskela
Form: Emilie Crispin Ekström
Motivering:
December är samvarons rituella månad, och känner man sig det minsta vilsen bland alla måsten finns nu den perfekta handledningen till vad du ska göra, med allt från första adventsljuset till nyårsdagens festrester.

 

4. Choklad:
Författare: Eliq Maranik
Titel: Choklad & praliner
Förlag: Grenadine Bokförlag AB
Foto: Eliq Maranik, Stefan Lindström
Form: Stevali Production
Motivering:
Chokladens väg från kakaoträdet till pralinen beskrivs i denna vackra bok. Här görs hantverket så enkelt, att recepten lätt kan användas i hemmaköket. En inspirerande bok för alla som älskar choklad.

 

5. Desserter:
Författare: Cecilia Lundin
Titel: Sött
Förlag: Norstedts Förlag
Form: Lukas Möllersten, Annika Lyth
Motivering:
”Sött” innehåller allt önskvärt i den söta världen: tårtor, bakelser, pajer, mjuka kakor, småkakor, vetebröd, godis och desserter. Kort sagt allt, som dessutom är vackert fotograferat. En lockande och läcker bok med 200 recept!

 

6. Doktorsavhandlingar:
Författare: Jörgen Eksell
Titel: Värdeskapande gästfrihet : hur gästfrihet som värde ramas in, etableras och förhandlas i hotellbranschen
Förlag: Lunds universitet
Motivering:
En välskriven doktorsavhandling om ett för hotellbranschen komplext ämne: gästfrihet som knappast kan definieras fullt ut. Både konkret och abstrakt beskrivs service, gästfrihet och utövande av värdskap, som de viktiga framgångsfaktorerna för hela hotellnäringen.

 

7. Dryckeslitteratur – vin:
Författare: Richard Juhlin
Titel: En doft av champagne
Förlag: Bonnier Fakta
Foto: Pål Allan
Form: Annika Lyth
Motivering:
Ett nytt mästarprov av vår ende vinskribent med världsrykte är denna doftrika och i sanning heltäckande skildring av den bubblande drycken och distriktet – nu med 8000 provade champagner!

 

8. Dryckeslitteratur – öl:
Författare: Jan-Erik Svensson
Titel: Stora ölboken
Förlag: Grenadine Bokförlag AB
Form: Alan Maranik
Motivering:
Få kan matcha Jan-Erik Svenssons mångåriga ölkulturella erfarenheter, och nu finns de samlade i denna innehållsdigra bok, som följaktligen innehåller allt man behöver veta i ämnet öl.

 

9. Essäer kring måltiden:
Författare: Mats-Eric Nilsson
Titel: Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetrestaurang
Förlag: Ordfront förlag
Form: Eva Jais-Nilsen
Motivering:
Bäva månde livsmedelsindustrin, restaurangerna och kockarna! Den viktigaste boken för oss alla att läsa, om Sverige skall bli Europas bästa matland. Med sina avslöjanden agerar Mats-Eric Nilsson väckarklocka för att återskapa den äkta maten utan fusk.

 

10. Etniska kokböcker:
Författare: Lena Söderström
Titel: Hamburgare och texmex
Förlag: Bokförlaget Semic
Foto: Eva Hildén Smith
Form: Monica Sundberg
Motivering:
En generös bok som det flammar och ryker om, med smaskiga och rökdoftande burgare på grillar och i pannor. Entusiastiskt skriven och inspirerat illustrerad kommer den att bli tummad under varma sommarkvällar.

 

11. Historisk måltidslitteratur:
Författare: Leif Högberg
Titel: Snuskburken
Förlag: FORT & BUNKER
Foto: Leif Högberg
Motivering:
En undanskymd men väsentlig del av det militära livet får sin historia skriven med snuskburken i centrum, matkärlet som sett likadant ut i mer än 100 år. Det rikliga bildmaterialet roar även alla som inte gjort lumpen och upplevt fältövningarnas burkburna matpauser.

 

12. Hälsa:
Författare: Bo Hagström
Författare: Mai-Lis Hellénius
Titel: Solens hälsa : laga mat med olivolja och må bra!
Förlag: ICA bokförlag
Foto: Bruno Ehrs
Form: Lisa Kullberg
Motivering:
Här är det inte LCHF, 5:2 eller 6:1 som omhuldas, nej det är oliven och dess livsbejakande olja, en källa till njutning och hälsa under tusentals år. Läs själv, och avgör om oliven är rena rama medicinen.

 

13. Kantinmåltider:
Författare: [Redaktionen]
Titel: Mästerkockens seniormat
Förlag: Micasa Fastigheter
Form: Åsa Nilsson
Motivering:
En hedervärd bok om ett försummat ämne: matlagning för pensionärer. Må den inspirera till stordåd i de offentliga köken!

 

14. Kokböcker med restauranganknytning:
Författare: KC Wallberg
Titel: Mitt matrike
Förlag: A Piece of Soul Production
Foto: Per Erik Berglund
Form: Urban Gyllström
Motivering:
Denne tänkande kock har knåpat ihop en bok, som rymmer mer kunskap och tanke på sina sidor än tio mattävlingar. En originell och berättande kokbok att läsa för nöje och förkovran.

 

15. Köksträdgårdslitteratur:
Författare: Lena Israelsson
Titel: Gourmetträdgården : köksväxterna som smakar bäst
Förlag: Bonnier Fakta
Foto: Lena Israelsson
Form: Pernilla Qvist
Motivering:
Ett handfast verk om odling för köket som doftar jord och rötter: lättbegripliga råd, varma bilder och praktiska recept – en i sanning kultiverad läckerhet.

 

16. Livsstilslitteratur:
Författare: Riki Simic, DavidMortimer-Hawkins, Sladjan Osmanagic
Titel: Fotbollskokboken 2 x 45 : 45 magiska matcher och 45 matchande recept
Förlag: Telegram förlag
Foto: Stefan Wettainen
Form: Pär Wickholm
Motivering:
Med årets originellaste kokbokskoncept tas fotbollsgastronomin upp till sublima höjder. Äntligen vet vi vad som bör avnjutas för att återuppleva UEFA-cupfinalen 1982 eller skandalderbyt i Glasgow 1998.

 

17. Mat och dryck i kombination:
Författare: Jan Groth
Titel: Whisky & Mat : malt och mat från Skottland, Irland, USA och Sverige
Förlag: Grenadine Bokförlag AB
Foto: Ellinor Hall, Jan Dahlqvist, Mattias Hildingh, Sara Rehnström
Form: Stevali Production
Motivering:
Jan Groth tar ytterligare ett steg för att visa fram whiskyns överraskande mattycke, nu med stöd av ett sällsynt kvalificerat och maltlystet kockgäng.

 

18. Regional måltidslitteratur:
Författare: Magnus Nilsson
Titel: Fäviken
Förlag: Tukan förlag
Foto: Erik Olsson
Form: Yokoland
Motivering:
En av våra yppersta mästerkockar, den originelle Magnus Nilsson, berättar i denna ömsinta matbok om sin lantliga kokkonst, om lagring, jäsning, pickling och tillagning, med ord som förmedlar djup kärlek till råvarorna, teknikerna och själva måltidens njutning.

 

19. Restaurang-, hotell-, musei- och turistguider/-kataloger:
Författare: Åsa Sommarström, Barbro Tryberg Boberg
Titel: Koll på Gotland
Förlag: Andina Förlag
Foto : Åsa Sommarström
Form: Barbro Tryberg Boberg
Motivering:
En turistguide som blir handskfackets bästa vän, med bra kartor som visar vägen till gårdsbutiker, restauranger, marknader och evenemang. Här hittar vi lätt baden, maten, kulturen och bensinen.

 

20. Social kompetens:
Författare: Mary Lan, Åsa Brevinge
Titel: Sverige möter Kina : undvik kulturkrockarna : en handbok
Förlag: Ordalaget Bokförlag AB
Foto: Bengt-Olof Olsson m.fl.
Form: Helena Jansson Icardo
Motivering:
En innehållsrik handbok som reder ut hindren, problemen och skillnaderna mellan öst och väst. Med den i handen undviker västerlänningen fallgropar i Kina, inte minst runt de runda matborden.

 

21. Speciallitteratur – metod:
Författare: Jonas Cramby
Titel: Texas BBQ : kött, rök och kärlek
Förlag: Natur & Kultur
Foto: Jonas Cramby
Form: Kristin Lidström
Motivering:
Lågt har blivit högt, hett har blivit hett, Texas har blivit hippt. Den här doftrika boken porträtterar detta rika kök, sprunget ur nybyggare, cowboys, mexikaner och indianer, med grundliga och lockande recept och bilder.

 

22. Speciallitteratur – råvara:
Författare: Gareth Jones, David Taylor, Herman Rasmuson, Kerim Akkoc, Maria Jones
Titel: Taylors & Jones korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen
Förlag: Natur & Kultur
Foto: Charlie Drevstam
Motivering:
Passionen för korv i alla former och smaker präglar denna kokbok. Dessa skarpskurna korvprofiler manar till tillverkning av korv och korvrätter i hemmet och inspirerar till hantverk, som lyfter korven in i finrummet.

 

23. Söta bakverk:
Författare: Sandra Abi-Khalil, Klara Ejemyr, Lisa Ericson, Miriam Parkman, Isabella Wong
Titel: Pärlans konfektyr : kolor, jazz och bakverk
Förlag: Natur & Kultur
Foto: Martina Ankarfyr
Form: Katy Kimbell
Motivering:
I en träffsäker och rörande retrostil bjuder denna utgåva på läckerhet efter läckerhet, recept efter recept, utan att någonsin bli för snaskig. Det är bara att veckla ut godbitarna och känna den smöriga kolasmaken.

 

24. Undervisningslitteratur:
Författare: Jack Lainpelto, Katrin Lainpelto
Titel: Den dolda kunskapen : en bok om serviceyrket inom hotell och restaurang
Förlag: Studentlitteratur
Motivering:
Högst personlig och klokt resonerande är denna överraskande lärobok som fyllts med insikter om servicebranschen – ett måste för studenter och proffs, men också för alla som gillar att gå ut och äta.

 

25. Vardagsmåltider:
Författare: Lisa Lemke
Titel: Allt i en gryta
Förlag: Bonnier Fakta
Foto: Magnus Carlsson
Form: Kai Ristilä
Motivering:
Hela måltiden i en enda gryta, panna, form eller soppkastrull är både disk- och tidsbesparande och gör arbetet extra roligt i köket. Även desserter skapar Lisa Lemke suveränt och läckert.

 

26. Vegetarisk måltidslitteratur:
Författare: Cecilia Lundin
Författare: Ulla Karlström
Titel: Bonniers vegetariska kokbok
Förlag: Bonnier Fakta
Illustrationer: Lukas Möllersten
Form: Lukas Möllersten
Motivering:
Med hjälp av denna vegetariska kokbok är det lätt att variera vardagsmaten för den som redan är vegetarian samt för den som ska bjuda på vegetarisk fest. Boken hjälper också till vid högtider som jul, påsk och födelsedagar. Med andra ord en heltäckande grön bok.

 

27. Årsböcker och kalendrar:
Författare: Carl Henrik Carlsson (red.)
Titel: Mat och dryck : smakprov ur arkiven
Förlag: Riksarkivet
Form: Maria Balke
Motivering:
I denna vackra och rikt bildsatta bok anar man porten till en guldgruva, eller snarare ett outtömligt skafferi av kulinariska klenoder. Så gå till arkiven!

 

28. Översatt - grundkokböcker:
Författare: Sam Stern
Översättare: Elsie Formgren
Översättare: Sten Sundgren
Titel: Imponera i köket : kokbok för nybörjare
Förlag: Pagina Förlag
Foto: Chris Terry
Motivering:
En grundkokbok av en ung och kraftfull författare, välkänd i hela Europa. Pedagogiken fungerar perfekt för de unga generationerna. Här finns något för alla sinnesstämningar, plånböcker och livsstilar. Rolig läsning och lättföljda recept för alla nybörjare i köket.

 

29. Översatt - vegetarisk:
Författare: Yotam Ottolenghi
Översättare: Carina Jansson
Titel: Plenty : vegetariska favoriter
Förlag: Tukan förlag
Foto: Jonathan Lovekin
Motivering:
Sinnligt, inspirerande, inte onödigt komplicerat, men ändå raffinerat. Med sin mångsidiga kokbok Plenty visar Yotam Ottolenghi att vegetarisk njutning kan ske på många olika och förtjusande vis.

 

30. Bästa form:
Författare: Anders Melldén
Författare: Martin Andersson
Titel: Lite dyrare mycket bättre mat : nära i Uppland
Förlag: Alex & Martin
Foto: Alex & Martin
Form: Peter Assarsson
Form: Richard Olofsson
Motivering:
Det är kul att lära känna bondbrudarna på Eskesta gård, vars kor har spring i benen och alla de andra uppländska bönder som tar sitt hantverk på största allvar.
Formgivarna tycks som Laxkungen Lars-Åkes firrar trivas som fisken i vattnet. De har skapat en spännande layout och dessutom lagt ner omsorg i de typografiska detaljerna. De är precis som de uppländska råvarorna, fantastiskt fina!

 

31. Bästa foto:
Författare: Bo Hagström
Författare : Mai-Lis Hellénius
Titel: Solens hälsa : laga mat med olivolja och må bra!
Förlag: ICA bokförlag
Foto: Bruno Ehrs
Form: Lisa Kullberg
Motivering:
Bruno Ehrs bjuder oss genom sin bildkonst med på en resa in i ett landskap fyllt av olivlundar och doftande färska örter. Vi blir en del i skeendet, inte bara betraktare på avstånd. Hos honom är varje hörn, varje detalj och varje valör av bilden en integrerad och högst planerad del av helheten.

 

32. Juryns hjärtepris:
Författare: Charlotte Birnbaum
Titel: Den inre resan : en kokbok om matlagning med inälvor
Förlag: Ersatz
Illustrationer: Christa Näher
Form: Harald Pridgar
Motivering:
En resa i vårt inre kan vara ett hisnande konstnärligt och gastronomiskt äventyr, en möjlig väg till den bortglömda insikten att hjärna, hjärta, tarmar och tunga också är inälvor att avnjuta.

 

33. Årets kulturgärning:
Författare: Martin Ragnar
Titel: Svensk ostkultur i recept och formspråk : ett arv att förvalta
Förlag: Carlsson Bokförlag
Form: Johannes Molin
Form: T. Carlsson
Motivering:
Äntligen ett referensverk om den svenska ostkulturen! Här kopplas ett komplett grepp om såväl ost- som kunskapsmassa, med överdådigt bildmaterial och charmig formgivning.

 

34. Årets överdådare:
Författare: Edward Blom
Titel: Allting gott och alldeles för mycket
Förlag: Norstedts Förlag
Foto: Eva Hildén Smith m.fl.
Form: Wickholm formavd.
Motivering:
Edward Blom höjer sig över alla kategorier, när han samlar sina barocka bravader. Det är få förunnat att kunna njuta så, och vi kan blott försöka ta efter.

 

35. Folkets röst:
Författare: Leif Mannerström
Författare: Jesper Lindberg
Författare: Olle Ahnberg
Titel: Mannerströms fisk
Förlag: Norstedts Förlag
Foto: Tomas Yeh
Form: Jörgen Nordqvist
Form: Sara Bergh
Motivering:
Om det är någon som kan fisk så är det Mannerström. Numera betvingar han både sill, torsk, makrill och svenska folket.

 

36. BÄST ALLA KATEGORIER 2013
Författare: Magnus Nilsson
Titel: Fäviken
Förlag: Tukan förlag
Foto: Erik Olsson
Form: Yokoland
Motivering:
En av våra yppersta mästerkockar, den originelle Magnus Nilsson, berättar i denna ömsinta matbok om sin lantliga kokkonst, om lagring, jäsning, pickling och tillagning, med ord som förmedlar djup kärlek till råvarorna, teknikerna och själva måltidens njutning.


Profil: Erika Wallman

24 oktober 2013
 

Anmäl textfel

 Intervjuer 
Hur många bokcirklar läser om Maj just nu, Kristina Sandberg?

Äntligen fredag!

Hur många bokcirklar läser om Maj just nu, Kristina Sandberg?

Okej, folk läste om hemmafrun i Örnsköldsvik även innan den sista boken i trilogin om Maj fick Augustpriset i november 2014. Men nu verkar läsarna ha gått wild and crazy. Alla tre böckerna ligger just nu på försäljningstoppen.

– Det är jätteroligt att märka att de blir lästa, säger Kristina Sandberg

Läs mer ...
Vad betyder ett pris, Lotta Lundberg?

Äntligen fredag!

Vad betyder ett pris, Lotta Lundberg?

Hon belönades precis med Sveriges Radios romanpris för sin roman "Timme noll" som följer tre kvinnor som befinner sig i olika typer av kaoslägen och spänner över åren 1945 till nutid.

– Jag är oerhört glad för priset, säger hon på telefon från Berlin.

Läs mer ...

Äntligen fredag!

Varför ger ni ut Guantánamo-dagboken på svenska?

"Guantánamo diary" kom ut i USA i januari och släpps på svenska den 11 mars. Stefan Skog, förläggare på förlaget Norstedts, är den som har köpt in den omtalade dagboken inifrån Guantánamo-lägret skriven av fången Mohamedou Ould Slahi och människorättsaktivisten Larry Siems.

– Det är ett sensationellt vittnesmål, säger han.

Läs mer ...

Äntligen fredag!

Vad händer i oss när vi läser en bok, litteraturprofessorn?

Författaren och litteraturprofessorn Birgitta Holm har precis givit ut en essäsamling om upplevelsen av litteratur och annan konst – om vad som händer i oss när vi läser, lyssnar eller tittar på kulturella uttryck.

– Böcker förlöser vår livskraft, säger hon.

Läs mer ...

Äntligen fredag!

Hur var det att arbeta om Katitzi-böckerna?

Författaren och journalisten Lawen Mohtadi har jobbat om språket i barnböckerna om Katitzi tillsammans med Katarina Taikons dotter, specialpedagogen Angelica Ström.

– Jag läste böckerna först som vuxen och blev helt uppslukad, berättar hon.

Läs mer ...

Äntligen fredag!

Hur är det att översätta en Nobelpristagare?

Anna Säflund-Orstadius debuterade som översättare 1984 och har översatt en lång rad böcker från franska till svenska – nu senast Nobelpristagaren Patrick Modianos "Horisonten" som precis kommit ut. Vi undrar: Är det någon skillnad att översätta en roman skriven av en Nobelpristagare jämfört med böcker skrivna av andra författare?

Läs mer ...

Äntligen fredag!

Grattis till Katapultpriset, Agnes Gerner!

I veckan blev det klart vem som får årets Katapultpris – alltså Författarförbundets utmärkelse för årets bästa debut. Vinnare blev poeten Agnes Gerner som prisas för sin diktsamling "Skall". Grattis säger vi! Och frågar: Hur känns det?

Läs mer ...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet recenserar

Med rätt att sörja

Recension: Svartstilla av Susanne Skogstad

Tunn linje mellan framgång och katastrof

Recension: Fallet av Lars Wilderäng

En bok om det obeständiga

Recension: Den tunna isen av Lena Einhorn

Kärnfullt när bok blir serie

Recension: Guldkompassen 1 av Stéphane Melchior

Välkommen till Franks värld

Recension: Planeten Frank av David Yoon
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB