Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Stora boken om Medelhavsmat" av Eja Nilsson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Stora boken om Medelhavsmat

Av Eja Nilsson

Bok-
presentation:
Stora boken om Medelhavsmat
Författar-
presentation:
Eja Nilsson

Sätt Medelhavet på bordet! Pasta, solmogna tomater, oliver, serranoskinka, cous-cous, paella, vinbladsdolmar och vitlöksdoftande tsatsiki. Medelhavet bjuder på mängder av dofter, matupplevelser och spännande rätter du kan laga i eget kök.
Medelhavsmaten är dessutom känd över hela världen för att vara fräsch och hälsosam - inte minst för dig som tänker på hjärtat och vikten. Det betyder sallader och gröna rätter med många variationer. Till detta lite kött eller fisk, den goda olivoljan, gott bröd - och ett glas vin.
Ingredienserna till det goda och nyttiga medelhavsköket finns idag i de flesta livsmedelsaffärer i Sverige. Varför inte bjuda på en läcker pasta med sardellsås, en mustig grekisk lammgryta med citron eller en doftande saffranskyckling från Marocko till middag?
Journalisten och matskribenten Eja Nilsson berättar också om matens väg runt Medelhavet där vi följer spåren efter kryddhandlare, kamelkaravaner från Fjärran Östern och portugisiska upptäcktsresande på jakt efter en ny väg till Östern över de stora haven.
Boken innehåller ca 80 härliga recept och vintips från länderna kring Medelhavet. Eja Nilsson har givit ut Sill, ägg och nubbe (2005), Vardagsmat utan stress (2006) och Stora boken om grytor och gratänger (2007) på Semic. De vackra matbilderna är tagna av Holger Edström.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bokförlaget Semic
Lagerstatus: Definitivt slut

Sätt Medelhavet på bordet! Pasta, solmogna tomater, oliver, serranoskinka, cous-cous, paella, vinbladsdolmar och vitlöksdoftande tsatsiki. Medelhavet bjuder på mängder av dofter, matupplevelser och spännande rätter du kan laga i eget kök.


Medelhavsmaten är dessutom känd över hela världen för att vara fräsch och hälsosam - inte minst för dig som tänker på hjärtat och vikten. Det betyder sallader och gröna rätter med många variationer. Till detta lite kött eller fisk, den goda olivoljan, gott bröd - och ett glas vin.


Ingredienserna till det goda och nyttiga medelhavsköket finns idag i de flesta livsmedelsaffärer i Sverige. Varför inte bjuda på en läcker pasta med sardellsås, en mustig grekisk lammgryta med citron eller en doftande saffranskyckling från Marocko till middag?


Journalisten och matskribenten Eja Nilsson berättar också om matens väg runt Medelhavet där vi följer spåren efter kryddhandlare, kamelkaravaner från Fjärran Östern och portugisiska upptäcktsresande på jakt efter en ny väg till Östern över de stora haven.


Boken innehåller ca 80 härliga recept och vintips från länderna kring Medelhavet. Eja Nilsson har givit ut Sill, ägg och nubbe (2005), Vardagsmat utan stress (2006) och Stora boken om grytor och gratänger (2007) på Semic. De vackra matbilderna är tagna av Holger Edström.

Utgivningsdatum: 20080709
9789155236946

Bok: 25151

Anmäl textfel

Utgivning

Buffé och mingelmat : för hela året

av Eja Nilsson
Småplock, tilltugg och finger food. Nästan alltid när det ska lag...

Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept

av Eja Nilsson
Mat kan betyda många olika saker. Mat står för tradition, mat kan...

Stora boken om Medelhavsmat

av Eja Nilsson
Sätt Medelhavet på bordet! Pasta, solmogna tomater, oliver, serra...

Vardagsmat utan stress

av Eja Nilsson
En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket ...

Vardagsmat för liten kassa

av Eja Nilsson
I perioder behöver vi alla spara. Konjunkturer går upp och ner, f...

Vardagskök med svenska smaker

av Eja Nilsson
Har du lite tid – men ändå lust att laga god, närodlad och klimat...

Stora boken om grytor och gratänger

av Eja Nilsson
Grytor och gratänger är perfekt allt-i-ett-mat! Bara att ställa f...

Sill, ägg och nubbe

av Eja Nilsson
Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det a...

Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca

av Eja Nilsson
Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom t...

Köpenhamn : praktisk kartguide i fickformat

av Eja Nilsson
ÖPPNA ... Ett resmål att upptäcka med kartan i handen. Praktiska ...

Pannkaka, plättar och galetter : förrätt, huvudrätt, dessert

av Eja Nilsson
Pannkakor finns världen över och i en rad olika utformningar, här finns recept från alla dess hörn på hur du kan laga dem själv.

Tapas och meze

av Eja Nilsson
Spanjorerna har länge varit mästare i småätandets konst och idag ...

Köttbullar : Från mammas köttbullar till köfte och kebab

av Eja Nilsson
Det är ingen slump att köttfärs toppar listan på vår vanligaste v...

Den goda julmaten

av Eja Nilsson
Bland recepten finns både de traditionella ”måstena” och nya spän...

Couscous, pasta och paella

av Eja Nilsson
Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, ha...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2