Sweet! : desserter och sötsaker av Roy Fares - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Sweet! : desserter och sötsaker" av Roy Fares? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Sweet! : desserter och sötsaker

Av Roy Fares

Bok-
presentation:
Sweet! : desserter och sötsaker
Författar-
presentation:
Roy Fares

Välkommen till Roys söta värld!

Det är lätt att förstå varför han blev Årets konditor häromåret, Roy Fares. Han kan sina sötsaker. Med fantasi och finess trollar han fram vidunderligt vackra bakverk som smakar himmelskt. Men vi vanliga dödliga kan minsann också använda hans recept - det vet inte minst alla vi som sett Roy baka godsaker i Go’ kväll i SVT på lördagarna. I Sweet! har han samlat sina femtio favoritrecept. De är uppdelade i kategorierna Middag, Fest, Kafferep och Mingel, vilket är bra vägledning när man funderar över ett gott, sött slut på olika bjudningar. Frossa i bland annat mousser lätta som luft, pigga pajer med frukt och bär och lyxiga cupcakes. Ibland är det sparsmakat och enkelt - som Nyponsoppa med mandelbiskvipinnar. Ibland överdådigt och "extra allt" - som Banana Cream Pie där kolasås, vaniljkräm, banan, kanderade nötter och grädde tronar i ett sprödbakat pajskal. Lättlagat och aningen mer avancerat i en bra balans, men alltid med tydliga smaker - både nya och överraskande likväl som trygga, kända. Roy tar några klassiska recept ett steg längre, som den lilla spröda makronen, som här förvandlas till en hel tårta. Fylld med vaniljkräm och dekorerad med bär blir den så snygg att man faktiskt tvekar med tårtkniven i hand. På ett enkelt sätt får han till det där lilla extra - som ett crunchigt pajsmul till den silkeslena chokladmoussen, eller en chokladmättad tryffel att förgylla den välkända crème brûlén med. Roy Fares första kokbok är full med förföriskt vackra bilder som lockar till visp och bunke. Här finns allt om hur man går tillväga för att själv få konditorklass på sina desserter.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Definitivt slut

Roy Fares, Årets konditor 2010 och känd från Go' kväll i SVT, har samlat sina femtio favoritrecept. Mousser lätta som luft, pigga pajer med frukt och bär och lyxiga cupcakes. Ibland enkelt - som Nyponsoppa med mandelbiskvipinnar. Ibland överdådigt - som Banana Cream Pie där kolasås, vaniljkräm, banan, kanderade nötter och grädde tronar i ett pajskal. Lättlagat och aningen mer avancerat i en bra balans, men alltid med tydliga smaker - både nya och överraskande likväl som trygga, kända.


Roy Fares första kokbok innehåller 53 recept med vackra bilder.
Nu kan alla få konditorklass på sina desserter!

Välkommen till Roys söta värld!



Det är lätt att förstå varför han blev Årets konditor häromåret, Roy Fares. Han kan sina sötsaker. Med fantasi och finess trollar han fram vidunderligt vackra bakverk som smakar himmelskt. Men vi vanliga dödliga kan minsann också använda hans recept - det vet inte minst alla vi som sett Roy baka godsaker i Go’ kväll i SVT på lördagarna.

I Sweet! har han samlat sina femtio favoritrecept. De är uppdelade i kategorierna Middag, Fest, Kafferep och Mingel, vilket är bra vägledning när man funderar över ett gott, sött slut på olika bjudningar. Frossa i bland annat mousser lätta som luft, pigga pajer med frukt och bär och lyxiga cupcakes. Ibland är det sparsmakat och enkelt - som Nyponsoppa med mandelbiskvipinnar. Ibland överdådigt och "extra allt" - som Banana Cream Pie där kolasås, vaniljkräm, banan, kanderade nötter och grädde tronar i ett sprödbakat pajskal. Lättlagat och aningen mer avancerat i en bra balans, men alltid med tydliga smaker - både nya och överraskande likväl som trygga, kända.

Roy tar några klassiska recept ett steg längre, som den lilla spröda makronen, som här förvandlas till en hel tårta. Fylld med vaniljkräm och dekorerad med bär blir den så snygg att man faktiskt tvekar med tårtkniven i hand. På ett enkelt sätt får han till det där lilla extra - som ett crunchigt pajsmul till den silkeslena chokladmoussen, eller en chokladmättad tryffel att förgylla den välkända crème brûlén med.

Roy Fares första kokbok är full med förföriskt vackra bilder som lockar till visp och bunke. Här finns allt om hur man går tillväga för att själv få konditorklass på sina desserter.

Utgivningsdatum: 20120828
9789174242720

Bok: 191958

Anmäl textfel

Utgivning

Delicious : bakverk för en godare höst och vinter

av Roy Fares
Den mästerlige konditorn Roy Fares är tillbaka med ännu en bok fu...

United States of Cakes : bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten

av Roy Fares
Roy Fares åkte till LA för att hitta de bästa amerikanska bakver...

Sweet! : desserter och sötsaker

av Roy Fares
Roy Fares, Årets konditor 2010 och känd från Go' kväll i SVT, har...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Kärlek på kundtjänst

Recension: Älskar att hata dig av Lovisa Wistrand

Överlastad spänningsroman

Recension: Plats 7A av Sebastian Fitzek

Tröstande godnattbok

Recension: Flickan från andra sidan havet av Sophie G. Hallgren

Fantastisk skildring av ett människoliv

Recension: Märit av Elisa Rossholm

Stringent om en livsavgörande händelse

Recension: Dödsängel av Axel Burénius

Instängd med de stora

Recension: Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen av Jesper Högström

Våld i vinets värld

Recension: Mordet som kom av sig av Lennart Rammer

Lyxig bok fylld av dansk stickinspiration

Recension: Knitting for Olive av Caroline Larsen, Pernille Larsen

En fulländad romandebut

Recension: Räkna hjärtslag av Katarina Widholm

Gedigen roman om en annan tid

Recension: Kaptenen och Ann Barbara av Ida Jessen
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB