Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Viltstyckmästarens kokbok - Inbunden
Finns i lager, 226 kr
 Information från förlaget 

Viltstyckmästarens kokbok

Av Alf Andersson

Bok-
presentation:
Viltstyckmästarens kokbok
Författar-
presentation:
Alf Andersson
Inbunden
Finns i lager, 226 kr

Under de senaste åren har blickar riktats allt mer på vad vi äter och framförallt på vad maten innehåller. Böcker om vad den moderna maten innehåller i form av kemikalier och tillsatser har också publicerats. Vi ser en stark trend där miljömedvetna svenskar gärna lägger viltkött på tallriken. Viltkött är ett magert, proteinrikt kött som är rikt på mineraler och som innehåller nyttiga Omega3-fetter. Viltkött är också fritt från läkemedel och har låga halter av miljögifter och tungmetaller.

Föfrattaren har gedigen kunskap i ämnet och har tidigare bland annat gett ut följande titlar: Styckning av vilt Grilla, vilt och fisk Så röker du kött och fisk Från håv till tallrik Fisken efter fångsten.

Välkomna till min matvärld !

Boken vänder sig till alla som uppskattar god mat och som värdesätter den stund av avkoppling och gemenskap som måltiden ger. Jag vill här dela med mig av mina erfarenheter och de kunskaper jag etablerat under en lång följd av matlagningstillfällen, tillvaratagande av kött från vilt och tamboskap, charkuteri och styckning. Men framförallt kommer, det jag här vill förmedla, från ett omfattande och gediget ätande i glädjens tecken.

När man betraktar sig själv i spegeln kan man se att dessa strävanden inte varit förgäves. Matchvikten hålls stadigt över 100 och rynkbildningarna tillbakahållna av ett visst övertryck inifrån. Dock är hullet fortfarande fast och detta kan tillskrivas ett rörligt liv i skog och mark med bössa och fiskespö. Häri ligger filosofin med det kvalitativa ätandet ät dig mätt på bra saker men rör på dig! Fysiska aktiviteter utomhus sätter fart på blodomlopp och metabolismen samt stimulerar kreativiteten inför stundande måltidsupplevelser.

Innehållet i boken kretsar kring hantering av viltkött och hur man tar tillvara på de "svårare" bitarna. Allt från den grundläggande hanteringen, puts, mörningslagring, styckning och hygienfrågor till ren matlagning. Här finns en blandning av gammalt och nytt, utländska influenser, svensk husmanskost och en lovsång till långkoket.

Alf Andersson

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bokförlaget Settern
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20120514
9789175866383

Bok: 184009

Anmäl textfel

Utgivning

Lägereldens mat

av Alf Andersson
Danskt band, Finns i lager, 226 kr

Rökning : så röker du kött och fisk

av Alf Andersson
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Viltstyckmästarens kokbok

av Alf Andersson
Under de senaste åren har blickar riktats allt mer på vad vi äter...
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Från håv till tallrik : hur du rensar och tillagar fisk

av Alf Andersson
Från håv till tallrik med smak från sjö och skärgård En prakti...
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Vildsvinsrecept : med smak av det vilda

av Alf Andersson
VILDSVINSRECEPT - MED SMAK AV DET VILDA är första delen i en seri...

Eftersökets ABC : hur man lyckas med eftersök på klövvilt

av Alf Andersson
EFTERSÖKETS ABC Här beskrivs kunnigt och pedagogiskt hur eftersök...
Flexband, Finns i lager, 298 kr

Styckning av vilt : älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel

av Alf Andersson
ALLT OM VILTSTYCKNING!Styckning av vilt< är en viktig faktabok,...
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Grilla vilt och fisk

av Alf Andersson
ATT GRILLA MAGERT VILT OCH FISK!Grilltekniskt drar sig många för ...

Så röker du kött och fisk

av Alf Andersson
ALLT OM HOBBYRÖKNING!Författaren Alf Andersson tar upp allt från ...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2