LitteraturMagazinet presenterar - LitteraturMagazinet

 LitteraturMagazinet presenterar 
LitteraturMagazinet växer

Tre nya bloggare

LitteraturMagazinet växer

Nu förstärker vi LitteraturMagazinet ytterligare! Från och med den 12 november skriver erfarna bloggarna Anette Blomqvist, Anne-Charlotte Östman och Viktoria Thornberg i LitteraturMagazinet. De kommer tidigare från de välskrivna bloggarna "Lingonhjärta", "Kultur och tro" och "Bokomaten".

– Det är en fantastiskt fin bekräftelse att såväl en doktor i litteraturvetenskap som så vana bokbloggarrävar vill vara med i vårt team, säger LitteraturMagazinets publisher Linus Glansholm.

Läs mer ...

Tema: Nobelpriset 2013

I väntan på att dörren skulle öppnas

Den 10 oktober klockan 13 avslöjade Svenska Akademiens ständige sekreterare att Alice Munro tilldelas årets Nobelpris i litteratur.

Innan tillkännagivandet avslöjande Peter Englund bara en sak – vilka kläder han skulle ha på sig när han öppnade den berömda dörren till Börssalen. På sin blogg meddelande han skämtsamt: "brungrå kostym med beige skjorta, mörkblå slips med ränder samt bruna skor".

Prisutdelningen sker i Stockholms konserthus den 10 december.

Läs mer ...

Tema: Rumänien

Rumänien - litteraturtema 2013

Ny tema-avdelning: LitteraturMagazinet Rumänien. Recensioner, reportage och blogginlägg. Rumänien är även årets tema på bokmässan 2013.

Läs mer ...
Möt oss på bokmässan i Göteborg!

Bokmässan 2013

Möt oss på bokmässan i Göteborg!

LitteraturMagazinet kommer att vara på plats i Göteborg under den årliga mässan den 26-30 september. Totalt 13 medarbetare finns på mässgolvet torsdag–söndag. I år har vi valt att inte ha en egen monter då vi istället vill fokusera på att bevaka så många seminarier, utställare och event som möjligt. Vi är där för att möta er – och för att förmedla intryck till våra läsare.

Vill ni ha besök från oss, en miniintervju eller bara en pratstund. Har ni någon idé ni vill bolla med oss eller något annat tips? Hör av er så ses vi!

Läs mer ...

Författarblogg: Mattias Lönnebo

"Men det måste finnas ett hopp - det blir mer realistiskt"

Mattias Lönnebo är en skönlitterär författare vars utgivning innefattar flera fantasyböcker men även mer vardagliga relationsnoveller. Stilen präglas av spänning, mytologi och existentiellt djup och han vänder sig både till vuxna och yngre läsare. Vid sidan av sitt författarliv verkar han som präst i Svenska kyrkan och militärpastor.

– Det finns väldigt många ungdomsböcker som är deprimerande och mörka. Själv kan jag mycket väl tänka mig att skriva om negativa saker – men det måste finnas ett hopp. Jag menar att det är mer realistiskt, förklarar han.

Läs mer ...

Skrivarblogg

Jonna Lindbergs skrivarblogg

Jonna Lindberg har varit kursansvarig för LitteraturMagazinets skrivarskola sedan starten i april 2013. Hon skriver själv på ett manus för barn och ungdomar. I sin blogg delar hon med sig av tips och skrivinspiration. "Jag hoppas kunna inspirera andra genom att dela med mig av egna erfarenheter."

Läs mer ...
LitteraturMagazinet nominerad till Svenska Publishing-Priset

En av Sveriges bästa digitala tidskrifter

LitteraturMagazinet nominerad till Svenska Publishing-Priset

LitteraturMagazinet är utsedd till en av Sveriges bästa digitala tidskrifter! Av många hundra tävlande har juryn nominerat tre bidrag till kategorin magasin, tidningar och tidskrifter, LitteraturMagazinet är en av dem.

Svenska Publishing-Priset skriver att målet med priset är "går på djupet för att på så sätt premiera de tävlingsbidrag som – vid sidan av en god grafisk form och en välgjord typografi – lockar till läsning tack vare ett tydligt och synligt budskap, ett informativt innehåll, en god målgruppsanpassning och en tydlig identitet."

Prisutdelning sker i Stockholm den 23 oktober.

Läs mer ...

Skrivarskolan hösten 2013

Skrivarskolan är tillbaka

Sommaren är slut och det är dags att göra plats för hösten. Skrivarskolan drar nu äntligen igång igen efter sitt sommaruppehåll! Vi kommer bjuda på fler delar med inspirerande texter och övningar. Nu har du chansen att komma ikapp - alla de tidigare delarna ligger uppe! Men i den här skolan finns inga måsten - här finns bara lust - skrivlust! De olika delarna behöver inte göras i ordning - hoppa på där du känner dig mest inspirerad.

Nu släpper vi del fem handlar om personporträtt. Hur får man till bra karaktärer? Finns det några knep, och vad är en bra karaktär?

Tack vare er har skrivarskolan blivit en fantastisk mötesplats för alla oss skrivande människor. Nu kör vi!

Läs mer ...

Nyhet: Diskussionsforum

Ny mötesplats för skrivintresserade

Nu lanserar LitteraturMagazinet ett diskussionsforum kring skrivande, skrivprocessen, författarskapet och andra skrivrelaterade ämnen. Hur får du inspiration till att skriva? Kan man skriva talspråk? Hur kontaktar man ett förlag? Ställ frågor, starta nya trådar, bidra med svar! Sätt igång! Bli medlem gratis och diskutera mera!

Läs mer ...
Underfundiga texter om skrivandets magi

LitteraturMagazinet Skriv!

Underfundiga texter om skrivandets magi

Under nya vinjetten "Wallmans Textverkstad" skriver Erika Wallman krönikor och inspirationstexter om språk och skrivande. Nu senast avslöjande hon sanningen om sin barndoms läsning: "Jag är ett Kalle Anka-barn". Hennes underfundiga texter kompletterar skrivarskolan på LitteraturMagazinet Skriv! Följ hennes tankar och reflektioner kring språket, tiden, livet och skrivandet.

Läs mer ...

Författarblogg

Om att leva i en intensiv konfliktsituation

Författaren och filmvetaren Taliah Pollack har rest runt i Hebron på Västbanken för att få underlag till en barnbok. Hon har pratat med både palestinier och judar för att kunna skriva om hur det är att leva i en intensiv konfliktsituation. Följ hennes blogg om nya boken och skrivprocessen på LitteraturMagazinet Skriv!

Läs mer ...

Författarblogg

Sofia Hallberg söker det viktiga

Sedan april 2013 bloggar författaren Sofia Hallberg på LitteraturMagazinet Skriv! Hennes debutbok "Mina fräknar" kom hösten 2012 och nästa bok är på väg. "Min blogg handlar om det som är viktigt i mina ögon; så som litteraturen. Och kärlek. Mycket kärlek."

Läs mer ...
Författarbloggar på LitteraturMagazinet Skriv!

Taliah Pollack och Sofia Hallberg

Författarbloggar på LitteraturMagazinet Skriv!

Nu lanserar vi två författarbloggar på LitteraturMagazinet Skriv!

Följ med på Taliah Pollacks resa till Hebron där hon ska arbeta med en ny bok. "Min förhoppning är att det ska resultera i en bok som ger en nyanserad och mänsklig bild av en komplex och omänsklig situation." skriver hon.

Och Sofia Hallberg som i sina böcker försöker få syn på och fånga livets verkliga värden. "Jag kände ett starkt behov av att sätta ord på berättelser som sammanfattade livet." skriver hon.

Välkomna in!

Läs mer ...

Invigning i fredags

Nu är vi äntligen igång!

Gratis skrivarskola!

* Inspirationstexter * Skrivövningar * Publicera dina egna texter * "Författare berättar" * Fördjupningstips * Boktips * Personlig presentation * och mer ...

Nu kör vi igång LitteraturMagazinet Skriv! Bli medlem!

I fredags, 26:e april, startade LitteraturMagazinets skrivarskola. Premiären blev en helt osannolik succé med 3000 deltagare redan från start!

Vi har fått fantastiskt fin feedback från medlemmarna! Det är en fröjd att se alla övningstexter som kommer in.

Det är inte försent att hoppa på - vi har kommit för att stanna, alla är välkomna!

Gratis skrivarskola!

Läs mer ...

Ljudboksrecensioner

Lyssna kan också vara att läsa

Lyssna kan också vara att läsa. När du kör bil, när du dammsuger, promenerar med hunden, sitter i tunnelbanan eller ligger sömnlös.

LitteraturMagazinet har mängder av aktuella ljudboksrecensioner - flera guldkorn och tips.

Lyssnar du på ljudböcker?

Läs mer ...
Skriv, kära läsare – Skriv!

ny avdelning på litteraturmagazinet

Skriv, kära läsare – Skriv!

Nio av tio svenskar skriver i någon form – till exempel dagbok, en egen blogg, brev eller romaner. Nästan var tredje svensk drömmer om att ge ut en egen bok. Detta har vi på LitteraturMagazinet tagit fasta på och startar nu en ny avdelning speciellt för alla som älskar att skriva, gillar språk och kanske också har ett eget skrivprojekt i skrivbordslådan. På LitteraturMagazinet Skriv! samlar vi recensioner, nyheter och intervjuer som har med språk och skrivande att göra. Dessutom bjuder vi på krönikor och blogginlägg. Inom kort startar också Jonna Lindbergs skrivarskola!

Bli medlem och följ vår skrivarskola. Diskutera idéer med andra skrivintresserade. Läs recensioner av aktuella skrivarböcker, författarintervjuer, krönikor och mer.

Läs mer ...

LitteraturMagazinet tema

Mo Yan - 2012 års nobelpristagare

LitteraturMagazinet tema: Mo Yan, www.moyan.se

Läs om 2012 års Nobelpristagare i litteratur och hans livsverk! Vi presenterar de av hans böcker (tre stycken) som finns på svenska och intervjuar Tranan, det lilla bokförlaget som nu har en Nobelpristagare i sitt stall.

– Det är tuffa tider och den här uppmärksamheten är välkommen, säger förlagsredaktören Lina Rydén-Reynols på Tranan.

Läs mer ...

Bok & Bibliotek

Äntligen älskade Bokmässan

Nu är det dags för årets stora bokhändelse i Sverige, bokmässan i Göteborg. I år går mässan av stapeln 27-30 september och temat är ”Norden”.

Självklart kommer LitteraturMagazinet att vara på plats. Under de fyra dagarna livebloggar vi direkt från mässgolvet.

Läs mer ...

LitteraturMagazinet Fakta

Nu lanserar vi specialavdelningen för facklitteratur

Från och med idag finns den rykande färska avdelningen LitteraturMagazinet Fakta. Här samlar vi recensioner, intervjuer, debatt och artiklar som rör just denna kategori av böcker.

Läs mer ...

Äldre artiklar

« Föregående | 1 | 2 |  3  | 4 | Nästa »

Anmäl textfel

Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Mer än en vanlig deckare

Recension: Förmörkelsen av Karin Fossum

Sjungande vokaler och ett requiem

Recension: Ur världen av Eva Runefelt

Nybliven begravningsentreprenör nystar i det förflutna

Recension: Min fars hemlighet av Sara Blaedel

Författarbiografi för barn

Recension: Små människor, stora drömmar. Astrid Lindgren av Maria Isabel Sánches Vegara

Läsvärd spänningsdebut från Luxemburg

Recension: Tolken av Jenny Runesson

Jag saknar en gestaltning

Recension: Tullias värld av Kerstin Ekman

Känsligt men segt om de fångna

Recension: Ödesmark av Stina Jackson

Kärlek i den eviga staden

Recension: Den sista sommaren av Gianfranco Calligarich

Stark kombination av humor och elände

Recension: Queenie av Candice Carty-Williams

Klassresans våndor och möjligheter

Recension: Åren av Annie Ernaux
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB