Vem är YAHYA HASSAN? - LitteraturMagazinet, Sveriges största litterära magasin

 Litteraturblogg Vesna Prekopic 
Vem är YAHYA HASSAN?

Vem är YAHYA HASSAN?

Bok-
presentation:
Yahya Hassan
Författar-
presentation:
Yahya Hassan
Alienation is my nation : hiphop och unga mäns utanförskap i Det nya Sverige
Ove Sernhede

Litteraturkritikern Ulrika Milles har sagt att meningen med all konst är "att göra världen tillgänglig på ett nytt sätt, säga det som inte sagts, vara något annat". Jag läser hennes ord i en recension av en Jeanette Winterson-essä i DN (12/4-14), men jag tänker på det danska poetunderbarnet Yahya Hassan och jag tänker att dessa ord beskriver hans verk "YAHYA HASSAN".

Läsningen av Yahya Hassans dikter är problematisk på flera sätt. Det har visat sig i mottagandet av diktsamlingen, i att han blivit mordhotad och att islamofober tycker sig ha fått vatten på sin rasistiska kvarn. Det visar sig också när Debattscen Plattan på Kulturhuset Stadsteatern i veckan anordnar en paneldiskussion om poeten och hans poesi.

Det blir uppenbart ganska tidigt att "YAHYA HASSAN" är ett komplex verk som det är svårt att förhålla sig till. Expressens kulturchef Karin Olsson, Amanj Aziz, aktivist och samhällsdebattör, Anders Johansson, litteraturvetare och kritiker och Sarra Anaya, skribent och student på Biskops-Arnö har svårt att enas om vad och vem "YAHYA HASSAN" representerar. Karin Olsson menar att Hassan är typiskt dansk och att han återerövrar den danska traditionen, där han skriver sin poesi mot hyckleriet, fördomarna, samhället och kulturen. Anders Johansson tycker att det är en ovanligt svår bok att recensera, för vad är det man egentligen bedömer och uppskattar? Och den törst som tycks finnas efter denna typ av brutala berättelse - varför vill vi höra den? Är det för att få våra fördomar om invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet bekräftade? Är det för att vi törstar efter äkta människor?

Men vad är autenticitet i skönlitteraturen? Är det ens möjligt att vara autentisk när man diktar? Jag undrar, jag. Sarra Anaya är mycket kritisk till att Yahya Hassan blir en representant för det muslimska objektet. Det är problematiskt att den litterära världen försöker tillskriva honom en slags essentiell brutalitet, som hon ser som direkt kopplad till konstruktionen av "den andre". Amanj Aziz påpekar att majoriteten ser Yahya Hassan som en berättelse om rasifierade, men att hans verk är en individuell berättelse. Och att vi lystet konsumerar denna berättelse är stötande, säger Aziz. Är Yahya Hasssan apan som dansar och som alla klappar åt, undrar han. Ja, det kan man fråga sig. Aziz ställer tidigt i samtalet en annan intressant fråga: Vad skulle hända om Yahya Hassan slutar vara poetisk stjärna, och istället går tillbaka till sitt gamla (kriminella) jag - skulle han fortfarande bli lika väl emottagen i kulturvärlden? Mina tankar går ofrånkomligt till Sebbe Staxx i hiphopgruppen Kartellen, som varit grovt kriminellt belastad, men som sedan ett par år gjort drogfri kulturell karriär. Hur skulle han ses på om han tog återfall? Jag gissar att inbjudningarna från morgonsofforna skulle utebli.

Yahya Hassan har själv upprepade gånger sagt att han inte tar något ansvar för hur hans verk tas emot. Han ger oss sin berättelse, vi gör vad vi vill av den. Sarra Anaya säger med eftertryck att hon tror på poetens ansvar. Jag tolkar henne som att hon tycker att Yahya Hassan bär ansvar för att han med sitt verk bekräftar en diskurs om muslimer och har dessutom uttryckt sig afrofobiskt i sina dikter. Även Amanj Aziz är kritisk till att Hassan bekräftar fördomarna istället för att utmana dem, men Karin Olsson tycker att det är skönt att diktsamlingen inte blivit en sociologisk studie i Sverige, som den blivit i Danmark.

Anders Johansson menar att "YAHYA HASSAN" illustrerar att författaren/diktjaget inte hör hemma någonstans. Det är det jag läser också. Ingen av alla de identiteter den statslöse palestiniern med danskt pass har fungerar. Jag tänker på "AlieNation is My Nation" av Ola Sernhede (2002), en studie i ungdomars sociala problem och utanförskap, där kärlek till hiphopen och den egna lokala stadsdelen förenar dem. Utanförskapet är den enda identiteten som är giltig.

Jag blev djupt berörd av "YAHYA HASSAN" när jag läste den. För att den var ett hjärtskärande skrik underifrån. En autentisk röst från det helvetshål som bebos av vanmakt och våld. Inte för att den representerade en verklighet som jag personligen kan relatera till eller se som representation för vissa av samhällets medborgare. Men den slog sig hamrande in i djupet av mitt medvetande för att den vill visa en bild som vi också behöver se och prata om. Trots att det är en personlig erfarenhet som inte representerar något annat än Yahya Hassans egen erfarenhet.

Och för den som vill lyssna på författarens egen röst när hans eget liv berättas, så finns han här http://spotify:album:2dmIFM7NN0DvkOCowO409W


Avdelning: Poesi Taggar: #rasifierad #utanförskap #representation #alienation #konst
12 april 2014
 

Döda fiskar, levande barn

Döda fiskar, levande barn

Det är en arbetarklasskildring ur ett barns ögon. Det är ett liv som skildras där man vet sin plats på jorden"

Döda Fiskar av Alf Solander har följt mig sedan jag läste ut den för någon månad sedan. En enkelt berättad historia om ett barns liv under årstidernas växlingar. Den har bitit sig fast.


Avdelning: Skönlitteratur Taggar: #barndom #barn #uppväxt #fattigdom #arbetare #arbetarklass #klassamhälle
Kommentera /Visa 1 kommentarer
 

Kärlek är för dom

Bok-
presentation:
Mun mot mun & Lilla livet
Författar-
presentation:
Nina Lekander

Kärlek är för dom

"Och Thåströms nakna överarmar är vackrare än västvärldens samlade konstskatter". Nina Lekanders ord från romanen "Mun mot mun" (1988) har förföljt mig ända sedan jag läste dem första gången.


Avdelning: Poesi Taggar: #allahjärtansdag #kärlek
Kommentera
 

I politik och kärlek är allt tillåtet

Bok-
presentation:
Partiledaren som klev in i kylan : berättelsen om Juholts fall och den nya politiken
Författar-
presentation:
Daniel Suhonen
Inbunden
Finns i lager, 298 kr

I politik och kärlek är allt tillåtet

Daniel Suhonens bok om Håkan Juholt, ”Partiledaren som klev in i kylan”, landade som en bomb i höstas. Boken som beskriver den rekordkorta tiden som Juholt var partiledare, togs emot med en blandning av blodvittring, skvallerjakt och vilja till förståelse för vad det var som egentligen hände i Socialdemokraterna. 


Avdelning: Fakta Taggar: #juholt #suhonen #politik #media #makt
Kommentera
 

Lucka nummer 18: God Tidskriftsjul!

Läs mig! Ta i mig! Lär dig något nytt av mig!"

Jag älskar att läsa tidskrifter. Formatet är perfekt, en lagom tjock mängd text i min hand, som jag kan bläddra i lite på måfå. Stanna upp här och där. Välja ut en text efter tid och lust.


Avdelning: Taggar: #julkalendern14 #kulturtidskrifter #bildning #kunskap
Kommentera
 

Bok-
presentation:
All I Want for Christmas is planekonomi
Författar-
presentation:
Sara Granér
Utg.år: 2012

All I want for christmas is planekonomi

Det finns numera ett smörgåsbord av briljanta kvinnliga serietecknare som blandar dödligt allvar med absurd humor. Sara Granér är ett av dessa genier.


Avdelning: Serier Taggar: #julkalendern14
Kommentera
 

Kultur+Demokrati=Sant

Kultur+Demokrati=Sant

Min förvissning är att kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke förstår att se världen på ett fritänkande och inkluderande sätt"

Vad ska vi ha kulturen till? Det frågar sig Susanna Birgersson retoriskt i en ledartext i Dagens Nyheter, ”Macbeth viktigare än klotter”. Kulturministern skulle sagt ”Stärka demokratin”, eftersom hon också är demokratiminister, menar Birgersson, och så radar hon upp en rad viktiga kulturexempel som hon kan köpa är viktiga för samhället.

Sedan går hon raskt vidare till att kritisera ett nytt kulturforum, Kultwatch, en plattform för kulturanalys och kulturdebatt från ett avkoloniserat, klassmedvetet och feministiskt perspektiv, som vill vidga vyerna för både vad som innefattas av begreppet kultur och hur kulturen kan tolkas.

Susanna Birgersson köper inte detta, utan vill framhäva en hierarkisk kultursfär, där bland annat Shakespeare står stadigt på toppen som ett exempel på ”den förnämsta kulturen”. Den förnämsta kulturen kan peka på det allmänmänskliga, det som klarar att gå bortom tid, klass och etnicitet, menar hon.

Jag kan instämma i lovsången till Shakespeare, men kan också skrämmas av den trångsynta bild av vad som förtjänar epitetet finkultur, eller kultur överhuvudtaget.

I det sista stycket visar Susanna Birgersson ett sådant oförblommerat förakt för förorten och andra kulturformer än det som existerar i hennes egen värld.

” I regeringens kulturbudget har 230 miljoner kronor öronmärkts för satsningar i landets miljonprogramsområden. Fint – men till vad? Låt mig, lite tillspetsat, föreslå kulturministern att hon i stället för att finansiera workshoppar för graffitimålare lägger pengarna på att ta Shakespeare till betongförorterna.”

Jag blir faktiskt mållös inför detta klass- och kulturförakt. Varför måste vi polarisera? Stad mot förort. Högt mot lågt. Graffiti mot konst. Och vad säger att makten ska ut i orten och strössla med pengar där de antas göra mest nytta? Vad sägs om att ge pengarna och makten direkt till orten?

Min förvissning är att kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke till skillnad från Susanna Birgersson förstår att se världen på ett fritänkande, vidgat och inkluderande sätt. Rentutav demokratiskt. Där både Shakespeare och Banksy får plats.

 

Susanna Birgerssons ledare i DN 3/11 2014: http://www.dn.se/ledare/signerat/macbeth-viktigare-an-klotter/


Avdelning: Taggar: #kultur #kulturpolitik #finkultur #kultwatch #shakespeare #fördomar #förort
Kommentera
 

"Mina berättelser är flyttfåglar som söker värmen"

Vad man än tycker om Björn Ranelids författarskap eller person, kan man inte säga annat än att han är unik. Den ende i sitt slag.


Avdelning: Skönlitteratur Taggar: #kärlek
Kommentera
 

Drömmen om att hitta sig själv

Bok-
presentation:
Mary Jones historia : nedtecknad av mej själv och alldeles uppriktig om mitt liv samt om Dolores & John Silver så som jag fått det berättat för mej av dom själva
Författar-
presentation:
Elin Boardy

Drömmen om att hitta sig själv

Yukiko Duke presenterar Amanda Svensson och Elin Boardy som författare av den här säsongens absolut bästa romaner.


Avdelning: Skönlitteratur Taggar: #pirater #identitet #makt #genus
Kommentera
 

Konsten och livet

Bok-
presentation:
Klingsor
Författar-
presentation:
Torgny Lindgren
Pocket
Finns i lager, 73 kr

Konsten och livet

Det är inte lätt att leda ett samtal där Torgny Lindgren är en av deltagarna. I seminariet ”Jaget i konsten” med Inger Edelfeldt tar han över stora delar av samtalet. Men det blir han förlåten för direkt av publiken.


Avdelning: Skönlitteratur Taggar: #bokmässan #konst
Kommentera
 

Sent på jorden

Bok-
presentation:
Det här är inte mitt land
Författar-
presentation:
Kristian Lundberg
Pocket
Finns i lager, 69 kr

Sent på jorden

Det är sent på jorden och mörkret faller över oss. Så känns det en dag som denna. Inte nog med att ett rasistiskt parti nu njuter av ett segertåg i princip hela landet, så tyder allt på regeringskaos.

Jag är arg, bestört och sorgsen över att det ska vara så svårt att vara mot andra som du vill att andra ska vara mot dig. Kärleksfull, empatisk, solidarisk. Det var vad jag trodde var allmänmänskligt eftersträvansvärt.

Melankolin har lagt sig över mitt sinne. Jag läser poesi. Tänker att det blir bättre. När skuggorna dragit sig undan mina ögon. Tills dess läser jag Pär Lagerkvist och Gunnar Ekelöf och så tipsar jag om LitteraturMagazinets fantastiska antirasistiska boktipslista: http://www.litteraturmagazinet.se/100-antirasistiska-boktips

Jag tror på den ensamma människan

Jag tror på den ensamma människan
på henne som vandrar ensam
som inte hundlikt löper till sin vittring,
som inte varglikt flyr för människovittring:
På en gång människa och anti-människa.

Hur nå gemenskap?
Fly den övre och yttre vägen:
Det som är boskap i andra är boskap också i dig.
Gå den undre och inre vägen:
Det som är botten i dig är botten också i andra.
Svårt att vänja sig vid sig själv.
Svårt att vänja sig av med sig själv.

Den som gör det skall ändå aldrig bli övergiven.
Den som gör det skall ändå alltid förbli solidarisk.
Det opraktiska är det enda praktiska
i längden.

Gunnar Ekelöf, ur Färjesång (1941)


Avdelning: Poesi Taggar: #antirasism #tillsammanskap #val2014
Kommentera
 

Bok-
presentation:
Den stora omvandlingen : en granskning av välfärdsmarknaden
Författar-
presentation:
Cecilia Verdinelli
Danskt band
Finns i lager, 226 kr

Det privata är politiskt

Läxhjälpsföretagen vet att jag har barn i skolåldern. De finns i min brevlåda när jag kommer hem, väntar på mig i glossigt papper med lyckade läxcoachleenden som vänder sig till just mig. Till den där medelklassmamman som vill att barnen lyckas i skolan, det är ju ändå nationella prov det här läsåret, som vill ge barnen det där lilla extra. Privatiserad läxhjälp, tack men nej tack. 

Det får mig att ännu en gång tänka på ”Den Stora Omvandlingen”, som beskriver hur vår välfärd genomgått en omvandling där privata alternativ med raketfart och orkankraft tagit sig in på skolans, vårdens och omsorgens arenor.

På ABF-huset i Stockholm den 27/8 lyssnar jag på Kent Werne, en av redaktörerna till ”Den Stora Omvandlingen”, när han utifrån sitt kapitel i boken beskriver hur ideologiska övertygelser och starka ekonomiska intressen gått hand i hand sedan 70-talet, men fått en rejäl skjuts framåt sedan Alliansen kom till makten 2006. Den nya välfärdsmodellen. Den stora omvandlingen.

Det mest intressanta med Kent Wernes genomgång är när han beskriver att folk inom arbetarrörelsen sedan start visste vad som var på gång. Det är först på senare år som man har vaknat upp ur sin dvala. Och vem skulle inte vakna av rubriker och avslöjanden av vårdskandaler, förskolor som erbjuder vatten och bröd som mellanmål och gymnasieskolor som går i konkurs mitt under läsåret. Men ägarna skakar av sig och går vidare till nästa företag och nästa kundkrets. 

Opinionen har svängt. Röster har börjat höjas för att höras. Vinstdriften och vinstuttaget har kritiserats hårt, och till och med Jan Björklund har i veckan som gått uttalat sig om att riskkapitalbolag inte hör hemma i skolan. Det pratas, men vad kommer att göras? Kent Werne har räknat ut att om ingenting görs åt dagens system, så kommer halva välfärden att vara i privat regi 2020. Oavsett ideologisk tillhörighet, ska man kanske fundera på konsekvenserna av detta. Våga se bristerna. För detta ändamål är ”Den Stora Omvandlingen” en utmärkt utgångspunkt om man vill ha hjälp med att vakna.

Här kan du läsa recension av "Den Stora Omvandlingen".
 


Avdelning: Fakta Taggar: #välfärd #politik #privatisering #alliansen
Kommentera
 

Skänk en bok!

Skänk en bok!

Hej du, det här är en bok som jag har lämnat här med avsikt så att den kunde hamna i dina händer"

Igår på Facebook dök det upp något som fångade min bokfetischistiska ådra. Under en veckas tid, mellan den 8-14 september, är tanken att en ska lämna en bok (eller många!) på valfri plats, som förhoppningsvis kommer plockas upp av en nyfiken främling. På detta sätt skappas en ambulerande gratis bokmässa som sprider kärleken till läsning! Självklart kommer jag att delta, inte minst för att det är kittlande att fundera på var min utvalda bok kommer att hamna. Just nu funderar jag på att berika någons liv med något av Suzanne Brøgger, så som mitt liv har berikats av henne!

Här kan du klicka dig in på eventet som är skapat av Brigitte Parez och så här presenterar hon det hela:

"Lämna en bok någonstans, en bok som någon annan kan trivas med, en bok som du tycker andra kan må bra av att läsa, en bok som har berört dig, en bok som du vill lämna vidare. På så sätt skapar vi en anonym bokmässa, med gratis böcker.Vi hakar på en rörelse som kommer att pågå samtidigt i flera länder!!! Evenemanget pågår mellan 140908 och 140914.

Vad gör man? Jo man väljer en bok (eller flera, om man vill) och lämnar den någonstans som känns lämpligt eller roligt. Kanske på busstationen, i tunnelbanan, på vårdcentralen eller i fikarummet... Det är upp till dig.

Mitt förslag är att vi skriver i boken något i stil med "Hej du, det här är en bok som jag har lämnat här med avsikt så att den kunde hamna i dina händer. Läs den, jag hoppas att detta skall väcka ditt intresse."

Vill man gå ett steg vidare kan man även göra så här: man registrerar sig på Bookcrossing.com, det är gratis. Där kan man skriva in bokens ISBN nummer, och på så vis kan man även följa bokens resa, om den hamnar i flera successiva händer...

Jag inser att många av oss reser, varför jag har ändrat platsen för det här evenemanget till Var vi än befinner oss.

Med kärlek till böcker,
Brigitte Parez, artist."

 

Visst är det väl en underbar idé! 


Taggar: #läsning #läsglädje #böcker #bokbytardag #litteratur
Kommentera /Visa 10 kommentarer
 

Håll politiken borta från litteraturen

Det är val om några veckor. De politiska utspelen haglar över oss väljare dagligen, inte minst när det gäller skolan. Lärarbrist, kunskapsbrist och läsförståelsebrist basuneras ut med domedagsdån. Krav på mer ordning och reda, på fler disciplinära åtgärder och på annan ytlig fernissa är det som oftast syns och hörs. Men vikten av läsning hörs också då och då


Avdelning: Taggar: #kanon #litteraturkanon #skolan #litteratur #klassiker #läsförståelse
Kommentera /Visa 10 kommentarer
 

Bok-
presentation:
Pappan och havet
Författar-
presentation:
Tove Jansson
Utg.år: 1965

Alla är vi Mumin

Tove Jansson föddes idag för 100 år sedan. Hennes världar är vackra, mörka, farliga. De är förbryllande, fulla av känslor. De skimrar av liv och lust och ljus. De bebos av sådana som du och jag. Komplexa personligheter som trevar sig fram i sitt inre och försöker hitta en plats i det yttre. 


Avdelning: Skönlitteratur Taggar: #tove100 #mumin
Kommentera
 

Bok-
presentation:
Klass : är du fin nog?
Författar-
presentation:
Anneli Jordahl
Pocket
Finns i lager, 59 kr

Världen är min!

Jag har blivit besatt. Igen. Av klass. Efter att ha berörts av intervjuerna med de klassresande kvinnorna som Lena Sohl gjort för sin avhandling ”Att veta sin klass”, tog jag mig äntligen an en bok som jag borde läst för länge sedan. Men allt har sin tid. Visst är det så?


Avdelning: Taggar: #klass #klassresa #medier #kultur #kulturjournalistik
Kommentera
 

Läsa och lära. Unga pojkar läser nu mer!

Läsa och lära. Unga pojkar läser nu mer!

Det behöver inte spela en avgörande roll att blivande lärare knappt har klarat av ett grundläggande högskoleprov. Det är kanske just dessa som blir de bästa i yrkeslivet. Men att det spelar roll, det är jag övertygad om. För statusen, för lönesättningen, för kompetensen. För barnens framtid"

Pojkar har börjat läsa alltmer. Det är bra, det är mycket bra. 


Avdelning: Taggar: #skola #klass #läsning #bibliotek
Kommentera /Visa 2 kommentarer
 

Donna Tartt - en litterär superstar

Bok-
presentation:
Steglitsan
Författar-
presentation:
Donna Tartt
Pocket
Finns i lager, 78 kr

Donna Tartt - en litterär superstar

Arrangörerna har varit subtilt fyndiga, det hörs fågelkvitter i högtalarna medan de förväntansfulla åhörarna letar upp sina platser.


Avdelning: Skönlitteratur Taggar: #internationell författarscen #litteratursamtal #amerikansk litteratur
Kommentera

Recensent: Vesna Prekopic

"Huvudsaken är att hjärnan får jobba lika mycket som hjärtat vid läsningen"

Vesna Prekopic har aldrig klivit ur bokslukaråldern. Huvudsaken är att hjärnan får jobba lika mycket som hjärtat vid läsningen.

Hon är vanligtvis biträdande rektor på en gymnasieskola i Botkyrka, men är just nu tjänstledig för journalistikstudier.

Läs mer ...

Sök i bloggen

 

Favoriter skönlitteratur

Egenmäktigt förfarande : en roman om kärlek

av Lena Andersson
Vinnare av Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitter...

Bonjour tristesse

av Françoise Sagan
Bonjour tristesse är en sommarlovsberättelse från Rivieran om en ...

Glaskupan

av Sylvia Plath
År 1953 vinner 19-åriga Esther Greenwood en tävling där priset är...

Räddaren i nöden

av J D Salinger
"Räddaren i nöden" kallas ibland för den fö...

Henry & June: Ur Anaïs Nins ocensuerade dagbok

av Anaïs Nin
I Henry & June får vi läsa Anaïs Nins ocensurerade dagbok. Här...

New York-trilogin

av Paul Auster
Tre berättelser, tre historier som blandar deckargenrens rekvisit...

Främlingen

av Albert Camus
I "Främlingen" undersöker Albert Camus vad som h&aum...

Den vidunderliga kärlekens historia

av Carl-Johan Vallgren
Under tidigt 1800-tal föds Hercule Barfuss på en gl...

Mästaren och Margarita

av Michail Afanasevic Bulgakov
Det är 1930-tal i Moskva när en mystisk främling dyker upp. I han...

Läst 2014

Orange is the new black : mitt år i ett kvinnofängelse

av Piper Kerman
Piper Kerman lever ett lyckligt hipsterliv i Brooklyn. Hon njuter...

Den stora omvandlingen : en granskning av välfärdsmarknaden

av Cecilia Verdinelli
"En skarpsynt granskning av välfärdsmarknaden." Ingalill Mosander...

Det här är inte mitt land

av Kristian Lundberg
I Det här är inte mitt land reser Kristian Lundberg runt i det Sv...

Skamgrepp : femme-inistiska essäer

av Ulrika Dahl
"Ulrika Dahls lika respektlösa som genomintelligenta formuleringa...

Opinionsjournalistik : att skriva ledare, kolumner och recensioner

av Magdalena Nordenson
Vill du lära dig skriva bra åsiktsjournalistik? Drömmer du om att...

Det tidlösa reportaget

av Cecilia Aare
Människor har alltid lockats av bra berättelser – vi vill leva os...

Thåström txtr : 1977-2007

av Joakim Thåström
Joakim Thåström är en kompromisslös artist med en unik intensitet...

Hey Princess

av Mats Jönsson
Hey Princess är en bok om indiepop och mänskliga relationer, en a...

Araben

av Pooneh Rohi
Araben rör sig genom ett vitt Stockholm. Han har blivit en gammal...

Favoriter facklitteratur/reportage

Fans

av Fredrik Strage
De flesta människor är fans vid något tillfälle i livet om man m...

Jorden de ärvde

av Björn af Kleen
Vad har Brideshead Revisited, Evelyn Waughs roman om bortdöende e...

Det enda könet

av Katrine Kielos
Den ekonmiska mannen (Homo Economicus) lever och arbetar efter...

Under det rosa täcket : om kvinnlighetens vara och feministiska strategier

av Nina Björk
Nina Björk, frilansjournalist och litteraturvetare, har skrivit e...

Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värde

av Nina Björk
Nina Björk diskuterar drömmar och värderingar i...

438 dagar : vår berättelse om storpolitik, vänskap och tiden som diktaturens fångar

av Johan Persson
Natten till den 28 juni 2011 satte vi allt på spel när vi i skydd...

Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB