Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Vego Paradiso : en smak av det veganska köket" av Pia Hall? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Vego Paradiso : en smak av det veganska köket

Av Pia Hall

Bok-
presentation:
Vego Paradiso : en smak av det veganska köket
Författar-
presentation:
Pia Hall
Formgivare: Mårten Lundstedt

Vad har t ex kryddig cashewnötscurry, lena scones, pikant linssallad och mustig minestronesoppa gemensamt? Jo, alla kan tillagas utan animaliska produkter. Intresset för vegetarisk mat och veganmat ökar och man kan säga att en matrevolution är på gång i västvärlden. Allt fler blir veganer, vegetarianer eller helt enkelt blandkostare, som ofta väljer bort kött och fisk till förmån för vegorätter.

Här finns ett 80-tal läckra recept från det veganska köket. Många har hämtat inspiration från Asien, bland annat från det indiska och thailändska köket, men det finns också rätter för den hängivna husmanskostälskaren, till exempel pyttipanna, biff med potatis och spaghetti bolognese. Här kan man också läsa om vilka som egentligen var de första veganerna i världen, hur man gör för att vara säker på att få i sig alla näringsämnen och vad man säger till vänner och bekanta som ifrågasätter ens val av mat.

För den intresserade finns förslag på sajter, tidningar och litteratur inom området, listor över olika livsmedelstillsatser och en mindre ordlista.



Pia Hall är journalist och har bland annat varit verksam på tidningen Gourmet. Hon är född 1967, bosatt i Stockholm och är sedan flera år tillbaka själv vegan.

Utgåvor

Övrigt
Förlag: Natur & Kultur
Lagerstatus: Definitivt slut
Utgivningsdatum: 20000913
9789127353107

Danskt band
Förlag: Natur & Kultur
Lagerstatus: Definitivt slut

Vad har kryddig cashewnötscurry, lena scones, mustig minestronesoppa gemensamt? Jo, här tillagas de alla utan animaliska ingredienser. Tillsammans med ytterligare ett 60-tal läckra recept är det här en guldgruva inte bara för veganer utan för alla som vill äta grönt, hälsoriktigt och gott. Författarens egen favoriträtt är den kladdiga lasagnen, gärna med ett glas gott vitt vin till

Smått, Supersnabbt, Sydländskt, Smakrikt, Snällt, Svenskt, Snyggt, Såsigt, Smuligt och Smaskigt. Under dessa rubriker hittar man rätter för såväl vardagsmiddagen som bjudningen. Det är recept lika mycket för den övertygade veganen som för den som bara sporadiskt äter vegetariskt eller vill kunna bjuda veganer på middag ibland.

Recepten, lite näringslära och lite veganhistorik om da Vinci och andra gröna gubbar kombinerat med tips på bra webbsidor och litteratur gör det här till veganernas favoritbok. Den är faktagranskad av Åke Bruce, Livsmedelsverket, och dietisten Anna-Lena Andersson.

Vego Paradiso är en favorit i repris. På mångas begäran kommer den nu i färgpocket.

Utgivningsdatum: 19800101
9789127356931

Bok: 97072

Anmäl textfel

Utgivning

Fyra årstider i vegoköket

av Pia Hall
Inbunden, Finns i lager, 488 kr

Picklat & klart : från kimchi till plommon i madeira

av Pia Hall
Syrlig rödlök till burgaren? Romstinna bär till glassen? Smaksatt...
Inbunden, Finns i lager, 172 kr

Säsongens Vego : 40 smarta rätter på svenska råvaror

av Pia Hall
Tänk dig en mustig jordärtskockssoppa på hösten. En lasagnebakels...

Vego Paradiso : en smak av det veganska köket

av Pia Hall
Vad har t ex kryddig cashewnötscurry, lena scones, pikant linssa...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2