Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik av Mats-Eric Nilsson - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik - Inbunden
Finns i lager, 338 kr
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik - Pocket
Beställningsvara, 69 kr
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik - Häftad
Finns i lager, 262 kr
I antikvariatet. Pris: 149 kr
Se annonsen ...
I antikvariatet. Pris: 149 kr
Se annonsen ...
I antikvariatet. Pris: 149 kr
Se annonsen ...
I antikvariatet. Pris: 19 kr
Se annonsen ...
I antikvariatet. Pris: 8 kr
Se annonsen ...
I antikvariatet. Pris: 8 kr
Se annonsen ...
I antikvariatet. Pris: 8 kr
Se annonsen ...
Antikannons
I antikvariatet. Pris: 19 kr
Se annonsen ...
 Information från förlaget 

Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Av Mats-Eric Nilsson

Bok-
presentation:
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
Författar-
presentation:
Mats-Eric Nilsson
Inbunden
Finns i lager, 338 kr
Pocket
Beställningsvara, 69 kr
Häftad
Finns i lager, 262 kr

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden.

Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.

För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.

Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.

Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.

Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Ordfront Förlag
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20070925
9789170373152

Pocket
Förlag: Ordfront Förlag
Lagerstatus: Beställningsvara

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?

Utgivningsdatum: 20081013
9789170373893

Häftad
Förlag: Ordfront
Lagerstatus: Finns i lager

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.

Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?

Utgivningsdatum: 20100415
9789174419146

Bok: 129995
 Artiklar 

Glad påskläsning 2015!

Boktips på påskens teman

Påsken handlar om liv och död, frossande och späkning, sorg och glädje, hopp och förtvivlan – allt kryddat med lite reflektion. LitteraturMagazinet bjuder på lästips kring påskens teman!

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Måltidens magi

av Mats-Eric Nilsson
Inbunden, Finns i lager, 307 kr

Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog

av Mats-Eric Nilsson
I Saltad nota avslöjas det utbredda matfusket på allt från enkla ...
Inbunden, Finns i lager, 408 kr
Pocket, Finns i lager, 69 kr
Häftad, Finns i lager, 262 kr

Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna

av Mats-Eric Nilsson
"Den hemlige kockens" kokbok Men vad ska man då äta - och laga? Ä...

Äkta vara : guiden till oförfalskad mat

av Mats-Eric Nilsson
Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget...

Äkta vara : guide till oförfalskad mat

av Mats-Eric Nilsson
Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget...
Flexband, Finns i lager, 237 kr
Häftad, Finns i lager, 244 kr

Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

av Mats-Eric Nilsson
Inbunden, Finns i lager, 338 kr
Häftad, Finns i lager, 262 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

På andra sidan muren

Recension: Nadia av Elisabeth Norebäck

Ett bibliotek fullt av livsval

Recension: Midnattsbiblioteket av Matt Haig

De döda på Sandby borg får nytt liv

Recension: Odins eld av Elvira Birgitta Holm

Ett arv tungt att bära

Recension: Förintelsens barn av Margit Silberstein

Bländande vackert om en värld där djuren dör

Recension: Den sista migrationen av Charlotte McConaghy

Tro möter vetenskap i roman om en familj

Recension: Inte av denna världen av Yaa Gyasi

Inkluderande bidrag till svensk historieskrivning

Recension: Svenska hjältar : från Engelbrekt till Greta Thunberg av Gösta Hultén

Kärlek och svek, lögner och drömmar

Recension: Lyckans son av Herbjørg Wassmo
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB