Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Tofvehult: Dreams of a café - Classic swedish recipes" av Lena Göransson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 
Engelsk utgåva

Tofvehult: Dreams of a café - Classic swedish recipes

Av Lena Göransson

Bok-
presentation:
Tofvehult: Dreams of a café - Classic swedish recipes
Författar-
presentation:
Lena Göransson

Desire is the best spice

My philosophy in the kitchen is to, first and foremost have fun. As long as you follow the base of the recipe there is freedom to improvise.

Especially with the recipes in the book you hold in your hands. Instead of apples, try pears. If it says

blueberries, try raspberries or lingonberries. If it says milk in a recipe and you are out, try cream,

buttermilk or maybe even water instead. When you bake bread, try using some heartier flour,

flax seed, oats or something else. The worst that can happen is that you get a bread that doesn’t

taste or look like the original. On the other hand, you just made your own original bread! When it

comes to taste, add a little extra of the spices you like. I often use a pinch of cardamom when I bake.

A little extra vanilla sugar usually never hurts and some extra drops of bitter almond oil can take a pastry with nuts to new heights. Finally some words for the road: when baking in a cake pan, once the cake pulls away from the edges it is a good sign it is done. But, to be sure, insert a toothpick in the middle and make sure it does not come out sticky, if it does, it is not done yet. Do not lean entirely on times and temperatures in the recipes but check the pastries occasionally.

From my own experience, I know that all ovens have their own personality. When you make dough, it is

done when it doesn’t stick to the sides. Let it be a little loose, which will reduce the risk of the bread being stiff. Good luck now and do not forget that the best way to a good pastry is to follow your gut.

Utgåvor

Board book
Förlag: Kakor & Monster AB
Lagerstatus: Spärrad

This book is a fulfillment of a dream and an honor to a grandmother whom with genuine affection used baking as the main ingredient to make childhood summers turn into endless days of delight.

We will follow Lena Göransson’s journey from childhood summers in Tovehult, to her life as fashion model and back to Tovehult against all odds, as she moved her

family out to the countryside in Småland and opened up Tofvehults Kafé.

Tofvehult – Dreams of a café is also a cookbook with easy to make recipes of moist breads and irresistible desserts. Lena and Grandma Britta created most of the recipes following the seasons and using what was at hand in the garden and in the little kitchen in Tofvehult.

Bake with delight!

Utgivningsdatum: 20111210
9789197979221

Bok: 189288

Anmäl textfel

Utgivning

Barnens egen matbok

av Lena Göransson
Barnens egen matbok är en färgstark, bildrik och pedagogisk recep...

Barnens egen bakbok

av Lena Göransson
Barnens egen bakbok är en färgstark, bildrik och pedagogisk recep...

Jul i Tofvehult : från advent till tjugondag Knut

av Lena Göransson
Jul i Tofvehult är den tredje i serien kokböcker från Tofvehults ...

Tofvehult : följ med på vår smakresa

av Lena Göransson
Tofvehult – Följ med på vår smakresa är en inspirationskokbok med...

Tofvehult : drömmen om ett kafé

av Lena Göransson
Tofvehult Drömmen om ett kafé är en bok fylld av lantliga bilder ...

Utgivning - andra språk

Tofvehult: Dreams of a café - Classic swedish recipes (eng)

av Lena Göransson
This book is a fulfillment of a dream and an honor to a grandmoth...

Tofvehult : Ein traum von einem café - Schwedische leckereien zum selberbacken (ger)

av Lena Göransson
Spaß ist das beste Gewürz Meine Philosophie in der Küche gründet ...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2