Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Stora boken om grytor och gratänger" av Eja Nilsson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Stora boken om grytor och gratänger

Av Eja Nilsson

Bok-
presentation:
Stora boken om grytor och gratänger
Författar-
presentation:
Eja Nilsson

Grytor och gratänger är perfekt allt-i-ett-mat! Bara att ställa fram på bordet med några få enkla tillbehör och middagen är serverad!
Eja Nilsson bjuder här på de bästa grytorna med inspiration från världens många kök, som spansk paella med kyckling eller provensalsk gryta med lammkött, sardeller och timjan. Här finns också recept på läckra allt-i-ett-rätter i gratängform och långpanna, som indiska kebabrullar med yoghurtsås och mynta eller medelhavsinspirerad strömming med kapris och oliver. Här hittar du naturligtvis även klassiska svenska grytor och ugnsrätter som renskavsgryta, köttfärslimpa, kalops med rödbetor, saltbakad lax och kasslergratäng. Mustig, kryddstark, mild -en gryta eller gratäng blir vad du gör den till!
Boken innehåller mängder av vackra färgbilder.
Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Semic har hon givit ut Sill, ägg och nubbe (2005) och Vardagsmat utan stress (2006).

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bokförlaget Semic
Lagerstatus: Definitivt slut

Grytor och gratänger är perfekt allt-i-ett-mat! Bara att ställa fram på bordet med några få enkla tillbehör och middagen är serverad!


Eja Nilsson bjuder här på de bästa grytorna med inspiration från världens många kök, som spansk paella med kyckling eller provensalsk gryta med lammkött, sardeller och timjan. Här finns också recept på läckra allt-i-ett-rätter i gratängform och långpanna, som indiska kebabrullar med yoghurtsås och mynta eller medelhavsinspirerad strömming med kapris och oliver. Här hittar du naturligtvis även klassiska svenska grytor och ugnsrätter som renskavsgryta, köttfärslimpa, kalops med rödbetor, saltbakad lax och kasslergratäng. Mustig, kryddstark, mild -en gryta eller gratäng blir vad du gör den till!


Boken innehåller mängder av vackra färgbilder.


Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Semic har hon givit ut Sill, ägg och nubbe (2005) och Vardagsmat utan stress (2006).

Utgivningsdatum: 20071010
9789155234362

Bok: 18447

Anmäl textfel

Utgivning

Buffé och mingelmat : för hela året

av Eja Nilsson
Småplock, tilltugg och finger food. Nästan alltid när det ska lag...

Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept

av Eja Nilsson
Mat kan betyda många olika saker. Mat står för tradition, mat kan...

Stora boken om Medelhavsmat

av Eja Nilsson
Sätt Medelhavet på bordet! Pasta, solmogna tomater, oliver, serra...

Vardagsmat utan stress

av Eja Nilsson
En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket ...

Vardagsmat för liten kassa

av Eja Nilsson
I perioder behöver vi alla spara. Konjunkturer går upp och ner, f...

Vardagskök med svenska smaker

av Eja Nilsson
Har du lite tid – men ändå lust att laga god, närodlad och klimat...

Stora boken om grytor och gratänger

av Eja Nilsson
Grytor och gratänger är perfekt allt-i-ett-mat! Bara att ställa f...

Sill, ägg och nubbe

av Eja Nilsson
Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det a...

Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca

av Eja Nilsson
Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom t...

Köpenhamn : praktisk kartguide i fickformat

av Eja Nilsson
ÖPPNA ... Ett resmål att upptäcka med kartan i handen. Praktiska ...

Pannkaka, plättar och galetter : förrätt, huvudrätt, dessert

av Eja Nilsson
Pannkakor finns världen över och i en rad olika utformningar, här finns recept från alla dess hörn på hur du kan laga dem själv.

Tapas och meze

av Eja Nilsson
Spanjorerna har länge varit mästare i småätandets konst och idag ...

Köttbullar : Från mammas köttbullar till köfte och kebab

av Eja Nilsson
Det är ingen slump att köttfärs toppar listan på vår vanligaste v...

Den goda julmaten

av Eja Nilsson
Bland recepten finns både de traditionella ”måstena” och nya spän...

Couscous, pasta och paella

av Eja Nilsson
Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, ha...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2