Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Grönsaker : tillbehör och garnityr - Inbunden
Finns i lager, 298 kr
 Information från förlaget 

Grönsaker : tillbehör och garnityr

Av Tommy Myllymäki

Bok-
presentation:
Grönsaker : tillbehör och garnityr
Författar-
presentation:
Tommy Myllymäki
Inbunden
Finns i lager, 298 kr

"Mästerkocken Tommy Myllymäki går på djupet med sina favoritgrönsaker och visar hur elegant en grönsaksrätt också kan vara."
Allt om Mat


"Det är i princip omöjligt att inte bli sugen på att laga och äta mat när man bläddrar igenom Tillbehör och garnityr av Sveriges kanske främste kock just nu: Tommy Myllymäki."
Svenska Dagbladet


När du börjar laga hela grönsaker i ugn upptäcker du många nya smaker och nyanser som  du kanske inte tidigare upplevt hos en grönsak. Jag älskar till exempel kombinationen av rostad blomkål   frasigt yttre, mjukt mellanlager och krispig mitt med brynt smör, kapris och citron.


Utifrån sina favoritgrönsaker skapar Tommy spännande goda tillbehör och sidorätter med grönsaken i fokus. De flesta rätter fungerar både som ett av flera tillbehör till exempelvis kött eller fisk men går också att äta som huvudrätt. Vid varje rätt står det tips på hur den kan serveras och till vad den passar bäst.

Det är recept på både varm och kall mat. Allt från grillad purjolök med getost och pinjenötter och bakad jordärtskocka med grädde och mandel till gurk- och avokadosallad med fisksås. Maten är enkel men med finess. För den som vill finns det även steg för steg-anvisningar till mer avancerade garnityr som Tommy tävlat med i Bocus dOr.

Tillbehör & garnityr ger dig kunskap om hur du får in grönt i matlagningen och en grund i olika tillagningstekniker som helbaka, ånga och rårimma. Boken innehåller över 120 recept.


Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. Han medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2011 silver i Bocuse dOr och 2014 tog han guld i Bocuse dOr Europe och tävlar i januari 2015 i den internationella upplagan av tävlingen. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Sjön i Jönköping och kreativ ledare för Taverna Brillo i Stockholm. 2013 gav han ut sin första egna kokbok  Såser.



"Fantastiskt vacker! Väldigt konstruktiv som kokbok, den håller."
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige


"Här får du inspiration till hur du får in mer grönt i matlagningen."
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin


"Metodavsnitt kombinerade med ursnygga bilder gör att man vill provlaga allt. Och jo, i slutet väntar också hela vinnarmenyn från Bocuse d'Or."
Helena Jansson, MatMagasinet


"Här är det lustfyllt, vackert, inspirerande - recept och bilder så lockande att det är en njutnung bara att läsa och titta."
Elle Decoration


"Recepten är tänkta att fungera som komplement till vilka huvudråvaror det än må vara men rätterna fungerar också i många fall som kompletta måltider."
Vin & Bar-Journalen


"Den är ursnyggt formgiven och mycket inspirerande."
Katrineholms-Kuriren


"Grönsaker, tillbehör, garnityr" är full av schysta recept på grönsaksbaserade rätter som inte alls måste kompletteras med kött eller fisk för att kännas fullvärdiga."
Kvälls-Postem

En finsmakares grönsaksbibel!

Elle Decoration

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Natur & Kultur
Lagerstatus: Finns i lager

"Mästerkocken Tommy Myllymäki går på djupet med sina favoritgrönsaker och visar hur elegant en grönsaksrätt också kan vara."
Allt om Mat


"Det är i princip omöjligt att inte bli sugen på att laga och äta mat när man bläddrar igenom Tillbehör och garnityr av Sveriges kanske främste kock just nu: Tommy Myllymäki."
Svenska Dagbladet


När du börjar laga hela grönsaker i ugn upptäcker du många nya smaker...

Utgivningsdatum: 20140929
9789127140097

Bok: 237530

Anmäl textfel

Utgivning

Sallad

av Tommy Myllymäki
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Kött, vilt & fågel

av Tommy Myllymäki
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Fisk & skaldjur

av Tommy Myllymäki
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Grönsaker : tillbehör och garnityr

av Tommy Myllymäki
"Mästerkocken Tommy Myllymäki går på djupet med sina favoritgröns...
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Såser

av Tommy Myllymäki
"Kan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man het...
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2