Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Sallad - Inbunden
Finns i lager, 298 kr
 Information från förlaget 

Sallad

Av Tommy Myllymäki

Bok-
presentation:
Sallad
Författar-
presentation:
Tommy Myllymäki
Inbunden
Finns i lager, 298 kr
Formgivare: Karin van der Kwast Gissberg

Ett måste för alla som vill äta mer grönt, antingen som huvudrätt eller tillbehör. Eller som fastnat i samma-sallad-hela-tiden-träsket.


Skånska Dagbladet


Jag äter sallader vid alla tillfällen och älskarverkligen hur mångsidiga de kan vara. Ät somlunch, eller ihop med en köttbit, lite fisk ellerbönor till middag eller gör ett helt gäng och servera som buffé.


För att bygga upp en riktigt bra sallad från grunden finns det några saker du bör tänka på. Tommy Myllymäki lär dig hur du bäst hanterar grönsaker och blad, hur du dressar dem, blandar olika smaker och får till schysta konsistenser med hjälp av olika toppings som krutonger och nötter.


Sallad består av ett 90-tal recept. Vissa har en bas av kolhydrater som potatis eller ris, andra är rotfruktsbaserade eller helt bladbaserade. Recept finns på allt från klassiker som caesarsallad, niçoise och waldorfsallad till äggsallad med pepparrot, flammad isbergssallad och pastasallad med skinka och pocherat ägg. Dessutom finns det ett kapitel med bara dressingar och såser.


Recepten går att vrida och vända på lite som du känner för, så testa gärna att göra egna varianter och kombinationer. Och tänk på att sallad kan ätas året om inte bara som en lätt lunch i trädgården under sommarhalvåret!


Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. 2018 öppnar han en ny restaurang på Djurgården, han är även kreativ ledare för bl a Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Ulriksdals Wärdshus i Stockholm. Tommyhar tidigare gett ut Kött, vilt & fågel, Fisk & skaldjur, Grönsaker och Såser.




Sallad är en bok som överraskar och en riktigt bra vardagsbok. Med relativt enkla och billiga råvaror så går det snabbt att sno ihop en god och matig sallad en vardagskväll. Hatten av till Myllymäki.
Umeå Tidning


"I boken får vi lära oss att göra allt från enkla sidosallader till proteinrika huvudrätter."
Damernas Värld


"En snygg bok som sporrar den som vill äta mer grönt - både i vardagen och till fest. Plus också för särskilda avsnittet och dressingar som fått en "särskild bok" i boken."
Skaraborgs Allehanda


Rik variation på recepten och många goda dressingar. Extra tumme upp för flammad isbergssallad. Prova!
MatMagasinet



Gör du samma slags sallad om och om igen? Då kommer en räddning. Stjärnkocken Tommy Myllymäki är aktuell med boken Sallad och presenterar här många roliga

alternativ, både lätta och lyxiga varianter. Ett måste för alla som vill äta mer grönt.

Skånska Dagbladet

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20170805
9789127151864

E-Bok
Förlag: Natur & Kultur Digital
Lagerstatus: Utkommer ej
Utgivningsdatum: 20170805
9789127154001

Bok: 293257

Anmäl textfel

Utgivning

Sallad

av Tommy Myllymäki
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Kött, vilt & fågel

av Tommy Myllymäki
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Fisk & skaldjur

av Tommy Myllymäki
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Grönsaker : tillbehör och garnityr

av Tommy Myllymäki
"Mästerkocken Tommy Myllymäki går på djupet med sina favoritgröns...
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Såser

av Tommy Myllymäki
"Kan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man het...
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2