Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Sommarkalas" av Hannu Sarenström? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Sommarkalas

Av Hannu Sarenström

Bok-
presentation:
Sommarkalas
Författar-
presentation:
Hannu Sarenström

Hannu Sarenström är en älskad inspiratör! Författare, fotograf, trädgårdsinspiratör, tv-personlighet, matlagare och magiker.
Här kommer hans njutningsfulla sommarkokbok - en uppföljare till Vinterkalas.

"Jag älskar månadsskiftet maj-juni, våren har visserligen blommat över men sparrisen skjuter fortfarande nya skott, rabarbern har blad stora som dasslock och årets första färskpotatis är inom räckhåll. I köket är det både vår och sommar samtidigt. Och strax utanför köksfönstret nere i Munkängarna blommar ramslöken i kilometerlånga stråk, en bröllopsvit vitlöksdoftande upplevelse som jag aldrig tröttnar på! Och varje nytt blad är början till grönskande festmåltider, vilket betyder försommarpesto, soppa och sill med smak av ramslök, mums!

Just nu i tredje veckan i maj när allt är nyutsprunget kommer grönskan med nya lätta smaker. Och plötsligt ter sig livet mycket enklare, vi klär oss i tunna bomullstyger och går på spontankalas varje kväll. Nu vill jag ha picknick i ekhagen, grillkvällar med kompisarna och jag längtar redan efter årets första hallontårta i bersån.
I morgon skall jag meta abborrar nere vid sjön, fast jag får väl mest mört! Men smörstekta byxade abborrfiléer i vingräddig ramslökssås är något av det godaste jag vet, fast ängamat är ju förstås också jättegott.

Sommarkalas är samma format som Vinterkalas, och den tar naturligtvis upp traditioner som valborg, midsommar och kräftnätter i augusti. Sommarsillarna skall självklart finnas med, både traditionella och nysmakande. Jag vill få med den oskuldsfulla matglädjen som finns i Rimfrost och trädgårdsdrömmar, lusten till sommarlivet och trä solmogna smultron på strå.
Det blir naturligtvis trädgårdskalas och middagsbord som klätts med vita nymanglade spetsdukar, och självklart doppar vi jordgubbar i champagnen innan vi äter sommarbuffé under äppelträden. Men det blir också enkel vardagsmat som en biffmacka ute på kökstrappan, trots alla kalas blir det ju också tisdagar och torsdagar med jämna mellanrum. Med det hindrar ju inte att de lyxas till av bäriga sommarpuddingar eller mandelplommon med mascarponekräm.
Boken tar sin början när nätterna är som ljusast och slutar i den mustiga septembernatten, precis just när lönnarnas blad färgas röda. Underbart!"
/Hannu Sarenström

Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Livsstilslitteratur med motiveringen: En njutningsfull, sensuell och glädjefylld kokbok med sagolika bilder som ger inspiration till många varierade sommarkalas.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

"Det bästa med sommaren är att det aldrig blir mörkt och man kan laga mat mitt i natten om man vill!"

Så säger Hannu Sarenström om sin nya bok "Sommarkalas". Hannu är en älskad författare, fotograf, trädgårdsinspiratör, tv-personlighet, matlagare och magiker.

Här kommer hans njutningsfulla sommarkokbok - en uppföljare till "Vinterkalas". Börjar när nätterna är som ljusast, slutar i den mustiga septembernatten. Picknick, grillkväll, hallontårta, midsommar och kräftfest ...

"Tjoho! Glada vänner, dryck och godaste plockmaten!"

Hannu Sarenström är en älskad inspiratör! Författare, fotograf, trädgårdsinspiratör, tv-personlighet, matlagare och magiker.
Här kommer hans njutningsfulla sommarkokbok - en uppföljare till Vinterkalas.

"Jag älskar månadsskiftet maj-juni, våren har visserligen blommat över men sparrisen skjuter fortfarande nya skott, rabarbern har blad stora som dasslock och årets första färskpotatis är inom räckhåll. I köket är det både vår och sommar samtidigt. Och strax utanför köksfönstret nere i Munkängarna blommar ramslöken i kilometerlånga stråk, en bröllopsvit vitlöksdoftande upplevelse som jag aldrig tröttnar på! Och varje nytt blad är början till grönskande festmåltider, vilket betyder försommarpesto, soppa och sill med smak av ramslök, mums!

Just nu i tredje veckan i maj när allt är nyutsprunget kommer grönskan med nya lätta smaker. Och plötsligt ter sig livet mycket enklare, vi klär oss i tunna bomullstyger och går på spontankalas varje kväll. Nu vill jag ha picknick i ekhagen, grillkvällar med kompisarna och jag längtar redan efter årets första hallontårta i bersån.
I morgon skall jag meta abborrar nere vid sjön, fast jag får väl mest mört! Men smörstekta byxade abborrfiléer i vingräddig ramslökssås är något av det godaste jag vet, fast ängamat är ju förstås också jättegott.

Sommarkalas är samma format som Vinterkalas, och den tar naturligtvis upp traditioner som valborg, midsommar och kräftnätter i augusti. Sommarsillarna skall självklart finnas med, både traditionella och nysmakande. Jag vill få med den oskuldsfulla matglädjen som finns i Rimfrost och trädgårdsdrömmar, lusten till sommarlivet och trä solmogna smultron på strå.
Det blir naturligtvis trädgårdskalas och middagsbord som klätts med vita nymanglade spetsdukar, och självklart doppar vi jordgubbar i champagnen innan vi äter sommarbuffé under äppelträden. Men det blir också enkel vardagsmat som en biffmacka ute på kökstrappan, trots alla kalas blir det ju också tisdagar och torsdagar med jämna mellanrum. Med det hindrar ju inte att de lyxas till av bäriga sommarpuddingar eller mandelplommon med mascarponekräm.
Boken tar sin början när nätterna är som ljusast och slutar i den mustiga septembernatten, precis just när lönnarnas blad färgas röda. Underbart!"
/Hannu Sarenström

Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Livsstilslitteratur med motiveringen: En njutningsfull, sensuell och glädjefylld kokbok med sagolika bilder som ger inspiration till många varierade sommarkalas.

Utgivningsdatum: 20110504
9789113025964

Halvklotband
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

"Det bästa med sommaren är att det aldrig blir mörkt och man kan laga mat mitt i natten om man vill!"

Så säger Hannu Sarenström om sin Sommarkalas, kokbokssuccén som nu släpps i kartonnage. Hannu är en älskad författare, fotograf, trädgårdsinspiratör, tv-personlighet, matlagare och magiker.

Hans njutningsfulla sommarkokbok, uppföljaren till Vinterkalas, börjar när nätterna är som ljusast och slutar i den mustiga septembernatten. Midsommar, grillkväll, hallontårta, picknick och kräftfest, allt ryms i sommaren.

Brev från Hannu om Sommarkalas, som nu släpps i kartonnage: 

"Jag älskar månadsskiftet maj-juni, våren har visserligen blommat över men sparrisen skjuter fortfarande nya skott, rabarbern har blad stora som dasslock och årets första färskpotatis är inom räckhåll. I köket är det både vår och sommar samtidigt. Och strax utanför köksfönstret nere i Munkängarna blommar ramslöken i kilometerlånga stråk, en bröllopsvit vitlöksdoftande upplevelse som jag aldrig tröttnar på! Och varje nytt blad är början till grönskande festmåltider, vilket betyder försommarpesto, soppa och sill med smak av ramslök, mums!

Plötsligt ter sig livet mycket enklare, vi klär oss i tunna bomullstyger och går på spontankalas varje kväll. Nu vill jag ha picknick i ekhagen, grillkvällar med kompisarna och jag längtar redan efter årets första hallontårta i bersån.
I morgon skall jag meta abborrar nere vid sjön, fast jag får väl mest mört! Men smörstekta byxade abborrfiléer i vingräddig ramslökssås är något av det godaste jag vet, fast ängamat är ju förstås också jättegott.

Sommarkalas är samma format som Vinterkalas, och den tar naturligtvis upp traditioner som valborg, midsommar och kräftnätter i augusti. Sommarsillarna skall självklart finnas med, både traditionella och nysmakande. Jag vill få med den oskuldsfulla matglädjen som finns i Rimfrost och trädgårdsdrömmar, lusten till sommarlivet och trä solmogna smultron på strå.
Boken tar sin början när nätterna är som ljusast och slutar i den mustiga septembernatten, precis just när lönnarnas blad färgas röda. Underbart!"

Utgivningsdatum: 20120502
9789113041001

Danskt band
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

Ständigt aktuelle Hannu Sarenströms inspirerande Sommarkalas finns nu i ett litet och behändigt smartformat som passar alla plånböcker. En perfekt present till en vän eller kanske dig själv, när du vill planera sommarens fester och umgänge i bersån under långa, ljusa kvällar. Få kan skriva så lustfyllt och filosofiskt om mat och natur som Hannu:

"Jag älskar månadsskiftet maj-juni, våren har visserligen blommat över men sparrisen skjuter fortfarande nya skott, rabarbern har blad stora som dasslock och årets första färskpotatis är inom räckhåll. I köket är det både vår och sommar samtidigt. Och strax utanför köksfönstret nere i Munkängarna blommar ramslöken i kilometerlånga stråk, en bröllopsvit vitlöksdoftande upplevelse som jag aldrig tröttnar på! Och varje nytt blad är början till grönskande festmåltider, vilket betyder försommarpesto, soppa och sill med smak av ramslök, mums!"

Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Livsstilslitteratur med motiveringen: "En njutningsfull, sensuell och glädjefylld kokbok med sagolika bilder som ger inspiration till många varierade sommarkalas."

Ständigt aktuelle Hannu Sarenströms inspirerande Sommarkalas finns nu i ett litet och behändigt smartformat som passar alla plånböcker. En perfekt present till en vän eller kanske dig själv, när du vill planera sommarens fester och umgänge i bersån under långa, ljusa kvällar.  Få kan skriva så lustfyllt och filosofiskt om mat och natur som Hannu:

"Jag älskar månadsskiftet maj-juni, våren har visserligen blommat över men sparrisen skjuter fortfarande nya skott, rabarbern har blad stora som dasslock och årets första färskpotatis är inom räckhåll. I köket är det både vår och sommar samtidigt. Och strax utanför köksfönstret nere i Munkängarna blommar ramslöken i kilometerlånga stråk, en bröllopsvit vitlöksdoftande upplevelse som jag aldrig tröttnar på! Och varje nytt blad är början till grönskande festmåltider, vilket betyder försommarpesto, soppa och sill med smak av ramslök, mums!"

I kapitel som Sommarromansen, Plötsligt är det fest varje kväll, Äntligen tomtater och Sylta och safta lite mer tar Hannu oss från de första sommarkänslorna till höstens smygande intrång. Det plockas nypotatis, firas midsommar, grillas, fiskas, plockas svamp, bakas och äts kräftor - allt som hör sommaren till. Med underbara naturbilder, enkla och ståtliga dukningar och en stor dos inspiration kliver vi rakt ut på sommarängen med Hannu.

Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Livsstilslitteratur med motiveringen: "En njutningsfull, sensuell och glädjefylld kokbok med sagolika bilder som ger inspiration till många varierade sommarkalas."

Utgivningsdatum: 20140401
9789113058603

Bok: 9791

Anmäl textfel

Utgivning

Syditaliens kök och skafferi

av Hannu Sarenström
Vildsparris, kronärtskockor, tomater, zucchini, citron, svamp, ka...

Lundens skugga : här växer trädgårdens vackraste blommor

av Hannu Sarenström
"Äntligen gör jag en bok om mitt favoritämne i trädgården, den lj...

Sommarkalas

av Hannu Sarenström
"Det bästa med sommaren är att det aldrig blir mörkt och man kan...

Trädgårdsvisioner : gyllene stunder och glömda misslyckanden

av Hannu Sarenström
"Om hypade trädgårdsgudar och vardagsjord!" Hannus trädgårdshisto...

Hannus mat

av Hannu Sarenström
"Den mat jag arbetar med spänner från det klassiska franska köket...

Trädgårdsmagi

av Hannu Sarenström
Författaren, fotografen, filmaren, föredragshållaren och trädgård...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2