Mats-Eric Nilsson - LitteraturMagazinet

 Författarporträtt 

Mats-Eric Nilsson

 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog, Mats-Eric Nilsson

Underhållande, lärorikt och nedslående om restaurangmaten

Jag älskar när grävande journalister också är berättande journalister"
Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4
Det är ibland med bävan och ibland med triumf man vänder blad i Mats-Eric Nilssons nya bok om matfusket. Denna gång handlar det om var restauranger serverar – egentligen. Kardemummabulle: Vetemjöl, mjölk, smör, socker, jäst, ägg, kardemumma, salt, florsocker. Enkelt, eller hur? Det är väl inget uppseendeväckande med en kardemummabulle? Nej, om det inte vore för att detta är den enda innehållsf&oum...
LitteraturMagazinets recensent: Erika Wallman

Äkta vara : guide till oförfalskad mat

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat...
Äkta vara : guide till oförfalskad mat - Flexband
Äkta vara : guide till oförfalskad mat - Flexband
Finns i lager, 237 kr
Äkta vara : guide till oförfalskad mat - Häftad
Äkta vara : guide till oförfalskad mat - Häftad
Finns i lager, 244 kr

Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog

I Saltad nota avslöjas det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger. Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken.
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog - Inbunden
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog - Inbunden
Finns i lager, 408 kr
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog - Pocket
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog - Pocket
Finns i lager, 69 kr
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog - Häftad
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog - Häftad
Finns i lager, 262 kr

Måltidens magi

Måltidens magi - Inbunden
Måltidens magi - Inbunden
Finns i lager, 307 kr

Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik - Inbunden
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik - Inbunden
Finns i lager, 338 kr
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik - Pocket
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik - Pocket
Beställningsvara, 69 kr
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik - Häftad
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik - Häftad
Finns i lager, 262 kr
 Artiklar 

Glad påskläsning 2015!

Boktips på påskens teman

Påsken handlar om liv och död, frossande och späkning, sorg och glädje, hopp och förtvivlan – allt kryddat med lite reflektion. LitteraturMagazinet bjuder på lästips kring påskens teman!

Läs mer ...

Svenska Måltidsakademiens prisutdelning

Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.

Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar.

Läs mer ...

Anmäl textfel

 Produktpresentationer 

Utgivning

Måltidens magi

av Mats-Eric Nilsson
Inbunden, Finns i lager, 307 kr

Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog

av Mats-Eric Nilsson
I Saltad nota avslöjas det utbredda matfusket på allt från enkla ...
Inbunden, Finns i lager, 408 kr
Pocket, Finns i lager, 69 kr
Häftad, Finns i lager, 262 kr

Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna

av Mats-Eric Nilsson
"Den hemlige kockens" kokbok Men vad ska man då äta - och laga? Ä...

Äkta vara : guiden till oförfalskad mat

av Mats-Eric Nilsson
Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget...

Äkta vara : guide till oförfalskad mat

av Mats-Eric Nilsson
Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget...
Flexband, Finns i lager, 237 kr
Häftad, Finns i lager, 244 kr

Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

av Mats-Eric Nilsson
Inbunden, Finns i lager, 338 kr
Häftad, Finns i lager, 262 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

På andra sidan muren

Recension: Nadia av Elisabeth Norebäck

Ett bibliotek fullt av livsval

Recension: Midnattsbiblioteket av Matt Haig

De döda på Sandby borg får nytt liv

Recension: Odins eld av Elvira Birgitta Holm

Ett arv tungt att bära

Recension: Förintelsens barn av Margit Silberstein

Bländande vackert om en värld där djuren dör

Recension: Den sista migrationen av Charlotte McConaghy

Tro möter vetenskap i roman om en familj

Recension: Inte av denna världen av Yaa Gyasi

Inkluderande bidrag till svensk historieskrivning

Recension: Svenska hjältar : från Engelbrekt till Greta Thunberg av Gösta Hultén

Kärlek och svek, lögner och drömmar

Recension: Lyckans son av Herbjørg Wassmo
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB