Carolina Landin - LitteraturMagazinet

 Litteraturblogg: Carolina Landin 

Visa standardvy Visa omslagsvy

 

Jag flyttar tillbaka till det lilla

Därför flyttar jag nu tillbaka till min gamla blogg Carolina läser... "

LitteraturMagazinet är en stor och fantastisk webbplats. Här kan man fastna i timtals och läsa intressanta artiklar och blogginlägg om böcker och författare.

Jag har varit glad och lycklig över att ha haft förmånen att ha min litteraturblogg här. Men jag har senaste tiden känt att det stora formatet inte riktigt passar mig.

Därför flyttar jag nu tillbaka till min gamla blogg Carolina läser... där jag ensam skriver mina spretiga blogginlägg. Vill du fortsätta att följa mig är du hjärtligt välkommen dit!


Avdelning:
19 februari 2014
Profil: Carolina Landin
 
Kommentera
 

Otäcka böcker - de både ger mardrömmar och obehagsrysningar

Bok-
presentation:
Den skrikande trappan
Författar-
presentation:
Jonathan Stroud
Inbunden
Färdig att skickas, 173 kr 206 kr
Thérèse Raquin
Émile Zola
Pocket
51 kr
Häftad
260 kr
Häftad
244 kr
Möss och människor
John Steinbeck
Storpocket
161 kr
Flaskpost från P
Jussi Adler-Olsen
Pocket
78 kr
Känslan av död
Elly Griffiths
Djävulsstjärnan
Jo Nesbø
Sågspån och eld
Vibeke Olsson
CD-skiva
66 kr
Pocket
46 kr 62 kr

Otäcka böcker - de både ger mardrömmar och obehagsrysningar

Jag håller med min LitteraturMagazinet-kollega Henrik Elstad om att Fredagsenkäten ju måste gälla hela helgen? Jag fick nämligen fundera ett tag över några av frågorna och undrar nu vad det är som gör att en slags bok ger mig mardrömmar men ändå är så bra att jag vill läsa om den – medan en annan sorts bok ger mig olustkänsla bara genom sin titel och jag skulle aldrig läsa om den om jag så fick betalt?

1. Vad läser du just nu?
Fortfarande är jag djupt begravd i A Clash of Kings, andra boken i A Song of Ice and Fire (Game of Thrones). Lite mer lästid har jag haft den här veckan, men inte mycket och det går fortfarande långsamt framåt. Synd, eftersom den här boken kräver ett bra läsflow för att inte tappa bort sig bland alla namn.
Och jag lyssnar vidare på Khaled Hosseinis Och bergen svarade. Precis som förra veckan.

2. Vad tänker du börja på härnäst?
Fortfarande ligger första boken i serien Lockwood & Co, Den skrikande trappan, av Jonathan Stroud i bokhyllan och glänser och lockar. Bakom den radar nu lite deckare upp sig och pockar på uppmärksamhet: Carl och Assad ska bråka vidare i Flaskpost från P, Harry Hole ska buffla sig vidare i Djävulsstjärnan och Ruth ska lite akademiskt dras in i något nytt mord med trådar långt bak i historien (hoppas jag) i Känslan av död. Och Bricken! Det är dags att läsa vidare om Bricken i Sågspån och eld.

3. Vilken är den värsta läsupplevelse du haft?
Det måste bli en av de böcker som jag har fått tvinga mig igenom eftersom de stått på någon litteraturlista eller varit obligatorisk läsning på gymnasiet. Jag läste många poäng litteraturvetenskap på universitet och läste många fantastiska böcker – men också en hel del som jag inte tyckte om alls. Och dessa stackars böcker, hyllade böcker, klassiker, har jag sedan aldrig kunnat förmå mig att gilla. Möss och människor av Steinbeck, till exempel, dissekerade vi till döds på svenskan i gymnasiet (för den var ju så tunn...). Jag avskyr den. Madame Bovary likaså. Allra värst är den eländiga Thérèse Raquin som jag till och med tvingats läsa två gånger. Den gör mig helt deprimerad – stämningen, miljön, storyn, allt. Jag vet, jag vet – den är en av litteraturens hyllade klassiker och jag borde säkert skämmas – men bara namnet T.R får mig att bli på gråhumör i flera dagar.

4. Vad använder du som bokmärke?
Jag är (i alla fall i det här fallet...) en ordentlig människa som använder bokmärken som bokmärken. Jag vet inte hur det har gått till men jag äger en uppsjö olika bokmärken. Oftast billiga gratisbokmärken jag troligen har burit med mig hem från olika bibliotek genom åren, men de kan vara fina de också. Exempelvis ett jag har med bilder på Selma Lagerlöf i samband med något Lagerlöf-jubileum (hundra år sen hon tog nobelpriset??) eller flera olika bokmärken med bilder från Narniafilmerna.

Det finaste bokmärket jag har är en svart och lila orm som en kollega har knypplat åt mig. Det är så fint att jag inte riktigt vågar använda det, för hur ordentlig jag än är så är jag rätt duktig på att glömma kvar bokmärken i böcker när jag lämnar tillbaka dem till biblioteket.

5. Har du läst någon bok som du blivit riktigt skrämd av?
Ja, men oftast är det inte av hela böcker utan av korta berättelser i spökhistoriesamlingar. Jag tycker de skräms mer när de ofta med en läskig knorr bara lämnar mig åt mina egna fantasier. Till exempel en historia, en klassiker, som heter Handen och är skriven av Guy de Maupassant. Det handlar om en rik man som märkligt nog har en stor, svart, förtorkad och smutsig hand fastkedjad med tjocka kedjor på väggen i ett rum i sitt hus. Handen har en gång suttit på hans värsta fiende, och den behöver enligt ägaren verkligen dessa tjocka kedjor. Ni vet vilken historia jag menar? Den är läskig, och jag har många, många gånger haft mardrömmar om denna hand som ju till sist sliter sig lös.

Överhuvudtaget blir jag skrämd av spökhistorier som handlar om händer på olika sätt – det finns ju en hel del...


Avdelning: Skönlitteratur Taggar: #fredagsenkäten #spökhistorier #klassiker
16 februari 2014
Profil: Carolina Landin
 
Kommentera
 

Boken om granapor - finns på biblioteket

Bok-
presentation:
Granaporna
Författar-
presentation:
Annalena Hedman

Boken om granapor - finns på biblioteket

Om man i sin lilla koja med egentillverkade pyttesmå möbler och annat pyttigt hittar små varelser täckta med granbarr och med öron som kantareller – vad gör man då?
Dennis och Trollet provar först att leka lite med de små figurerna men de verkar inte nöjda med att bli lekta med. Inte heller gillar de maten Dennis och Trollet försöker ge till dem. De är rätt kinkiga, faktiskt, och envisas med att kalla sig själva ”människor” och Dennis och Trollet för ”stora monster”. Men egentligen verkar de inte ens själva veta vad de är för något och var de kommer ifrån, så Dennis och Trollet frågar sina föräldrar om de vet.

Helt värdelöst, förstås. Vilka föräldrar känner till sånt? (Trollets pappa TROR att han vet allting men detta vet han definitivt inte.) Men en expert på Naturhistoriska museet förstår direkt att det handlar om granapor. Och dessutom vet han att det finns en bok om just granapor, och att den finns på biblioteket. Mot biblioteket, alltså!

”Inne i biblioteket finns så många böcker och hyllor att Trollet och Dennis inte hittar boken själva. Därför går de fram till en tant som sitter vid en dator och ser ut att jobba där.
- Ursäkta, var står boken om granapor? frågar Trollet. Tanten tittar på henne som om Trollet var en galenpanna.
- Granapor? säger hon. Sådana har jag då aldrig hört talas om, och jag är ändå över femtio år.
- Den ska finnas på biblioteket. Titta i datorn, envisas Trollet. Tanten knappar på sin dator och fnyser till.
- Där ser man…Boken om granapor. Den ska stå på hyllan för Allmänt och blandat.
Tanten går mot en hylla med barnen tätt efter sig och plockar ut boken med en ny fnysning.
- Den här måste någon ha skrivit och ställt hit medan jag vände ryggen till…Granapor!
Barnen skyndar sig att låna boken och springer sedan hem.”

(Gillar skolbibliotekarien att läsa sånt här? Hon älskar det!)

Det är en rätt värdelös bok, den där granape-boken. Det barnen behöver veta är vad som gör granapor glada och det står det ingenting om, bara vad de äter och hur de ser ut. Men barnen behöver göra dem glada eftersom granaporna tror att de kommer att få tillbaka sina minnen då och veta var de egentligen bor. Så barnen listar alla de saker de själva blir glada över och så försöker de – med blandad framgång – att göra granaporna glada.

Jag gillar verkligen den här boken. Vill man ha en bra mittemellanbok till barnen som befinner sig mellan börja-läsa-stadiet och klarar-tjocka-kapitelböcker-stadiet är denna perfekt med 60 sidor lättläst, rolig text. Alla fina illustrationer gör det hela ännu bättre.
 


Avdelning: Barn Taggar: #7-9 #recension #mittemellan-böcker #humor #vänskap
13 februari 2014
Profil: Carolina Landin
 
Kommentera /Visa 1 kommentarer
 

Bok-
presentation:
Liksom helt magiskt : 12 berättelser
Författar-
presentation:
Mårten Melin
Jävla Lucia
Mårten Melin
Häxskolan
Mårten Melin
Förvandlad
Mårten Melin
Så sjukt kär
Mårten Melin
Inbunden
188 kr

Melin är liksom helt magisk

Mårten Melin har mutat in en alldeles egen del i svensk barn- och ungdomslitteratur: svensk urban fantasy för barn och yngre tonåringar. Det är Jävla Lucia där Satans dotter börjar i en vanlig högstadieklass, det är lättlästa böckerna om häxan Vera som har köpt sitt trollspö på e-Bay, det är framför allt böckerna om Skogsbingelskolan (Förvandlad, Jag är Love och Pixis bok) där barn med ”speciella egenskaper” går på en särskild internatskola i skogen utanför ett typiskt svenskt litet samhälle.

Melin tar alla möjliga magiska väsen, andar, spöken och oknytt både från svensk och annan mytologi och så låter han dem dimpa ner i svenskt vardagsliv med skola, kompisar, familj och första kärleken. Och han gör det med ett lättläst och bra språk och med mycket humor. Jag gillar det verkligen. Jag gillar när Amors son får problem med alla som vill vara ihop med honom, jag gillar när Melin kopplar ihop gamla svenska sägner som att ”bli bergtagen” med frånvarande föräldrar och vanliga fysiklektioner.

I Liksom helt magiskt får vi läsa tolv korta berättelser som alla är koncentrat av just sådan Melin-urban-fantasy. Alla tolv berättelserna har en trettonåring som huvudperson – men sen kan vad som helst hända. Här finns sjöjungfrur (eller sjö…män?), här finns troll, här finns läskiga barn som visar sig vara spöken ute efter hämnd hela bunten, här finns vodoo, här finns häxor som skyddar sina barnbarn, här finns en väldigt-nära-döden-upplevelse, här finns Amor (Loves pappa, alltså, fast lite medelålders sådär och körandes en nedcabbad sportbil. Han har dessutom bytt ut pilbågen mot pistoler vilket väl går sådär…).

Mina två favoriter måste bli berättelsen om älvan som smyger sig in i människopojkens sovrum (det är han som är trettonåringen i den här berättelsen) och raskt hånglar upp honom (Melin räds definitivt inte att skriva om sex för barn *tips: serien om Måns och Emma*), och berättelsen med ett Dr Jekyll och Mr Hyde-motiv. Åh, den är riktigt bra, och handlar om att kunna strunta i att vara snäll och ordentlig för en gångs skull och i stället få släppa lös allt det där man kanske drömmer om att göra men aldrig normalt skulle våga.

Läs den här själv, eller sätt den i händerna på något lämpligt barn i din närhet. Och om barnet sedan vill ha mer i samma stil – ja då står alla Melins böcker på hyllan i ett bibliotek nära dig.
 


Avdelning: Barn Taggar: #recension #9-12 #12-15 #urban fantasy #magi #skola #vänskap
11 februari 2014
Profil: Carolina Landin
 
Kommentera
 

Bok-
presentation:
A Clash of Kings
Författar-
presentation:
George R. R. Martin
Inbunden
Finns i lager, 415 kr
Pocket
Finns i lager, 116 kr
Den skrikande trappan
Jonathan Stroud
Inbunden
173 kr 206 kr
Vad jag pratar om när jag pratar om löpning
Haruki Murakami
Liksom helt magiskt : 12 berättelser
Mårten Melin
Och bergen svarade
Khaled Hosseini
MP3 CD
289 kr
CD-skiva
203 kr
Storpocket
161 kr
Pocket
78 kr
Jag, En
David Levithan
Pocket
66 kr

Läsupplevelser som förändrar livet

Den här fredagen frågar Viktoria bland annat efter läsupplevelser som förändrar livet i sin fredagsenkät. Har jag någon sådan, då?

Vad läser du just nu?
Jag gottar mig med andra boken i ”A Song of Ice and Fire”: A Clash of Kings (Game of Thrones 2, alltså). Tyvärr har jag nu en period i livet med minimalt med lästid så det går plågsamt långsamt framåt. Jag önskar jag hade två dagar i veckan som var omöjliga att boka in något på, som var helt vikta åt läsning och inget annat. Men jag har inga sådana två dagar…

Jag läser också Mårten Melins Liksom helt magiskt som är något så ovanligt som en novellsamling för barn- och ungdom.
Och så lyssnar jag på Khaled Hosseinis Och bergen svarade när jag är ute och springer. Men tiden räcker inte mycket för springande just nu heller (åh så himla mycket måste-grejs som tar plats nu…) så även den går mycket långsamt framåt.

Vad tänker du ge dig på härnäst?
Härnäst ligger Den skrikande trappan av Jonathan Stroud och väntar på mig. Första boken i en ny ungdomsserie som heter Lockwood & Co. Strouds trilogi om demonen Bartimaeus är riktigt bra och rolig fantasy, så jag förväntar mig något liknande nu. Fast Den skrikande trappan ska inte vara fantasy utan skräck, tydligen.

Vilken läsupplevelse har förändrat dig?
Jag kan först lite luddigt säga att alla läsupplevelser har förändrat mig, att läsandet av alla dessa böcker har gjort mig till den jag är. Men om jag ska försöka svara lite mer på frågan och komma på en enda, utvald bok så får det bli den här:

Vad jag pratar om när jag pratar om löpning av Haruki Murakami

Det var den som fick mig att bli så sugen på att testa det här med maratonlöpning att jag anmälde mig till mitt livs första maraton – och genomförde det. Och fick en sån kick av det att jag nu är anmäld till nästa – i september springer jag Berlin Marathon är det tänkt.

Och en bit in på nya året, vilken är den bästa bok du hittills läst i år?
Det är nog Jag, En av David Levithan, som jag precis avslutade.


Avdelning: Taggar: #fredagsenkäten #läsning
7 februari 2014
Profil: Carolina Landin
 
Kommentera
 

Bok-
presentation:
Jag, En
Författar-
presentation:
David Levithan
Pocket
Finns i lager, 66 kr

Människan som bor i kroppen

Det som lockade mig allra mest med den här boken var själva idén: att huvudpersonen skulle vara någon som inte hade en egen kropp utan bodde i en ny kropp varje dag. Det var precis så fascinerande att läsa om som jag tänkte mig – och på köpet fick jag en hel hög intressanta funderingar.

En har ingen egen kropp. Hen är liksom bara essensen av sig själv. Varje morgon vaknar En i en ny kropp och lever den personens liv under en dag. För att klara detta har En tillgång till ”värdpersonens” minnen, vanor och kunskap. Så varje dag lever En en ny sextonårings liv (En är i sextonårsåldern – alltså hamnar hen i sextonåringars kroppar) med skola, vardag, fotbollsträning, klarinettspel, pojk/flickvän, jobbiga föräldrar, läxor, bråkiga syskon och alla andra vanliga ingredienser i tonåringslivet. Men själv har En egentligen ingen egen familj, inga framtidsplaner, får aldrig uppleva morgondagen i det liv hen lånar för en dag.

En brukar inte engagera sig särskilt djupt i de liv hen lånar – de är ju bara för en dag. Dessutom är En noga med att inte ingripa i personens liv, vill inte förändra eller förstöra någonting. Därför är det helt omstörtande när En i bokens början blir kär. Den dagen är En Justin – en på det hela taget ganska otrevlig kille. Men Justin har en flickvän – Rhiannon. Och En blir blixtrande och förtvivlat kär i denna Rhiannon.

Man kan tänka sig hur besvärligt det blir. Hur ska En få Rhiannon att fatta att en person som inte har någon egen kropp, som är fotbollskille ena dagen och cheerleadertjej andra dagen ändå inuti alla dessa kroppar är en och samma person? Och att den personen är kär i henne?

Tur det finns mail. Skaffa ett mailkonto kan man göra vilken kropp man än råkar bo i – och mailkontot finns dessutom kvar nästa dag när man bytt kropp. På nätet kan även en person utan kropp vara Någon. Och via mail får En Rhiannon att tro på att hen finns (förstås bevisar En detta också genom att varje dag träffa henne i nya kroppar fast med samma vetskap om vad En och Rhiannon pratat om tidigare).

Storyn är fantastisk (även om jag är lite missnöjd med slutet) – jag vill hela tiden veta vem En ska vakna upp som nästa dag, och vad det innebär. Alla dessa liv som En får en liten insikt i. Det är också fascinerande att följa Ens och Rhiannons kärlekshistoria som ju fladdrar kring frågan om det är människan eller kroppen vi blir kära i, eller om det måste vara en kombination av dem bägge. (En intressant morgon vaknar En upp i en manlig kropp som väger 150 kg. Rhiannon har det svårt den dagen.) Intressant blir förstås också genusdiskussionen – hur mycket definieras våra jag av att vi är kvinnor eller män? En är en dag i en kropp som är biologiskt kvinnlig men dess genus är en man. Den dagen är En lycklig och känner sig som hemma.

Jag roades av läsningen och fick alltså mycket att fundera över. Inte minst detta: det märkliga i att jag när jag skriver om En vill fingrarna hela, hela tiden skriva ”han” och ”honom”. En har definitivt inget kön – det görs en stor poäng av just detta att det är oviktigt om kroppen är av hon- eller hankön utan att det viktiga är individen. Ändå kortsluter min hjärna och antar att om det inte anges kön så är det en ”han”. Det får mig verkligen att tänka till.
 


Avdelning: Ungdom Taggar: #recension #kärlek #genus #15-19
6 februari 2014
Profil: Carolina Landin
 
Kommentera /Visa 2 kommentarer
 

Bok-
presentation:
Det heliga ordet
Författar-
presentation:
Catherine Fisher
Legenden om Kråkan 3: Den bindande kronan
Catherine Fisher
Den brinnande staden
Catherine Fisher

Nu ska jag såga...eller vänta lite här nu..??!

Här satt jag nu och var arg. Jag hade läst de två sista böckerna i serien som på svenska heter "Legenden om Kråkan". Här skulle svavelosas och sablas ner och gnällas, för jag var så besviken.

Men av detta blev intet.

Så här är det nämligen: Första boken i serien heter Den brinnande staden. Den tyckte jag ganska bra om (här kan du läsa mitt inlägg) och fascinerades mycket av blandningen mellan sci-fi och fantasy. Raskt fortsatte jag alltså med bok 2 och 3: Det heliga ordet och Den bindande kronan. Nu var det inte alls lika bra längre. Berättandet tappades bort i ett enda staplande av olika scener på varandra. Det kändes mer som ett enda zappande i världen Anara som böckerna utspelar sig i. Men jag läste på, för jag var bara tvungen att ha reda på hur allt hängde ihop. Vilka skaparna (de som nu sågs som gudar) egentligen en gång var, hur det där funkade med att de lämnade kvar teknologiska prylar som numera har blivit magi, att det utöver detta vekar finnas magi på riktigt och hur kan nu allt detta funka? och så vidare och så vidare.

Men ju närmare slutet i bok 3 jag kom desto oroligare blev jag. Hur skulle allt kunna förklaras och redas ut på det lilla antal sidor jag hade kvar? Personerna i boken höll ju mest på att älta vem i deras lilla grupp som kunde vara Den Onde Förrädaren som avslöjat alla deras hemligheter för Den Onde Härskaren. Ja, jo, lite spännande, men jag ville ju få Förklaringen Som Knöt Ihop Alla Lösa Trådar Och Lämnade Mig Lugn Och Nöjd.

Boken tog slut. Utan att jag hade fått en endaste förklaring på någonting. Alla trådar hängde lösa, viktiga personers historier var definitivt inte avslutade och jag kände mig lurad på hela poängen. Nu skulle jag här alltså sätta igång och ondgöra mig över hur en författare kunde avsluta en bokserie utan att ha avslutat storyn (Orkade hon inte hitta på något bra slut? Va? vavava??), men först skulle jag läsa lite mer om böckerna på nätet.

Och upptäcker att serien inte tar slut efter bok 3. På engelska finns en fjärde del. Den heter The Margrave och har av någon mystisk och outgrundlig anledning aldrig blivit översatt till svenska. Why?? Man kan ju tänka sig att alla svar som jag söker finns i den. Att själva avslutningen finns i den. Att serien inte är komplett utan den.

Det är bara att svälja all min svavelosande besvikelse, lugna ner mig och försöka få tag på denna The Margrave. Stå ut med ännu en bok av scenstaplande utan berättelse för jag måste ju FÅ VETA HUR ALLT HÄNGER IHOP.

I’ll be back.
 


Avdelning: Fantastik Taggar: #recension #sci-fantasy #magi #ungdom
4 februari 2014
Profil: Carolina Landin
 
Kommentera /Visa 1 kommentarer

Spejarens lärling funkar utmärkt som högläsning

3 februari 2014

Om John Blund och ondska

1 februari 2014

Mellanbok i mellankrigstid

30 januari 2014

Biblioteket ska väl vara till för alla?

29 januari 2014

Carolina tycker till om Austen – the sequel

28 januari 2014

Klassikerläsning - Austens Övertalning

27 januari 2014

Fredagsenkätsdags!

24 januari 2014

Carolinas fantasy tio-i-topp

23 januari 2014

Nä, det går inte att hålla räkningen på hur många som dör

21 januari 2014

Om att besöka sin barndoms miljöer igen

19 januari 2014

Ärmen som förvaringsplats

17 januari 2014

Hur kan man ens bli vän med någon som luktar bajs ur munnen?

14 januari 2014

Harry Hole och de tusen ledtrådarna

12 januari 2014

Säkert rätt bra om vardagsliv - men inte min grej

11 januari 2014

En utbränd relikmästare

10 januari 2014

Game of Thrones! Boxed set! Lycka, lycka, lycka!!

8 januari 2014

Hur pinsamma kan föräldrar egentligen bli?

7 januari 2014

Skit i hur hon mådde. Vad hade hon på sig??

6 januari 2014

Det där med att vara kvinna

5 januari 2014

Recept på en bra skräckbok

2 januari 2014

Läsåret 2013 enligt Carolina

2013-12-31

Tjänarinnans berättelse kryper innanför skinnet på mig

30 december 2013

Ett barn utan någon bästis är det något fel på?

29 december 2013

Eländesthriller

27 december 2013

Tvåa på bollen

26 december 2013

Alla barnen... som kapitelbok - mest namedropping

2013-12-21

Sex år efter katastrofen

2013-12-20

Läsfåtöljen och jag ska fira jul

2013-12-19

ttyl får mig att känna mig gammal, hopplöst ute och oförstående

18 december 2013

Blodig zombieaction för barn

17 december 2013

De utstötta. Eller: "OK, då får ni resten."

16 december 2013

Luciaböcker. På originalspråk.

13 december 2013

Shaun Tan som högläsning

12 december 2013

Ondskefull grevinna får lära sig veta hut

10 december 2013

En gnistrande vacker vinterbild

9 december 2013

Om att ta med sig Jo Nesbø i skogen

6 december 2013

Om en familj som "liksom är som en Grandiosapizza"

5 december 2013

Otäckt våld och rå humor

3 december 2013

Dags för den blåa eldens magi!

2 december 2013

Note to self: att läsa om avdelning Q och Harry Hole samtidigt är mer än du klarar av

1 december 2013

Morton överraskar mig och det gillar jag så mycket!

30 november 2013

"Men den där chokladen står ju f..."...eller vänta nu. Nä, den står på helt rätt ställe.

30 november 2013

Fredagsdax!

29 november 2013

Att få visa upp tänderna första dagen i en ny klass

28 november 2013

Vad en skolbibliotekarie gör om kvällarna...

26 november 2013

Rejäl äventyrsläsning, med mystiska ledtrådar och hemligheter

25 november 2013

Om krigets fasor, och om skuld

24 november 2013

Vad som får stanna i min bokhylla

22 november 2013

Efterlängtad dagboksserie - Nikkis dagbok

22 november 2013

Ruth livspusslar

21 november 2013

Välbehövliga mittemellan-böcker

19 november 2013

Sträckläsning om magi och urgamla legender

17 november 2013

Försenad fredagsenkät på en lördag

16 november 2013

Jamen jag VET att hon heter Härrmajånni

15 november 2013

Bättre liv med rätt dunjacka?

15 november 2013

BBCs lista på hundra böcker

13 november 2013

En pratig generationshärva

12 november 2013

Bricken och jag funderar över livet

10 november 2013

På begäran - högläsningstips för en femåring + en sjuåring

7 november 2013

Den besvärlige men ende vännen Jagger

6 november 2013

Highclere Castle - verklighetens Downton Abbey

5 november 2013

Nu vet jag vem patient 67 är

4 november 2013

Ibbotson och romantiken. Och hindren, glöm inte dem!

2 november 2013

Om läsvanor

1 november 2013

När framsidan är 125 gånger läskigare än innehållet

31 oktober 2013

Upp till bevis för Harry Hole

30 oktober 2013

Vad en bokhandel kan ställa till med mitt ute i ingenstans

28 oktober 2013

Kulla-Gulla-liv, fast utan ljusa lockar och utan någon rik morfar

27 oktober 2013

Halloweenrelaterad läsning?

25 oktober 2013

Sätt "lite ihop" i händerna på alla tolvåringar!

24 oktober 2013

Men bibliotekarien – sitter du verkligen och läser om Isfolket?

22 oktober 2013

Legend - en dystopi i min smak

21 oktober 2013

Om att gå i sin pappas fotspår

18 oktober 2013

Note to self: Prova "Det här är INTE någon bok för dig" nästa gång

17 oktober 2013

Om man blir ensam kvar i världen, och bara är tretton år

17 oktober 2013

Gravid arkeolog + människooffer = mys

16 oktober 2013

Och kackerlackorna, då? Var kommer de in?

15 oktober 2013

Usel fantasy - med ljudeffekter

14 oktober 2013

En bok som prisas av Austens och Dickens vålnader

13 oktober 2013

Är det sådan man måste vara? Måla graffiti och säga elaka saker?

9 oktober 2013

Sågverksungen

9 oktober 2013

Anden i glaset

7 oktober 2013

Vi måste sluta ses på det här sättet

6 oktober 2013

Bokmiljöer

5 oktober 2013

Drömgångare

4 oktober 2013

Jag i böcker

3 oktober 2013

Nu, världen, nu ska här bloggas!

2 oktober 2013

Fulast i världen

2013-10-02

The Well of Lost Plots

2013-10-01

Bokhataren

2013-09-30

Tusen tips till en fegis

2013-09-26

Ulrike och kriget

2013-09-25

Nobelprisspekulationer à la Carolina

2013-09-23

A Memory of Light

2013-09-21

Lex bok

2013-09-19

Det osynliga godiset

2013-09-17

Insurgent

2013-09-16

Pepparkakshuset

2013-09-13

Darkside

2013-09-11

De skandalösa

2013-09-09

Min mormor hälsar och säger förlåt

2013-09-04

Bokbloggsjerka 30 aug - 2 sept

2013-08-30

Den nya människan

2013-08-29

Towers of Midnight

2013-08-26

Spindlar och spöken

2013-08-22

Saga och Moses

2013-08-20

Vi kom över havet

2013-08-19

Den vita liljan

2013-08-16

Augustinatt

2013-08-15

Men jag BEHÖVER ett block till...

2013-08-14

Dödsknäpp

2013-08-12

Scarlet

2013-08-07

The Gathering Storm

2013-08-04

Kvinnan i rummet

2013-07-30

Frukost i min smak.

2013-07-28

Knife of Dreams

2013-07-23

Den utvalde

2013-07-17

Crossroads of Twilight

2013-07-14

Det värsta med min syster

2013-07-12

Läsfunderingar 10 - Vibeke O

2013-07-09

Starcrossed: Nemesis

2013-07-07

Fille och Gonkan hos sjörövarna

2013-07-06

Winter's Heart

2013-07-05

Ninja Timmy och de stulna skratten

2013-07-04

Balladen om en bruten näsa

2013-07-03

Lilla Extra - Alla ljuger + Hitta den rätta

2013-07-02

The Path of Daggers

2013-07-01

Läsrapport från den där läshelgen...

2013-06-30

Mor och dotter på läshelg

2013-06-28

Längtar så jag spricker

2013-06-26

Lokas monsterglasögon

2013-06-25

A Crown of Swords

2013-06-24

Till offer åt Molok

2013-06-22

Kungen kommer! (Maros resa)

2013-06-20

Berättelser från yttre förorten

2013-06-19

Farlig förmåga

2013-06-18

Känslan av ett slut

2013-06-17

Läsfunderingar 9 - yrkesrang

2013-06-16

Trollkarlen från Oz

2013-06-15

Spinnsidan

2013-06-14

Läsfunderingar 8 - Flickböcker från 50-talet

2013-06-12

This House is Haunted

2013-06-11

Den vita kaninens fru

2013-06-10

Stål-Stella superhjälte

2013-06-10

Bokbloggsjerka 7-10 juni

2013-06-08

Flickan under jorden

2013-06-06

Läsfunderingar 7 - urgamla ruiner

2013-06-04

Lord of Chaos

2013-06-03

Ett tungt erkännande

2013-06-02

Läsfunderingar 6 - texttolkning

2013-05-30

Tredje tecknet

2013-05-28

Gregor från Ovanjord

2013-05-27

Läsfunderingar 5 - ondska

2013-05-26

Ja men det är inte mitt fel. Den tvingade sig på mig, jag lovar.

2013-05-24

Bokbloggsjerka 24-27 maj

2013-05-24

Claude på semester

2013-05-23

Måtte det bli kväll snart!

2013-05-22

Tvillingsjälar

2013-05-22

Dvärgarnas stad (Den eviga eldens magi 3)

2013-05-21

Läsfunderingar 4 - stereotyper

2013-05-19

Fladdermusmannen

2013-05-18

Bokbloggsjerka 17-20 maj

2013-05-17

Läsfunderingar 3 - civilklädsel

2013-05-17

Läsfunderingar 2 - middagsskildringar

2013-05-16

Läsfunderingar 1 - vaddådå?

2013-05-15

Ambrose den förskräcklige

2013-05-14

New Spring

2013-05-12

Bokbloggsjerka 10-13 maj

2013-05-10

Saeculum

2013-05-09

The Fires of Heaven

2013-05-06

Kommissarie Gordon: Det första fallet

2013-05-05

Monkel Trogg

2013-05-04

Bokbloggsjerka 3-6 maj

2013-05-03

Safirblå

2013-04-30

Doktor Proktor och den stora guldkuppen

2013-04-29

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

2013-04-28

The Shadow Rising

2013-04-25

Stormskaparna

2013-04-22

Spegeln: en skräcksaga

2013-04-20

Toro! Toro!

2013-04-18

Bästa klubben: Tufft spel + Bortdribblad

2013-04-17

Gammalt djungelordspråk

2013-04-17

Pollys djurpensionat

2013-04-16

Slottet av is

2013-04-15

Lost in a Good Book

2013-04-15

Elsa 12 och han som heter Eddie/Eddie 12 och hon som heter Elsa

2013-04-14

Bokbloggsjerka 12-15 april

2013-04-12

Till dess din vrede upphör

2013-04-08

Böckerna om Maya och havsfolket

2013-04-05

Bokbloggsjerka 5-8 april

2013-04-05

Inte okej!

2013-03-31

Stickan

2013-03-30

Här vill inte hundar bo

2013-03-29

Svartvintern

2013-03-28

The Dragon Reborn

2013-03-27

Bokbloggsjerka 22 - 25 mars

2013-03-22

Pixis bok

2013-03-20

Pojken som svävade

2013-03-18

The Great Hunt

2013-03-16

Havsmannen

2013-03-13

Ellen, Sorken och hemligheten

2013-03-12

Saker min son behöver veta om världen

2013-03-11

Ekens dotter

2013-03-10

Vren - De glömda rummen

2013-03-09

Amulett

2013-03-07

Unge Merlin

2013-03-05

Little Bee

2013-03-03

The Last Kingdom

2013-03-02

Hej, det är jag!

2013-02-27

Farfar berättar om Zoltan

2013-02-26

Tematrio: Sportlov

2013-02-25

Bokbloggsjerka 22 - 25 feb

2013-02-25

Glasbarnen

2013-02-21

The Eye of the World

2013-02-20

Flygande matta

2013-02-20

Svart stig

2013-02-17

Robert Jordan, Rand al'Thor och jag

2013-02-14

Blodsmagi

2013-02-13

Utsikt från livets planet (Lennart Lordis loggbok)

2013-02-10

Nattens cirkus

2013-02-09

Julias djur

2013-02-07

Bokmärken att bli avis på

2013-02-05

Jag blundar och önskar mig något

2013-02-05

Svarta skogens hemlighet 1 & 2

2013-02-04

Beautiful creatures

2013-02-02

Bokbloggsjerka 1 - 4 feb

2013-02-01

Yummy

2013-02-01

En man som heter Ove

2013-01-26

Bokbloggsjerka 25-28 januari

2013-01-25

Myteriet på Bounty

2013-01-24

De andra sagornas bok

2013-01-23

Underbar och älskad av alla

2013-01-22

Fyra gånger Jasper Fforde

2013-01-20

Bokbloggsjerka 18-21 jan

2013-01-19

City of Bones

2013-01-18

Det blod som spillts

2013-01-17

Varulvar i Storkyrkan

2013-01-14

Djurräddarklubben: Fallet Stjärnan

2013-01-13

Bokbloggsjerka 11-14 januari

2013-01-11

Evig natt

2013-01-10

Var är Jane Eyre?

2013-01-08

Svikarens spel

2013-01-07

Lägerkrisen

2013-01-06

Det mörka tornet 4: Magiker och glas

2013-01-06

Sub rosa-detektiverna: Den siste tsarens hemlighet

2013-01-03

Dandy

2013-01-01

Grevinnan

2012-12-31

Kryptan

2012-12-30

Karla Brottare

2012-12-29

Deep in the träsk

2012-12-26

Millan

2012-12-19

Nu gråter jag igen

2012-12-18

Divergent

2012-12-17

Personer du kanske känner

2012-12-15

Bokbloggsjerka 14 - 17 dec - läser just idag

2012-12-14

Den sista utvägen

2012-12-11

Felicia försvann

2012-12-10

Cinder

2012-12-09

Bokbloggsjerka 7 - 10 december

2012-12-07

Fotbollspoesi: Give Us a Goal!

2012-12-06

Rubinernas bok

2012-12-05

Gråt i halsen och skratt i ögonen - samtidigt

2012-12-05

Skuggan

2012-12-04

De däringa ismänniskorna...?

2012-12-03

Brobyggarna

2012-12-02

Att minnas och skriva om ljudböcker

2012-12-01

Mirakel

2012-12-01

Bokbloggsjerka 30 nov - 3 dec

2012-11-30

Tröja nummer 7

2012-11-29

Katla & Knös

2012-11-28

Tid att dö

2012-11-26

Syskonen Carlstedts märkliga tidsresa

2012-11-26

The Fault in Our Stars

2012-11-24

Bokbloggsjerka 23 - 26 november

2012-11-23

Huset där humlorna bor

2012-11-22

Liesl & Po

2012-11-20

Labyrinten

2012-11-19

Den magiska trädkojan - Dinosaurierna kommer

2012-11-17

Bokbloggsjerka 16 - 19 november

2012-11-16

Gastar och gengångare

2012-11-15

Det är jag som är Caroline

2012-11-14

Heja, heja! Från att orka stappla 20 meter till att springa marathon

2012-11-13

Familjen Bliss magiska bageri

2012-11-12

Min syster är i tusen bitar

2012-11-10

Jul i stora skogen

2012-11-09

Det bästa av allt

2012-11-08

Bitterblue

2012-11-06

En halv gul sol

2012-11-04

Vad jag bar med mig från Foyles

2012-10-31

Trio i trubbel-serien

2012-10-31

När döden kom till Pemberley

2012-10-29

Reselektyr

2012-10-27

Bokbloggsjerka 26 - 29 okt

2012-10-26

Böckerna om Cross-Vilmer

2012-10-23

Jag är en pojke med tur

2012-10-22

Solstorm

2012-10-21

Allan Zongo flyger i luften

2012-10-20

Ljudbokshataren som numera...lyssnar på ljudböcker

2012-10-19

Bokbloggsjerka 19 - 22 okt

2012-10-19

Kung Neos lejon

2012-10-18

Elliot hittar en farfar

2012-10-17

De brinnande knivarna

2012-10-16

Hugo får en hund + Hugo och Holger

2012-10-15

Jag ska göra dig så lycklig

2012-10-13

Den eviga eldens magi, bok 1 och 2

2012-10-12

Skördedrottningen

2012-10-11

Het

2012-10-10

Tror du på spöken?

2012-10-09

Böckerna om Vitello

2012-10-08

Annanstans - Skuggorna

2012-10-07

Bokbloggsjerka 5 - 8 oktober

2012-10-05

Den magiska kappan

2012-10-05

Bronsdolken - Den utstötte

2012-10-04

Det mörka tornet 3: De öde landen

2012-10-01

Kuhns börja läsa-böcker: Jonte och flugan, Egil och pappa träffar älgen

2012-09-29

Klubb S.O.S räddar en tant + har hundkalas

2012-09-28

Mässgolvsfundering

2012-09-27

Carolina riktigt uppretad på pappa Åberg

2012-09-26

Betvingade

2012-09-25

Rubinröd

2012-09-24

Bokbloggsjerka 21 - 24 sept

2012-09-21

Har tappat fokus lite här

2012-09-20

Mansfield Park

2012-09-18

Bokbloggsjerka 14 - 17 sept

2012-09-14

Romeo och Kråkan - Bilstölden

2012-09-14

Box 101

2012-09-11

Trasig soppa

2012-09-10

Bokbloggsjerka 7 - 10 sept

2012-09-07

Skuggan i väggen

2012-09-06

Starcrossed: Hades

2012-09-04

Ossians ovanliga nanny

2012-09-03

Läsminne: Bröderna Lejonhjärta

2012-09-03

Äventyr i Paradiset

2012-09-03

Hjälp! Jag gjorde illa Linn + Hjälp! Jag tappar bort en hund

2012-09-02

Fint grönt bokstöd!

2012-08-31

Myrstacken

2012-08-31

Torsdagsbarn

2012-08-30

Det mörka tornet 2: De tre blir dragna

2012-08-29

Djuren flyttar in

2012-08-28

Valarnas sång

2012-08-27

Jellicoe road

2012-08-24

Långt ifrån slut

2012-08-14

Fledgling

2012-08-14

Besökarens skugga

2012-08-09

Flyga högt

2012-08-07

Suldrun's Garden

2012-08-06

Var är Alaska?

2012-08-05

Tistelblomman

2012-08-04

Bokbloggsjerka 3-6 aug - vill ha!

2012-08-03

Delirium

2012-08-01

Bokbloggsjerka 27-30 juli - bäst och sämst

2012-07-30

Kaninhjärta

2012-07-29

Bokbloggsjerka 20-23 juli: Ge ut boken, nu då!

2012-07-20

Läshögen påfylld. Igen.

2012-07-19

Ett hus utan speglar

2012-07-18

Om sysslolösa författare...

2012-07-17

Döden på en blek häst

2012-07-17

Utan titel

2012-07-16

Saknad mamma 1 och saknad mamma 2

2012-07-15

Det mörka tornet 1 - Revolvermannen

2012-07-13

Bokbloggsjerka 13-16 juli - Recensioner

2012-07-13

Heddas bok

2012-07-12

Tematrio: yrken

2012-07-11

Leviathan

2012-07-10

Styggelsen

2012-07-07

Halvdan Viking: Hövdingens bägare + Främlingens grav

2012-07-06

Bitter Blue och The Complete Lyonesse till semesterboktraven (version 2.0)

2012-07-05

Arvtagaren

2012-07-03

Nån som läst Karen Miller? (fantasy)

2012-07-01

Jag väntar under mossan

2012-07-01

Snart-dags-för-semester-boktraven...

2012-06-28

Hemliga fyran

2012-06-28

Mitt hjärta hoppar och skrattar

2012-06-27

Månfågel

2012-06-27

Vem är du Johanna?

2012-06-25

Esme och Igor - Mysteriet med de tysta barnen

2012-06-25

Jag ska egentligen inte jobba här

2012-06-21

Familjen Considines förbannelse

2012-06-20

Tvillingarna Thornthwaites testamente

2012-06-20

Mitt lyckliga liv

2012-06-19

Den stora kärleksfebern (Drakhjärta 3)

2012-06-18

En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret

2012-06-16

Underverk

2012-06-16

Kickflippar och farligheten (Drakhjärta 2)

2012-06-15

Farlig ström

2012-06-14

Syltmackor & oturslivet (Drakhjärta 1)

2012-06-12

Mörkt liv

2012-06-11

Allt jag säger är sant

2012-06-10

Varma kroppar

2012-06-07

Den siste musketören

2012-06-06

Boom! (eller 70 000 ljusår)

2012-06-05

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

2012-06-04

Pretty Monsters: Fel grav och andra berättelser

2012-06-02

Alex Dogboy

2012-06-01

Kusinerna Karlsson: Spöken och spioner

2012-05-31

Starcrossed: Helena

2012-05-29

Spökhistorier från den mörka tunneln

2012-05-28

Spökhistorier från det svarta skeppet

2012-05-28

Echoes of Betrayal

2012-05-28

Onkel Montagues spökhistorier

2012-05-28

Stinkis

2012-05-24

Ett monster sover över (Familjen Monstersson)

2012-05-24

Fablehaven - Den förbjudna skogen

2012-05-23

Böckerna om Alma och Egon

2012-05-23

Max i djurparken

2012-05-23

Morgan och piraterna - Havens fasa + Sjöodjuret

2012-05-23

Vren - De glömda rummen

2012-05-22

Kurt och fisken (och andra Kurt-böcker)

2012-05-21

Den gömda skogen

2012-05-21

Sjutton år och skitsnygg

2012-05-20

Reckless

2012-05-19

Millan och slottets hemlighet

2012-05-18

Tonje och det hemliga brevet

2012-05-18

Nyckelbarnen

2012-05-16

Du kanske inte vet det, men Döden spelar faktiskt inte handboll

2012-05-14

En sån där vidrig bok där mamman dör

2012-05-13

Vildhäxa: Viridians blod

2012-05-13

Vildhäxa: Eldprovet

2012-05-13

Bara jag vågar

2012-05-12

Smaragdernas bok

2012-05-11

Kings of the North

2012-05-11

Odd och frostjättarna

2012-05-10

Iris Karlssons värsta sommar

2012-05-10

Märta-böckerna

2012-05-09

I morgon när kriget kom

2012-05-09

Rosa på en onsdag

2012-05-08

Jakten på WondLa

2012-05-08

Hungerspelen

2012-05-07

Svartskogen

2012-05-06

Jag är jag

2012-05-06

Spökriddaren och hans väpnare

2012-05-04

Familjen Monstersson

2012-05-03

Sju minuter över midnatt

2012-05-02

Rör mig inte!

2012-04-29

"Lågt-begåvade" Rico som är så klok

2012-04-29

En hund och hans pojke

2012-04-28

Iggy & jag

2012-04-28

Gladiator - Kampen för frihet

2012-04-27

Vera - en riktig häxa

2012-04-26

Matchad

2012-04-26

Allan Zongo - killen från rymden

2012-04-25

Dagen efter

2012-04-25

Stick iväg!

2012-04-25

Oksa Pollock - Det sista hoppet

2012-04-25

Jag är Love

2012-04-25

Tror du på ufon?

2012-04-23

Kaspar - en kunglig katt

2012-04-23

Den stora jakten

2012-04-19

Warhorse

2012-04-23

Litteraturblogg: Carolina Landin

Lycklig bibliotekarie pratar böcker

Carolinas liv består mest av att som skolbibliotekarie på en F-9-skola prata med barn och ungdomar om böcker. Det bästa som finns är när något barn kommer tillbaka och med lysande ögon säger att ”Det här är den bästa boken jag har läst! Har du någon som liknar den?”

 

Egentligen borde det inte finnas så många böcker kvar att låna ut på det där biblioteket eftersom bibliotekarien själv släpar hem oförsvarbara mängder böcker som hon vill läsa. Barn- och ungdomsböcker förstås, men också fantasy, romance, historiska romaner och så alla de där böckerna som liksom inte vill genrebestämmas men som ändå måste läsas. Carolina blandar friskt och kan ses läsandes i soffan, i sängen, i uterummet, vid middagsbordet…

Förutom att vara bibliotekarie och total boknörd är Carolina en allmänt lycklig människa som bor i ett litet hus på landet i Skåne med sin familj. Barnen är tolv och fjorton år, och hon läser fortfarande högt för dem varje kväll. Det tänker hon hålla på med tills de ber henne sluta.

Ett passionerat och farligt förhållande till ostbågar och lakrits tvingar henne att regelbundet ge sig ut på långa löpturer i skogen – men då kan man ju lyssna på böcker i stället. Då blir det deckare. Man springer så bra till en deckare. 

Sök i bloggen

 

Läser just nu

A Clash of Kings

av George R. R. Martin
George R. R. Martin's superb fantasy epic continues in consummate...

Och bergen svarade

av Khaled Hosseini
Från författaren till Flyga drake och Tusen strålande solar komme...

Läst 2014 (jan-juni)

Granaporna

av Annalena Hedman
En morgon när Dennis och Trollet kommer ut till sin minikoja ligg...

Liksom helt magiskt : 12 berättelser

av Mårten Melin
"Liksom helt magiskt" är en samling av tolv fantastiska berättels...

Jag, En

av David Levithan
Århundradets märkligaste kärlekshistoria Tänk dig att vakna upp ...

Legenden om Kråkan 3: Den bindande kronan

av Catherine Fisher
Gelan och den unge Raffi ställs inför ett fruktansvärt hot - hela...

Gorlans ruiner

av John Flanagan
Will är liten till växten, men snabb och kvicktänkt. Så länge han...

Mellan rött och svart

av Jan Guillou
I Mellan rött och svart fortsätter Jan Guillou att skildra familj...

Övertalning

av Jane Austen
Anne Elliott och kapten Frederick Wentworth möttes och förälskad...

A Game of Thrones

av George R. R. Martin
First volume of a brilliant new fantasy trilogy: the most powerfu...

Hemma kanske inte är en plats

av Lin Hallberg
Sara är 19 år och ska precis gå ut gymnasiet när hon råkar ut för...

Smärtans hus

av Jo Nesbø
"Uppslukande läsning i rasande tempo." Aftonbladet"Smärtans hus...

Dagens katastrofer

av Cilla Jackert
Det är sommar i Vasastan och Majken tänker på katastrofer. I sin ...

Bedragen

av Katerina Janouch
Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig m...

Lyckokakan

av Kerstin Lundberg Hahn
Oscar är en helt vanlig kille med ett helt vanligt liv. Allt skul...

Deluxe

av Anna Godbersen
Den här resan tillbaka till oskuldens tid - är allt annat än osku...

Konsten att vara kvinna

av Caitlin Moran
Catilin är tretton år och livet är allt annat än lätt, överviktig...

Vill läsa! Snart!!

Känslan av död

av Elly Griffiths
Arkeologen Ruth Galloway och kommissarie Nelson tar sig an sit...

Djävulsstjärnan

av Jo Nesbø
"En mycket spännande deckare i högt tempo" Sakarborgs AllehandaDe...

Flaskpost från P

av Jussi Adler-Olsen
En gammal flaskpost hittas och det visar sig vara skickas av b...

A Dance with Dragons

av George R. R. Martin
The long-awaited fifth volume in the hugely popular and highly ac...

A Feast for Crows

av George R. R. Martin
It seems too good to be true. The war of the Five Kings has final...

A Storm of Swords

av George R. R. Martin
Of the five contenders for power, one is dead, another is in disf...

Giganternas fall

av Ken Follett
 Giganternas fall är en ny magnifik historisk berättelse av Ken F...

Högläsning för barnen just nu

Läst 2013 (juli-dec)

Flickan på tavlan

av Rebecka Åhlund
Det ser ut som ett vanligt torp, rött med vita knutar. Men Ella k...

Snöret, fågeln och jag

av Ellen Karlsson
Finstämd kapitelbok med både djup och humor! Äntligen ska Selma ...

Barnhemmet

av Cecilia Lidbeck
Den elaka föreståndarinnan styr det gamla barnhemmet med järnhand...

Alla barnen får ett syskon

av Johan Unenge
Barnboksprofilerna bakom succéjulkalendern och filmen Hotell Gyll...

Som om hösten kom på sommaren

av Jan Henrik Nielsen
En mystisk sjukdom har dödat nästan allt liv på jorden. Nanna, Fr...

Varelserna. Elias bok

av Magnus Nordin
Varelserna Elias bok är första delen i en andlöst spännande zom...

Grevinnan med den svarta masken

av Peter Gotthardt
Förbannelsen som blev till verklighet Syskonen Simon och Ida åker...

Törnrosens nyckel

av Tone Almhjell
Välkomna till ett svindlande vinteräventyr med Narniakänsla! Flic...

Pym Pettersons misslyckade familj

av Heidi Linde
Tänk dig att mysmiddagarna med din familj består av svartbrända f...

Fasanjägarna

av Jussi Adler-Olsen
Tillsammans med sin assistent Assad börjar Carl utreda kopplingen...

En välbevarad hemlighet

av Kate Morton
En solig sommardag bevittnar den sextonåriga Laurel en fasansfull...

Alvernas rike

av Patrik Bergström
Alex och Corinthia reser vidare mot Alvernas rike för att lära kä...

Vips och Drakula-klubben

av Sissel Dalsgaard Thomsen
Om att vara ny i klassen – och att vara annorlunda. Vips har bör...

Små mekaniska mirakel : magi, mysterier och ett mycket märkligt äventyr

av Lissa Evans
Som om det inte vore jobbigt nog att vara liten för sin ålder och...

Plommonträdet

av Ellen Marie Wiseman
En rörande berättelse om motståndskraft och trofast kärlek. Chris...

Huset vid havets slut

av Elly Griffiths
När man i det lilla samhället Broughton Sea’s End hittar benen ef...

Nils hjälper laget

av Sofia Johansson
Nils har en hemlighet: han virkar. Det är mormor som har lärt hon...

Stella skaffar ett syskon

av Annelie Drewsen
Stellas högsta dröm är att få ett syskon. En gång åkte hon till m...

Kretsen

av Maggie Stiefvater
Fyra pojkar på en prestigefylld internatskola har bildat ett heml...

Svartkonst för opiercade

av Charlotta Björnulfson
Svartkonst för opiercade är en rolig, lättläst och spännande berä...

Mary, spöket och resan genom natten

av Roddy Doyle
Mary, spöket och resan genom natten är ett sprakande äventyr fyll...

Jagger Jagger

av Frida Nilsson
Nominerad till Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska barn- ...

Lady Almina och verklighetens Downton Abbey

av Lady Fiona Carnarvon
Downton Abbey har blivit en formidabel TV-succé över hela världen...

Shutter Island Patient 67

av Dennis Lehane
Nyutgåva av Dennis Lehanes klassiker Patient 67/Shutter Island. M...

Rödhake

av Jo Nesbø
En övervintrande norsk gammelnazist som kämpade på Hitlers sida s...

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

av Katarina Bivald
Allt börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. 28-...

Lill-Pär och jag

av Cecilia Davidsson
Cecilia Davidsson gestaltar flickan Majas tankar och känslor så l...

Lite ihop

av Johanna Lindbäck
Majkens bästa vän Tessan vill plötsligt bara prata om killar. Men...

Legend

av Marie Lu
Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som st...

Döden och alla hans vänner

av Kristoffer Leandoer
Hur är det att växa upp som son till Döden? Efter en lång väntan ...

En sekund i taget

av Sofia Nordin
"Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon so...

Janusstenen

av Elly Griffiths
Vid en utgrävning i Norfolk hittas ett skelett, till synes begrav...

Kackerlackorna

av Jo Nesbø
En politisk skandal hotar när Norges ambassadör i Thailand hittas...

Constables och Toops kistor och kransar

av Gareth P. Jones
Från mordiska tvillingar och varulvar till SPÖKEN och inte så snä...

Du & jag

av Katarina von Bredow
Andreas och Alicia brukar göra sällskap till skolan, men i skolan...

Sågverksungen

av Vibeke Olsson
Sundsvall senvåren 1879: vad skulle hända om alla på sågverken ba...

Fulast i världen

av Ingrid Olsson
Simon och Siw träffas på en campingplats sommaren mellan åttan oc...

Bokhataren

av Christina Wahldén
Olle hatar böcker för han hatar att läsa. Han tycker det är onödi...

Tusen tips till en fegis

av Eva Susso
Rolf måste bli modig. Han har bestämt sig! Hur ska han annars ku...

Ulrike och kriget

av Vibeke Olsson
Andra världskriget har just brutit ut. Ulrike, 13 år, är en helhj...

A Memory of Light

av Brandon Sanderson
The final volume in the bestselling Wheel of Time series.

Lex bok

av Sara Kadefors
Lex går sista året i gymnasiet och är så less. Less på alla prest...

Det osynliga godiset

av Amanda Hellberg
Familjen Skrämsson bor i ensliga Villa Månskugga där det kryllar ...

Pepparkakshuset

av Carin Gerhardsen
På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När...

Darkside

av Tom Becker
Övernaturlig skräckthriller som utspelar sig på Londons barbarisk...

De skandalösa

av Simona Ahrnstedt
Ett passionerat spel Greve Gripklo har ett skandalöst rykte. Han ...

Min mormor hälsar och säger förlåt

av Fredrik Backman
Elsa är sju år och annorlunda. Mormor är sjuttiosju år och galen....

Den nya människan

av Boel Bermann
En dystopisk sci-fi-saga som berör och fängslar, skriven på vacke...

Towers of Midnight

av Brandon Sanderson
The Last Battle has started. The seals on the Dark Ones prison ar...

Vi kom över havet

av Julie Otsuka
Roman om japanska kvinnor som under mellankrigstiden åke...

Den vita liljan

av Elisabet Nemert
Elisabet Nemerts debutroman, Bortom stjärnan, blev älskad av mång...

Augustinatt

av Maud Mangold
Nora och hennes storebror Alfons är ensamma på landet. Deras förä...

Dödsknäpp

av Håkan Jaensson
Totte, en vanlig kille på mellanstadiet, får för sig att han bara...

Scarlet

av Marissa Meyer
I den andra delen av Månkrönikan möter vi åter Cinder där vi lämn...

The Gathering Storm

av Brandon Sanderson
The final volume of the Wheel of Time, A Memory of Light, was par...

Kvinnan i rummet

av Jussi Adler-Olsen
En ung politiker försvinner spårlöst en vinterdag och trots efter...

Knife of dreams

av Robert Jordan
The Wheel of Time turns, and Robert Jordan gives us the eleventh ...

Den utvalde

av Lois Lowry
Jonas lever i ett samhälle utan konflikter, fattigdom, arbetslösh...

Crossroads of twilight

av Robert Jordan
In the tenth book ofhe Wheel of Time from the New York Times #1 b...

Det värsta med min syster

av Jacqueline Wilson
Marty och hennes storasyster Melissa är så olika man kan vara. Nä...

Nemesis

av Josephine Angelini
Om Helena ska lyckas utmana det som står skrivet i stjärnorna mås...

Fille och Gonkan hos sjörövarna

av Dan Höjer
Fille och Gonkans mormor och morfar är superdupergamla och lite g...

Winter's heart

av Robert Jordan
Book Nine of the SUNDAY TIMES No. 1 bestselling Wheel of Time series

Ninja Timmy och de stulna skratten

av Henrik Tamm
Första delen i serien om Ninja Tommy och hans vänner...

Balladen om en bruten näsa

av Arne Svingen
Arne Svingens kritikerrosade bok om trettonårige Bart för tankarn...

Lilla Extra. Alla ljuger

av Martin Widmark
Martin Widmark har en osviklig fingertoppskänsla för vad barn tyc...

Path of daggers

av Robert Jordan
The Wheel of Time turns, and Ages come and pass. What was, what w...

Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB