Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Lägereldens mat - Danskt band
Finns i lager, 226 kr
 Information från förlaget 

Lägereldens mat

Av Alf Andersson, Juha Rankinen

Bok-
presentation:
Lägereldens mat
Författar-
presentation:
Alf Andersson
Danskt band
Finns i lager, 226 kr
Formgivare: Bosse Bjelvenstedt
Fotograf: Jonas Gerdle

Matlagning över eld för jägare, fiskare och friluftsfolk.

Från en av Sveriges mest kunniga vildmarkskockar (med 15 böcker i ämnet) och en överlevnadsexpert. Alf Anderssons och Juhas Rankinens vildmarkskokbok beskriver den svenska naturen och allt i den som du kan använda, tillaga och äta. Steg för steg beskriver de i text och bilder hur du behandlar och tillagar fisk och kött med olika metoder. De använder i regel primitiva metoder som öppen eld men också friluftskök.
Fotografen Jonas Gerdle har följt de båda och hans bilder skildrar på ett instruktivt sätt hur du kan lära dig att laga vildmarksmat som de här båda experterna. Hygienfrågor och redskapen du behöver för att lyckas behandlas också på ett pedagogiskt sätt.   
Alla som är intresserade av natur och friluftsliv kommer att hitta något som angår dem i den här boken. Oavsett om de är jägare, fiskare, scouter eller bärplockare.

Skogens skafferi och hur du lagar mat i det vilda.

Alf och Juha har flyttat ut matlagningen i naturen och tillreder sin mat över lägerelden. Det här är en handbok i konsten att laga mat över eld för alla friluftsmänniskor. Man får lära sig eldkunskap, fjorton olika tillagningsmetoder, torka livsmedel, laga mat över eld med steg-för-steg-bilder. Även tillverkning av egna verktyg, hygien, att handskas med och förbereda råvaror på bästa sätt och näringslära finns med i denna grundliga bok.


Du hittar menyförlag för olika turer, tillagningstider, såsförslag, kryddor, skogens  skafferi och grundrecept med bilder baserat på kött, fisk, fågel osv. Det här är helt enkelt en basbok för jägare, fiskare, scouter och alla andra friluftsmänniskor som tycker om att vistas i naturen.

Kort om de båda författarna:

Alf Andersson har skrivit 15 böcker för jägare, fiskare och friluftsmänniskor om styckning av vilt, rökning av kött, fisk och handböcker som eftersök av vilt. Alf fick 2015 hedersdiplom av Hallands Matakademi för ”ett hållbart och etiskt nyttjande av de råvaror som står till buds i den halländska naturen”.

Juha Rankinen är en av grundarna till Vildmarksgymnasiet i Unnaryd där ungdomar lärde sig leva med naturen. Han har jobbat många år över hela världen som huvudinstruktör i vildmarkskunskap för engelska Ray Mears och kan sägas vara expert på människans förhållande till, och brukande av naturen.

Utgåvor

Danskt band
Förlag: Storartad förlag
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20170927
9789198188950

Bok: 300260

Anmäl textfel

Utgivning

Lägereldens mat

av Alf Andersson
Danskt band, Finns i lager, 226 kr

Rökning : så röker du kött och fisk

av Alf Andersson
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Viltstyckmästarens kokbok

av Alf Andersson
Under de senaste åren har blickar riktats allt mer på vad vi äter...
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Från håv till tallrik : hur du rensar och tillagar fisk

av Alf Andersson
Från håv till tallrik med smak från sjö och skärgård En prakti...
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Vildsvinsrecept : med smak av det vilda

av Alf Andersson
VILDSVINSRECEPT - MED SMAK AV DET VILDA är första delen i en seri...

Eftersökets ABC : hur man lyckas med eftersök på klövvilt

av Alf Andersson
EFTERSÖKETS ABC Här beskrivs kunnigt och pedagogiskt hur eftersök...
Flexband, Finns i lager, 298 kr

Styckning av vilt : älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel

av Alf Andersson
ALLT OM VILTSTYCKNING!Styckning av vilt< är en viktig faktabok,...
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Grilla vilt och fisk

av Alf Andersson
ATT GRILLA MAGERT VILT OCH FISK!Grilltekniskt drar sig många för ...

Så röker du kött och fisk

av Alf Andersson
ALLT OM HOBBYRÖKNING!Författaren Alf Andersson tar upp allt från ...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2