Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Styckning av vilt : älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel - Inbunden
Styckning av vilt : älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel - Inbunden
Finns i lager, 298 kr
 Information från förlaget 

Styckning av vilt : älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel

Av Alf Andersson

Bok-
presentation:
Styckning av vilt : älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel
Författar-
presentation:
Alf Andersson
Inbunden
Finns i lager, 298 kr
Fotograf: Bengt G. Johansson

ALLT OM VILTSTYCKNING!

Styckning av vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.

Jägare bär hem åtskilliga ton viltkött varje säsong hare, rådjur, vildsvin, hjort, fågel och framförallt älg. Vi måste se till att det skjutna viltet behandlas på ett korrekt sätt, för att den sedan skall komma till sin fulla rätt vid middagsbordet. Kom ihåg att du som jägare har traditioner att föra vidare!

ÄLG, HJORT, RÅDJUR, VILDSVIN, HARE och FÅGEL

Ny upplaga helt omarbetad med foton i färg,samt med text om också dovvilt och vildsvin. Visar styckning steg för steg - en oumbärlig hjälpreda i jägarfamiljen. Även om redskap, mörning, passning, avhudning, hur man delar kött rättvist i jaktlaget osv.

mörning mogningslagring

Viltsmak

Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll

Hygien

Sjukt, skadar kött

Älg

Delning av älgkött

Hjort

Rådjur

Vildsvin

Hare

Fågel

Redskap

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bokförlaget Settern
Lagerstatus: Definitivt slut

ALLT OM VILTSTYCKNING!
Styckning av vilt< är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.
NY REVIDERAD UPPLAGA 2005. Här visas i ord och bild hur man går tillväga för att bäst stycka och utnyttja de olika delarna från älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare samt fågel. Beskriver även olika redskap som är till stor hjälp vid urtagning, flåning och styckning.
6:e upplagan, 10:e tryckningen, 37:e tusendet

Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!
Alla styckningsbilder i färg!

Innehållsförteckning:
Inledning
Vad är kött?
Mörning - mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Sammanfattning
Hygien
Sjukt, skadat kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap

Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003

Utgivningsdatum: 19880101
9789175865522

Inbunden
Förlag: Bokförlaget Settern
Lagerstatus: Finns i lager

ALLT OM VILTSTYCKNING!
Styckning av vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.

Här visas i ord och bild hur man går tillväga för att bäst stycka och utnyttja de olika delarna från älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare samt fågel. Beskriver även olika redskap som är till stor hjälp vid urtagning, flåning och styckning.

ALLT OM VILTSTYCKNING!

Styckning av vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.

Jägare bär hem åtskilliga ton viltkött varje säsong hare, rådjur, vildsvin, hjort, fågel och framförallt älg. Vi måste se till att det skjutna viltet behandlas på ett korrekt sätt, för att den sedan skall komma till sin fulla rätt vid middagsbordet. Kom ihåg att du som jägare har traditioner att föra vidare!

ÄLG, HJORT, RÅDJUR, VILDSVIN, HARE och FÅGEL

Ny upplaga helt omarbetad med foton i färg,samt med text om också dovvilt och vildsvin. Visar styckning steg för steg - en oumbärlig hjälpreda i jägarfamiljen. Även om redskap, mörning, passning, avhudning, hur man delar kött rättvist i jaktlaget osv.

mörning mogningslagring

Viltsmak

Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll

Hygien

Sjukt, skadar kött

Älg

Delning av älgkött

Hjort

Rådjur

Vildsvin

Hare

Fågel

Redskap

Utgivningsdatum: 20110419
9789175866314

Bok: 147255

Anmäl textfel

Utgivning

Lägereldens mat

av Alf Andersson
Danskt band, Finns i lager, 226 kr

Rökning : så röker du kött och fisk

av Alf Andersson
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Viltstyckmästarens kokbok

av Alf Andersson
Under de senaste åren har blickar riktats allt mer på vad vi äter...
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Från håv till tallrik : hur du rensar och tillagar fisk

av Alf Andersson
Från håv till tallrik med smak från sjö och skärgård En prakti...
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Vildsvinsrecept : med smak av det vilda

av Alf Andersson
VILDSVINSRECEPT - MED SMAK AV DET VILDA är första delen i en seri...

Eftersökets ABC : hur man lyckas med eftersök på klövvilt

av Alf Andersson
EFTERSÖKETS ABC Här beskrivs kunnigt och pedagogiskt hur eftersök...
Flexband, Finns i lager, 298 kr

Styckning av vilt : älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel

av Alf Andersson
ALLT OM VILTSTYCKNING!Styckning av vilt< är en viktig faktabok,...
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Grilla vilt och fisk

av Alf Andersson
ATT GRILLA MAGERT VILT OCH FISK!Grilltekniskt drar sig många för ...

Så röker du kött och fisk

av Alf Andersson
ALLT OM HOBBYRÖKNING!Författaren Alf Andersson tar upp allt från ...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2