Texmex från grunden av Jonas Cramby - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Texmex från grunden - Inbunden
Finns i lager, 298 kr
 Information från förlaget 

Texmex från grunden

Av Jonas Cramby

Bok-
presentation:
Texmex från grunden
Författar-
presentation:
Jonas Cramby
Inbunden
Finns i lager, 298 kr

Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så gör du egna tortillas, monterar bästa tacon, bankar ihop den perfekta guaccan, gör den hetaste chilisåsen, snickrar till en egen BBQ-smoker och så vidare.
Det är från USA:s gränsstater, snarare än direkt från Mexiko, som Jonas hämtar sin inspiration till den här boken. Som från Texas med sin robusta texmexmat inspirerad av både sin södra granne men också från cowboykulturen med sina bönor, ostiga enchiladas och rökiga BBQ. Eller New Mexico med sitt rökiga, lyxiga och mer autentiskt mexikanska kök samt Kalifornien med sin fräscha, vällagade mexmat så kallad fresh mex. Ofta gjord med fisk och skaldjur och alltid utan några som helst halvfabrikat så klart.
"Plötsligt händer det. Jag läser kokbok i sängen. Med halvöppen mun och blossande kinder."
Lotta Lundgren

"Årets kokbok."
Jan Gradvall, DI Weekend

Till Jonas blogg Chez Cramby.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Natur & Kultur
Lagerstatus: Finns i lager

Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så...

Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så gör du egna tortillas, monterar bästa tacon, bankar ihop den perfekta guaccan, gör den hetaste chilisåsen, snickrar till en egen BBQ-smoker och så vidare.


Det är från USA:s gränsstater, snarare än direkt från Mexiko, som Jonas hämtar sin inspiration till den här boken. Som från Texas med sin robusta texmexmat inspirerad av både sin södra granne men också från cowboykulturen med sina bönor, ostiga enchiladas och rökiga BBQ. Eller New Mexico med sitt rökiga, lyxiga och mer autentiskt mexikanska kök samt Kalifornien med sin fräscha, vällagade mexmat så kallad fresh mex. Ofta gjord med fisk och skaldjur och alltid utan några som helst halvfabrikat så klart.


"Plötsligt händer det. Jag läser kokbok i sängen. Med halvöppen mun och blossande kinder."
Lotta Lundgren

"Årets kokbok."
Jan Gradvall, DI Weekend


"Jag älskar den här boken. Säger det igen: Jag älskar den här boken, Texmex från grunden av Jonas Cramby."
Kockfruns blogg, Mat & Vänner

Till Jonas blogg Chez Cramby.

»Det kommer ut en kokbok om dagen och det är alltmer sällan jag efter läsningen går från ord till handling. Men här blir jag plötsligt sugen på att pröva på i stort sett allt.«

Svenska Dagbladet

Utgivningsdatum: 20120915
9789127133037

E-Bok
Förlag: Natur & Kultur Digital
Lagerstatus: Spärrad
Utgivningsdatum: 20141001
9789127140301

Häftad
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratu
Lagerstatus: Definitivt slut
Utgivningsdatum: 20150516
9789127143050

Bok: 191050

Anmäl textfel

Utgivning

Street food

av Jonas Cramby
Hiphopparen och amatörkocken Mange Schmidt lagar street food från...

Mackor : 100 klassiska sandwichar från Reuben till Po' boy

av Jonas Cramby
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Vardagsmålti...

Texas BBQ

av Jonas Cramby
Om traditionell grillning innebär att snabbt tillaga en köttbit p...
Kartonnage, Finns i lager, 280 kr

Mandomsprovet

av Jonas Cramby
"Crambys lysande formuleringsförmåga och vansinniga projekt gör M...

Texmex från grunden

av Jonas Cramby
Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade ändå känner de fle...
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Luxemburg under ytan

Recension: Tivolit av Jenny Runesson

Naturnära om livets hårda villkor

Recension: Dit du går, följer jag av Lina Nordquist

Kärlek på kundtjänst

Recension: Älskar att hata dig av Lovisa Wistrand

Överlastad spänningsroman

Recension: Plats 7A av Sebastian Fitzek

Tröstande godnattbok

Recension: Flickan från andra sidan havet av Sophie G. Hallgren

Fantastisk skildring av ett människoliv

Recension: Märit av Elisa Rossholm

Stringent om en livsavgörande händelse

Recension: Dödsängel av Axel Burénius

Instängd med de stora

Recension: Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen av Jesper Högström

Våld i vinets värld

Recension: Mordet som kom av sig av Lennart Rammer

Lyxig bok fylld av dansk stickinspiration

Recension: Knitting for Olive av Caroline Larsen, Pernille Larsen
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB