Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Vardagskök med svenska smaker" av Eja Nilsson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Vardagskök med svenska smaker

Av Eja Nilsson

Bok-
presentation:
Vardagskök med svenska smaker
Författar-
presentation:
Eja Nilsson

Har du lite tid – men ändå lust att laga god, närodlad och klimatsmart mat till vardags? I denna inspirerande bok bjuder Eja Nilsson, journalist och författare, på mängder av enkla recept som bygger på svenska smaker. Här finns allt från läckert småplock medan maten blir klar till lättlagade bjudrätter som imponerar.
Tänk på solvarma lingon och blåbär, knaprigt knäckebröd med Västerbottensost som biter på tungan, nystekt skogsvamp, hjortronsylt på pannkakorna, nyklippt dill på den varma potatisen, pepparrot till fisken … För att inte tala om köttbullar med lingonsylt. Visst finns smaken av Sverige!
Med enkla knep förnyas de klassiska rätterna. Woka färskpotatis med salladslök, bred dillpesto på laxen eller smaksätt köttbullarna med citron och parmesan. Och – som pricken över i – servera en ljuvlig efterrätt som inte tar många minuter att göra. Dessutom massor av praktiska tips om hur man sparar tid i köket. En härlig bok som förgyller och förenklar vardagen för dig som vill tänka på vårt klimat!

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bokförlaget Semic
Lagerstatus: Definitivt slut

Har du lite tid – men ändå lust att laga god, närodlad och klimatsmart mat till vardags? I denna inspirerande bok bjuder Eja Nilsson, journalist och författare, på mängder av enkla recept som bygger på svenska smaker. Här finns allt från läckert småplock medan maten blir klar till lättlagade bjudrätter som imponerar.


Tänk på solvarma lingon och blåbär, knaprigt knäckebröd med Västerbottensost som biter på tungan, nystekt skogsvamp, hjortronsylt på pannkakorna, nyklippt dill på den varma potatisen, pepparrot till fisken … För att inte tala om köttbullar med lingonsylt. Visst finns smaken av Sverige!


Med enkla knep förnyas de klassiska rätterna. Woka färskpotatis med salladslök, bred dillpesto på laxen eller smaksätt köttbullarna med citron och parmesan. Och – som pricken över i – servera en ljuvlig efterrätt som inte tar många minuter att göra. Dessutom massor av praktiska tips om hur man sparar tid i köket. En härlig bok som förgyller och förenklar vardagen för dig som vill tänka på vårt klimat!


Utgivningsdatum: 20090824
9789155254858

Bok: 22904

Anmäl textfel

Utgivning

Buffé och mingelmat : för hela året

av Eja Nilsson
Småplock, tilltugg och finger food. Nästan alltid när det ska lag...

Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept

av Eja Nilsson
Mat kan betyda många olika saker. Mat står för tradition, mat kan...

Stora boken om Medelhavsmat

av Eja Nilsson
Sätt Medelhavet på bordet! Pasta, solmogna tomater, oliver, serra...

Vardagsmat utan stress

av Eja Nilsson
En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket ...

Vardagsmat för liten kassa

av Eja Nilsson
I perioder behöver vi alla spara. Konjunkturer går upp och ner, f...

Vardagskök med svenska smaker

av Eja Nilsson
Har du lite tid – men ändå lust att laga god, närodlad och klimat...

Stora boken om grytor och gratänger

av Eja Nilsson
Grytor och gratänger är perfekt allt-i-ett-mat! Bara att ställa f...

Sill, ägg och nubbe

av Eja Nilsson
Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det a...

Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca

av Eja Nilsson
Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom t...

Köpenhamn : praktisk kartguide i fickformat

av Eja Nilsson
ÖPPNA ... Ett resmål att upptäcka med kartan i handen. Praktiska ...

Pannkaka, plättar och galetter : förrätt, huvudrätt, dessert

av Eja Nilsson
Pannkakor finns världen över och i en rad olika utformningar, här finns recept från alla dess hörn på hur du kan laga dem själv.

Tapas och meze

av Eja Nilsson
Spanjorerna har länge varit mästare i småätandets konst och idag ...

Köttbullar : Från mammas köttbullar till köfte och kebab

av Eja Nilsson
Det är ingen slump att köttfärs toppar listan på vår vanligaste v...

Den goda julmaten

av Eja Nilsson
Bland recepten finns både de traditionella ”måstena” och nya spän...

Couscous, pasta och paella

av Eja Nilsson
Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, ha...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2