Våtmarker av Charlotte Roche - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Våtmarker" av Charlotte Roche? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Våtmarker, Charlotte Roche

Humor och klokskap förpackat med för mycket dårskap

Jag kämpade emot så det tog ett bra tag innan jag fick avsmak, men tillslut lyckades hon få även mig att rynka ogillande på näsan"
Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3
Det börjar oerhört bra. Jag känner mig hemma redan vid de första meningarna: "Så länge jag kan minnas har jag haft hemorrojder." Kan en bok ens börja bättre? Det fortsätter: "I många, många år trodde jag att jag inte fick berätta det för någon. Därför att hemorrojder ju bara växer på gubbar. Jag har alltid tyckt att de var väldigt oflickiga."  Jag njuter av att l&aum...
LitteraturMagazinets recensent: Nina Ruthström
 Redaktionell presentation 
Bok-
presentation:
Våtmarker
Författar-
presentation:
Charlotte Roche
Utg.år: 2009

Våtmarker

2009 års skandalbok som kallats "äckelboken". Kroppsvätskorna flödar i tyska Charlotte Roches roman som är ett uppror mot skönhetsindustrin och hygienhysterien i det västerländska samhället. 

Boken blev ett hett samtalsämne när det kom ut i 25 länder över hela världen år 2009.

 Information från förlaget 

Våtmarker

Av Charlotte Roche

Bok-
presentation:
Våtmarker
Författar-
presentation:
Charlotte Roche
Utg.år: 2009
Originaltitel: Feuchtgebiete

Artonåriga Helen hamnar på sjukhus efter att ha skurit sig under intimrakning. Hon måste opereras, och kirurgen passar också på att ta bort hennes hemorrojder. Helen är skilsmässobarn och inser att nu har hon en enastående möjlighet att få in sina föräldrar i ett och samma rum. Medan hon smider på sin plan berättar hon för sin manliga sjuksköterska Robin, om sitt liv och sina sexuella erfarenheter, och redan från början byggs bilden upp av en människa med (förment) extrema böjelser – eller handlar det helt enkelt bara om en ovanligt utlevande kvinnlig sexualdrift? Helene gör allt man inte får om man är en ung kvinna idag. Och hon gör det med gott humör. Våtmarker är ett avgrundsvrål riktat mot de vaxade, rakade, fixade och på alla sätt sanitetsbehandlade kvinnobilder och skeva föreställningar om sexualitet och kvinnlighet vi möter i idag. I Tyskland väckte boken en storm av arga röster men också en hel del storslaget beröm när den gavs ut 2008, den har sålt över en miljon exemplar och är den enda tyska boken som ligger på Amazons globala topplista. Charlotte Roche har gjort det onämnbara till det nationella samtalsämnet i Tyskland och är det största som hänt tysk litteratur på mycket länge. Under våren 2009 ges den ut i 25 länder över hela världen.

Utgåvor

Danskt band
Förlag: Wahlström & Widstrand
Lagerstatus: Definitivt slut

Artonåriga Helen hamnar på sjukhus efter att ha skurit sig under intimrakning. Hon måste opereras, och kirurgen passar också på att ta bort hennes hemorrojder. Helen är skilsmässobarn och inser att nu har hon en enastående möjlighet att få in sina föräldrar i ett och samma rum. Medan hon smider på sin plan berättar hon för sin manliga sjuksköterska Robin, om sitt liv och sina sexuella erfarenheter, och redan från början byggs bilden upp av en människa med (förment) extrema böjelser – eller handlar det helt enkelt bara om en ovanligt utlevande kvinnlig sexualdrift? Helene gör allt man inte får om man är en ung kvinna idag. Och hon gör det med gott humör.Våtmarker är ett avgrundsvrål riktat mot de vaxade, rakade, fixade och på alla sätt sanitetsbehandlade kvinnobilder och skeva föreställningar om sexualitet och kvinnlighet vi möter i idag. I Tyskland väckte boken en storm av arga röster men också en hel del storslaget beröm när den gavs ut 2008, den har sålt över en miljon exemplar och är den enda tyska boken som ligger på Amazons globala topplista. Charlotte Roche har gjort det onämnbara till det nationella samtalsämnet i Tyskland och är det största som hänt tysk litteratur på mycket länge. Under våren 2009 ges den ut i 25 länder över hela världen.

Utgivningsdatum: 20090507
9789146219996

Pocket
Förlag: Månpocket
Lagerstatus: Definitivt slut

Artonåriga Helen hamnar på sjukhus efter att ha skurit sig under intimrakning. Hon måste opereras, och kirurgen passar också på att ta bort hennes hemorrojder.

Helen är skilsmässobarn och inser att nu har hon en enastående möjlighet att få in sina föräldrar i ett och samma rum. Medan hon smider på sin plan berättar hon för sin manlige sjuksköterska, Robin, om sitt liv och sina sexuella erfarenheter. Redan från början byggs bilden upp av en människa med extrema böjelser - eller handlar det helt enkelt om en ovanligt utlevande kvinnlig sexualdrift? Och hon gör det med gott humör.

Artonåriga Helen hamnar på sjukhus efter att ha skurit sig under intimrakning. Hon måste opereras, och kirurgen passar också på att ta bort hennes hemorrojder. Helen är skilsmässobarn och inser att nu har hon en enastående möjlighet att få in sina föräldrar i ett och samma rum. Medan hon smider på sin plan berättar hon för sin manliga sjuksköterska Robin, om sitt liv och sina sexuella erfarenheter, och redan från början byggs bilden upp av en människa med (förment) extrema böjelser - eller handlar det helt enkelt bara om en ovanligt utlevande kvinnlig sexualdrift? Helene gör allt man inte får om man är en ung kvinna idag. Och hon gör det med gott humör. Våtmarker är ett avgrundsvrål riktat mot de vaxade, rakade, fixade och på alla sätt sanitetsbehandlade kvinnobilder och skeva föreställningar om sexualitet och kvinnlighet vi möter i idag. I Tyskland väckte boken en storm av arga röster men också en hel del storslaget beröm när den gavs ut 2008, den har sålt över en miljon exemplar och är den enda tyska boken som ligger på Amazons globala topplista. Charlotte Roche har gjort det onämnbara till det nationella samtalsämnet i Tyskland och är det största som hänt tysk litteratur på mycket länge. Under våren 2009 ges den ut i 25 länder över hela världen.

Utgivningsdatum: 20091002
9789170017407

Bok: 19115

Anmäl textfel

Utgivning

Våtmarker

av Charlotte Roche
2009 års skandalbok som kallats "äckelboken". Kroppsvätskorna flödar i tyska Charlotte Roches roman som är ett uppror mot skönhetsindustrin och hygienhysterien i det västerländska samhället.

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Stringent om en livsavgörande händelse

Recension: Dödsängel av Axel Burénius

Instängd med de stora

Recension: Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen av Jesper Högström

Våld i vinets värld

Recension: Mordet som kom av sig av Lennart Rammer

Lyxig bok fylld av dansk stickinspiration

Recension: Knitting for Olive av Caroline Larsen, Pernille Larsen

En fulländad romandebut

Recension: Räkna hjärtslag av Katarina Widholm

Gedigen roman om en annan tid

Recension: Kaptenen och Ann Barbara av Ida Jessen

Möte med 80-talet

Recension: Den tionde punkarn av Arne Wickander

Kärlek, klass och roller derby

Recension: Att se stjärnor av Vio Szabo

Stark avslutning om Tora

Recension: Hudlös himmel av Herbjørg Wassmo

Surrealistisk kolonial skröna

Recension: Arsène Schrauwen av Olivier Schrauwen
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB