Lång väg hem av Lori Lansens - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Lång väg hem" av Lori Lansens? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Lång väg hem

Av Lori Lansens

Bok-
presentation:
Lång väg hem
Författar-
presentation:
Lori Lansens
Originaltitel: Rush Home Road

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Ibland slår ödet till. 70-åriga Addy Shadd tycker att hon har gjort sitt i livet. Bor i sin husvagn och har börjat luta sig tillbaka. Plötsligt står en ouppfostrad och övergiven femåring på hennes tröskel. Just där börjar ett stort mänskligt äventyr.

För Addy strömmar minnen från hennes gångna liv fram. Med eller mot sin vilja ges hon genom flickan Sharla en möjlighet till en sorts försoning med ödets svåra kast. Det är lång väg hem, men det ljusnar där borta.

Lori Lansens är född i Chatham i Ontario och är nu bosatt i Toronto, där hon är verksam som filmmanusförfattare. Lång väg hem är hennes första roman. Den utspelar sig i en trakt i Kanada dit många förrymda slavar sökte sig under 1800-talet och är också en skildring av hur mycket och hur lite som förändrats för den svarta befolkningen i södra Ontario.

Utgivningsdatum: 20040130
9789100578367

Pocket
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Ibland slår ödet till. Addy Shadd, en 70-årig svart kvinna, tycker att hon har gjort sitt i livet. Bor i sin husvagn och har börjat sänka takten och luta sig tillbaka. Plötsligt står en ouppfostrad, felnärd och övergiven femåring på hennes tröskel. Hennes mor har "temporärt" dumpat henne och gett sig av med sin älskare. Ett stort mänskligt äventyr börjar just där för den gamla kvinnan och flickan Sharla.
För Addy strömmar minnen från hennes gångna liv fram. Med eller mot sin vilja ges hon genom den växande närheten till barnet en möjlighet till en sorts försoning med svåra och smärtsamma upplevelser som präglat henne. Som 15-åring blev hon våldtagen och utkörd från hemmet när det visade sig att hon var gravid. Hennes bror omkommer under tragiska omständigheter när han försöker utkräva hämnd. Mödosamma, strävsamma år följer, solglimtar emellanåt, men främst ett stort mörker. Det är lång väg hem för Addy och Sharla, men de ger inte upp. Det ljusnar där borta.

Lång väg hem utspelar sig i en trakt i Kanada dit många förrymda slavar sökte sig under 1800-talet och är också en skildring av hur mycket som förändrats - och hur lite - på nästan hundra år för den svarta befolkningen i södra Ontario vad gäller ras, kärlek, hat och förlust.

"En häftigt stark, ärlig och övertygande roman." Jacquelyn Mitchard, författare till bl a Där havet slutar

Utgivningsdatum: 20050325
9789100106270

Bok: 11622

Anmäl textfel

Utgivning

Flickorna

av Lori Lansens
Rose och Ruby är inte bara systrar och bästa vänner, de är även siamesiska tvillingar och har gjort allt i sina liv tillsammans. De skall snart fylla trettio och blir då historiens äldsta siamesiska tvillingar och Rose börjar skriva på sin självbiografi om det liv hon har levat tätt sammanväxt med sin syster. Lori Lanses andra roman som publicerats i över tjugo länder.

Lång väg hem

av Lori Lansens
Ibland slår ödet till. 70-åriga Addy Shadd tycker att hon har gjo...

Utgivning - andra språk

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

På andra sidan muren

Recension: Nadia av Elisabeth Norebäck

Ett bibliotek fullt av livsval

Recension: Midnattsbiblioteket av Matt Haig

De döda på Sandby borg får nytt liv

Recension: Odins eld av Elvira Birgitta Holm

Ett arv tungt att bära

Recension: Förintelsens barn av Margit Silberstein

Bländande vackert om en värld där djuren dör

Recension: Den sista migrationen av Charlotte McConaghy

Tro möter vetenskap i roman om en familj

Recension: Inte av denna världen av Yaa Gyasi

Inkluderande bidrag till svensk historieskrivning

Recension: Svenska hjältar : från Engelbrekt till Greta Thunberg av Gösta Hultén

Kärlek och svek, lögner och drömmar

Recension: Lyckans son av Herbjørg Wassmo
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB