Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Citrusköket" av Caroline Hofberg? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Citrusköket

Av Caroline Hofberg

Bok-
presentation:
Citrusköket
Författar-
presentation:
Caroline Hofberg
Redaktör: Marie-Anne Knutas

Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.

Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.

I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?

Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.

I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Citrus passar till allt – fisk, skaldjur, fågel, drycker, inläggningar, bakverk, desserter, sallader och pasta. Dessutom är citrusfrukter i matlagningen en starkt växande trend. I medelhavsmaten och det libanesiska köket är citronen helt oumbärlig. Nu börjar även vi i Skandinavien uppskatta de saftiga smakförhöjarna. Det blir friskt, fräscht och jättegott! Boken innehåller över hundra läckra recept på allt från kötträtter till bröd och desserter. Dessutom citrusfakta och tips. Citrusköket är Caroline Hofbergs vackraste bok.

Utgivningsdatum: 20040802
9789151842431

Bok: 592

Anmäl textfel

Utgivning

Genuina smaker från Medelhavet

av Caroline Hofberg
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Värmande vintermat

av Caroline Hofberg
Ute är det snöigt, blåsigt och kallt, men långkoket fyller köket ...

Älskade medelhavsmat : cibi condimentum est fames

av Caroline Hofberg
Dieter kommer och går men medelhavsmaten består. Och dess­utom är...

Matiga sallader

av Caroline Hofberg
Vi äter annorlunda under sommaren jämfört med hösten och vintern....

Vilken soppa

av Caroline Hofberg
Soppa ligger verkligen i tiden. Här finns varma och kalla soppor ...

Bönbok : vegetariskt och kulinariskt

av Caroline Hofberg
Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renä...

Gott om korv

av Caroline Hofberg
Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och ...

Inlagt och hemlagat : i glas och på burk

av Caroline Hofberg
Aptitretare och gott plock, Till maten, Marmelader, På flaska och...

Husmanskost helt enkelt

av Caroline Hofberg
Maten som alla vill ha kan nu lagas utan krångel. Här finns ett 4...

Bönor

av Caroline Hofberg
Här delar Caroline Hofberg med sig av läckra recept med bönor som...

Pajer

av Caroline Hofberg
Paj kan varieras i all oändlighet och passar dessutom bra att bju...

Soppor och goda tillbehör

av Caroline Hofberg
Varför äter vi inte soppa oftare? Kanske saknas de rätta och mode...

Italia amore : stora italienska kokboken

av Caroline Hofberg
Drömmen om Italien är drömmen om värme, salta bad - och fantastis...

Medelhavsmat till vardag och fest

av Caroline Hofberg
Vi nordbor verkar inte kunna få nog av kokböcker från Medelhavet....

Mat på svenska

av Caroline Hofberg
Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroli...

Marocko : på ett fat

av Caroline Hofberg
Intresset för exotisk mat ökar ständigt. Resandet till fjärran pl...

Citrusköket

av Caroline Hofberg
Citrus passar till allt – fisk, skaldjur, fågel, drycker, inläggn...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2