Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Syditaliens kök och skafferi" av Hannu Sarenström? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Syditaliens kök och skafferi

Av Hannu Sarenström, Sanna Töringe

Bok-
presentation:
Syditaliens kök och skafferi
Författar-
presentation:
Hannu Sarenström

Resor, recept och italienska äventyr



Vildsparris, kronärtskockor, tomater, zucchini, citron, svamp, kastanjer, lamm, kanin, skaldjur och mycket mycket mer. I Syditaliens kök och skafferi följer vi Hannu Sarenström och Sanna Töringe på en äventyrlig, svindlande och sinnlig matresa genom Italiens sydligaste regioner. Vi möter våren i Sicilien, sommaren i Apulien, hösten i Kalabrien och senhösten i Basilikata. Överallt får vi smaka på de rikedomar säsongen och naturen kan erbjuda.

Vi lagar spännande maträtter tillsammans med duktiga kockar på restauranger och små pensionat. Och vi lär oss att utan pane e pomodori, bröd och tomater, olio, aglio e peperoncino, olivolja, vitlök och chili, samt acciuge, olive e capperi, sardeller, oliver och kapris, kommer vi inte långt. Det är den här maten, medelhavskosten, så rik på grönsaker och olivolja men utan alltför mycket kött, som anses vara mycket hälsosam.

Syditaliens kök och skafferi innehåller drygt 140 recept, en del så enkla att det känns som trolleri med grytorna. Andra kräver både tålamod och tid, pazienza e tempo, för att få till den himmelskt goda maten. Eller vad sägs om friterade zucchiniblommor från Apulien, auberginerullar med änglapasta från Kalabrien, lammstek fylld med pistagepesto från Sicilien och till slut ricotta med apelsin och mörk choklad från Basilikata tillsammans med ett litet glas hemgjord limoncello?

Syditaliens kök och skafferi är rikt illustrerad av författarna med fotografier på landskap, människor och mat.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Avvaktar tilltrycksbeslut

Vildsparris, kronärtskockor, tomater, zucchini, citron, svamp, kastanjer, lamm, kanin, skaldjur och mycket mycket mer.
I Syditaliens kök och skafferi följer vi Hannu Sarenström och Sanna Töringe på en äventyrlig, svindlande och sinnlig matresa. Vi möter våren på Sicilien, sommaren i Apulien, hösten i Kalabrien och senhösten i Basilikata. Överallt får vi smaka på de rikedomar säsongen och naturen kan erbjuda. 

Syditaliens kök och skafferi innehåller drygt 140 recept, en del så enkla att det känns som trolleri med grytorna. Andra kräver både tålamod och tid, pazienza e tempo, för att få till den himmelskt goda maten.

Syditaliens kök och skafferi är rikt illustrerad av författarna med fotografier på landskap, människor och mat.

Resor, recept och italienska äventyr



Vildsparris, kronärtskockor, tomater, zucchini, citron, svamp, kastanjer, lamm, kanin, skaldjur och mycket mycket mer. I Syditaliens kök och skafferi följer vi Hannu Sarenström och Sanna Töringe på en äventyrlig, svindlande och sinnlig matresa genom Italiens sydligaste regioner. Vi möter våren i Sicilien, sommaren i Apulien, hösten i Kalabrien och senhösten i Basilikata. Överallt får vi smaka på de rikedomar säsongen och naturen kan erbjuda.

Vi lagar spännande maträtter tillsammans med duktiga kockar på restauranger och små pensionat. Och vi lär oss att utan pane e pomodori, bröd och tomater, olio, aglio e peperoncino, olivolja, vitlök och chili, samt acchiuge, olive e capperi, sardeller, oliver och kapris, kommer vi inte långt. Det är den här maten, medelhavskosten, så rik på grönsaker och olivolja men utan alltför mycket kött, som anses vara mycket hälsosam.

Syditaliens kök och skafferi innehåller drygt 140 recept, en del så enkla att det känns som trolleri med grytorna. Andra kräver både tålamod och tid, pazienza e tempo, för att få till den himmelskt goda maten. Eller vad sägs om friterade zucchiniblommor från Apulien, auberginerullar med änglapasta från Kalabrien, lammstek fylld med pistagepesto från Sicilien och till slut ricotta med apelsin och mörk choklad från Basilikata tillsammans med ett litet glas hemgjord limoncello?

Syditaliens kök och skafferi är rikt illustrerad av författarna med fotografier på landskap, människor och mat.

Utgivningsdatum: 20140916
9789174243819

Bok: 237372

Anmäl textfel

Utgivning

Syditaliens kök och skafferi

av Hannu Sarenström
Vildsparris, kronärtskockor, tomater, zucchini, citron, svamp, ka...

Lundens skugga : här växer trädgårdens vackraste blommor

av Hannu Sarenström
"Äntligen gör jag en bok om mitt favoritämne i trädgården, den lj...

Sommarkalas

av Hannu Sarenström
"Det bästa med sommaren är att det aldrig blir mörkt och man kan...

Trädgårdsvisioner : gyllene stunder och glömda misslyckanden

av Hannu Sarenström
"Om hypade trädgårdsgudar och vardagsjord!" Hannus trädgårdshisto...

Hannus mat

av Hannu Sarenström
"Den mat jag arbetar med spänner från det klassiska franska köket...

Trädgårdsmagi

av Hannu Sarenström
Författaren, fotografen, filmaren, föredragshållaren och trädgård...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2