Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Matlagning 1 - Häftad
Beställningsvara, 787 kr
 Information från förlaget 

Matlagning 1

Av Helen Westblom Jonsson

Bok-
presentation:
Matlagning 1
Författar-
presentation:
Helen Westblom Jonsson
Häftad
Beställningsvara, 787 kr

Matlagning 1 är ett läromedel inom ämnet matlagningskunskap på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Läs mer
Att laga mat på ett yrkesmässigt sätt kräver kunskaper om såväl moderna som traditionella hantverksmetoder. Men det är inte bara förmågan att tillaga varma och kalla rätter det handlar om. Du måste också kunna planera tillagningen, beräkna mängder, arbeta hygieniskt samt använda olika redskap och maskiner på ett ergonomiskt och säkert sätt.
Matlagning 1 är ett läromedel för kursen med samma namn på restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Läromedlet är indelat i fyra delar:
- Organisation, planering och utrustning
- Varmkök
- Kallkök
- Recept
I slutet av boken finns även en ordlista med termer som används inom ämnet. Boken är illustrerad med tydliga och instruerande fotografier som är till stor hjälp för läsaren. I de olika kapitlen finns även olika typer av uppgifter som gör att man praktiskt får tillämpa de teoretiska delarna.

Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.

Utgåvor

Häftad
Förlag: Liber
Lagerstatus: Beställningsvara

Ett helt nytt läromedel inom ämnet matlagningskunskap
Att laga mat på ett yrkesmässigt sätt kräver kunskaper om såväl moderna som traditionella hantverksmetoder. Men det är inte bara förmågan att tillaga varma och kalla rätter det handlar om. Man måste också kunna planera tillagningen, beräkna mängder, arbeta hygieniskt samt använda olika redskap och maskiner på ett ergonomiskt och säkert sätt.

Ett helt nytt läromedel inom ämnet matlagningskunskap
Att laga mat på ett yrkesmässigt sätt kräver kunskaper om såväl moderna som traditionella hantverksmetoder. Men det är inte bara förmågan att tillaga varma och kalla rätter det handlar om. Man måste också kunna planera tillagningen, beräkna mängder, arbeta hygieniskt samt använda olika redskap och maskiner på ett ergonomiskt och säkert sätt.

Läs mer
Utmärkande drag
- Traditionella och moderna metoder
- Instruerande bilder
- Stor receptdel
Matlagning 1 innehåller grunderna i hur arbetet i köket kan organiseras och planeras, kökets redskap, maskiner och annan utrustning samt grundläggande matlagningsmetoder.
Läromedlet är indelat i fyra delar:
- Organisation, planering och utrustning
- Varmkök
- Kallkök
- Recept
I slutet av boken finns en ordlista med termer som används inom ämnet. Boken är illustrerad med tydliga instruerande fotografier som är till stor hjälp för läsaren. I de olika kapitlen finns uppgifter av utredande karaktär som gör att man praktiskt får tillämpa de teoretiska delarna. Uppgifterna ger dels en förståelse för vad som händer vid matlagning och dels vilka ekonomiska konsekvenser olika tillagningsmetoder ger.
Läromedlet är skrivet för kursen med samma namn på restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Boken vann Svenska Publishing-Priset 2014 i kategorin läromedel.

Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.

Recensioner
All fakta inom de olika områdena beskrivs tydligt med förklaringar, definitioner och med frågor och svar som ger boken en tydlig och pedagogisk inriktning.
Charlotte Berglund, Bibliotekstjänst 14102202

Utgivningsdatum: 20130823
9789147107773

Bok: 205431

Anmäl textfel

Utgivning

Matlagning 1

av Helen Westblom Jonsson
Ett helt nytt läromedel inom ämnet matlagningskunskapAtt laga mat...

Mat tro tradition

av Helen Westblom Jonsson
Att flytta till ett annat land innebär stora omställningar inte m...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2