Bonniers kokbok av Birgit Hemberg - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Bonniers kokbok" av Birgit Hemberg? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Bonniers kokbok

Av Birgit Hemberg, Fredrik Eriksson

Bok-
presentation:
Bonniers kokbok
Författar-
presentation:
Birgit Hemberg

Sveriges största grundkokbok!I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller nära 1800 recept, varav 250 är nya, och ett hundratal nya bilder.

Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med årstidsmat med säsongens råvaror, snabblagat, vegetariskt och svenska klassiker.

Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.

Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.

De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:

Anna Bergenström, Monica Eisenman, Lisa Eisenman Frisk, Fredrik Eriksson, Jan Hedh, Birgit Hemberg, Elisabeth Johansson, Stefan Karlsson, Fredrik Klein, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Michell Olausson, Maud Onnermark, Berit Paulsson"En grundkokbok med allt vi behöver veta, från lustfylld vardagsmat till lättlagad lyxig festmat. En gedigen bearbetning har gjorts av våra främsta kockar och matskribenter." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

"I Bonniers kokbok hittar man allt! Det är den svenska matlagarens bibel och lika ovärderlig för nybörjaren som för mästerkocken! Ett imponerande verk." Lena Sewall Nya Wermlands-Tidningen

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Definitivt slut

I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap. 672 sidor matglädje uppdelade i 18 kapitel med nära 1800 recept och många inspirerande matbilder.

Här finns hjälpen både till att laga vardagsmat och till att ordna fest efter säsongens råvaror. En grundkokbok fylld med moderna rotfruktsrecept, klassiker som dillkött och kalops, proffsiga surdegsbröd, smarta brunchrecept, goda efterrätter och mycket mer. Naturligtvis innehåller boken också en mängd fakta om tillagningstider, förvaring och hantering av råvaror.

Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från Allt om Mat har provlagat alla recept.


Utgivningsdatum: 20100930
9789174240740

Kartonnage
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Nu i lågprisutgåva!


BONNIERS KOKBOK har gjort stormande succé och fått pris som bästa grundkokbok!
’Här finns precis ALLT man behöver veta…fräscht, modernt och sakkunnigt’. SVENSKA DAGBLADET Hittills har den sålt i 150 000 exemplar.
I Bonniers Kokbok bjuder en rad av Sveriges främsta kockar och matskribenter på över 1 500 recept, alla lätta att lyckas med. De lotsar dig tryggt via den enklaste matlagningen till rena kokkonsten. Från snabblagad vardagsmat till mer påkostade festmåltider för helger och högtidsdagar.
Bonniers kokbok speglar våra moderna matvanor och hämtar inspiration från världens alla hörn! Vår svenska husmanskost finns självklart också med, varsamt anpassad till dagens krav. Extra stort utrymme ges läckra efterrätter, grönsaker och bakat av alla slag. Här finns rolig och inspirerande läsning om mat och vin, om karakteristiska smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar. Vackra och instruktiva bilder visar hur det ska se ut.
Låt Bonniers Kokbok blir lika självklar i köket som kastrullen och stekpannan! Den kommer att ge dig matlädje i många år.
Huvudredaktörer Birgit Hemberg Fredrik Eriksson
Övriga författare Anna Bergenström Jan Hedh Stefan Karlsson Örjan Klein Gert Klötzke Håkan Larsson Jens Linder Peter Lindgren Maud Onnermark Berit Paulsson Stephan Rössner Cathrine Schück
Fotograf Jan Bengtsson

Nu i lågprisutgåva!


Bred, genomarbetad och inspirerande - Bonniers Kokbok är kokboken för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1 500 recept, alla lika lätta att lyckas med. Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor - vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.


Bonniers Kokbok går från det grundläggande - konsten att koka ägg - via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Bakat av alla slag, grönsaker, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de används Här finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.

Bokens rena och tidlösa utformning och de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende. Huvudredaktörer är Birgit Hemberg, sedan många år redaktionschef på Allt om mat och Fredrik Eriksson, delägare och kökschef på Villa Källhagen och populär tv-kock.
Övriga författare: Anna Bergenström, Jan Hedh, Stefan Karlsson, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Maud Onnermark, Berit Paulsson, Stephan Rössner, Cathrine Schück.

Utgivningsdatum: 20050816
9789100103781

Bok: 18066
 Krönikor 

Erika Wallman

Giganternas kamp – vilken baskokbok ska man välja?

"Annas mat", "Rutiga kokboken", "Bonniers kokbok"... Baskokböcker finns förmodligen i de flesta svenska hem. Gemensamt för baskokböckerna är att de inte handlar om en enda livsmedelskategori, en enda diet eller en enda årstid. De handlar om allt. Används de? Och hur bra är de egentligen? LitteraturMagazinets matskribent Erika Wallman jämförde två baskokböcker som båda kommit i nyutgåvor, "Vår kokbok" och "Familjens stora receptskatt".

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Bonniers kokbok

av Birgit Hemberg
I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och mats...

Matlexikonet

av Birgit Hemberg
4 800uppslagsord över allt som hör mat och kokkonst tillVet du va...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Kim Thúys prosa lyser starkt

Recension: Em av Kim Thúy

Litterär fullträff om destruktiva relationer

Recension: Slagsmål av Karl Modig

Känsliga läsare varnas när tv-serie blir bok

Recension: Världens hemskaste sjukdomar av Sofia Bergström, Ida Kjellin

Ung för 50 år sedan

Recension: En flickas memoarer av Annie Ernaux

Påskgodis i bokformat

Recension: Knäckta ägg och krossade hjärtan : en alldeles omöjlig påsk av Maria Ernestam

Det gäller livet hos Herbjørg Wassmo

Recension: Den som ser av Herbjørg Wassmo

På andra sidan muren

Recension: Nadia av Elisabeth Norebäck

Ett bibliotek fullt av livsval

Recension: Midnattsbiblioteket av Matt Haig

De döda på Sandby borg får nytt liv

Recension: Odins eld av Elvira Birgitta Holm
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB